دینا / اخبار مرتبط با موضوعات حقوقی / ابلاغ اصلاحیه آیین نامه پرداخت حق بیمه وکلا

ابلاغ اصلاحیه آیین نامه پرداخت حق بیمه وکلا

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

وکیل تسخیری، برای شاکی و متهم، در پرونده های کیفری، در صورت عدم تمکن مالی و احراز این موضوع توسط دادگاه رسیدگی کننده تعیین می شود. در جرایم موجب مجازات سلب حیات و حبس ابد در صورتی که متهم، وکیل معرفی نکند، دادگاه برای وی نصب وکیل خواهد نمود. حق الوکاله وکیل تسخیری نیز از محل اعتبارات قوه قضائیه، پرداخت خواهد شد.

 

حق داشتن وکیل، از حقوق اساسی هر انسانی است که در اصل 35 قانون اساسی به آن، تصریح شده است. وکالت در دادگاه ها، نیز شامل تمامی اختیارات راجع به امر دادرسی می باشد، مگر در موردی که موکل، برخی اختیارات را از وکیل خود، سلب نماید. 

در صورتی که متهم، در برخی از دعاوی کیفری، اقدام به معرفی وکیل نکند، دادگاه رسیدگی کننده به پرونده، برای وی، وکیل تسخیری، تعیین می نماید. قوانین مربوط به وکیل تسخیری و شرایط گرفتن آن، در قانون، تصریح شده است؛ لذا برای اشخاصی که قصد استفاده از وکیل تسخیری را دارند، لازم است، با شرایط گرفتن و سایر قوانین مرتبط با این موضوع، آشنا شوند.

در همین راستا در این مقاله قصد داریم، ابتدا به تعریف وکیل تسخیری پرداخته و در ادامه، شرایط گرفتن وکیل تسخیری، نحوه دریافت آن و نمونه متن درخواست وکیل تسخیری را بررسی نماییم. برای دریافت اطلاعات بیشتر در این زمینه، در ادامه مقاله با ما همراه باشید.

وکیل تسخیری

وکیل تسخیری، وکیلی است که مخصوص دعاوی کیفری می باشد. قانونگذار، برای ایجاد شرایط تساوی میان طرفین دعوا و دفاع از حقوق متهم و بزه دیده، تمهیداتی اندیشیده است که حتی در صورت عدم تمکن مالی، طرفین در دعاوی کیفری، از حق داشتن وکیل، محروم نمانند.

لذا، بر اساس قانون آیین دادرسی کیفری، متهم و بزه دیده می توانند، در صورت عدم تمکن مالی، از دادگاه، تقاضای وکیل نمایند. دادگاه رسیدگی کننده نیز در صورت احراز این موضوع، برای متقاضی، نصب وکیل تسخیری خواهد نمود. لازم به ذکر است، در برخی جرایم و شرایط، دادگاه بدون درخواست متهم، برای وی، نصب وکیل می نماید که ما این موارد را در بخش بعدی، توضیح خواهیم داد.

شرایط گرفتن وکیل تسخیری

 در بخش قبل، بررسی نمودیم که وکیل تسخیری کیست؟ همانطور که گفته شد، در دعاوی کیفری، با وجود شرایط گرفتن وکیل تسخیری، برای متهم، وکیل تسخیری، مشخص می شود که دارای حدود اختیارات وکیل می باشد. حال، سوال آن است که چه شرایطی لازم است تا برای متهم، وکیل تسخیری انتخاب شود. در این بخش به بررسی شرایط گرفتن وکیل تسخیری خواهیم پرداخت.

حالت اول در شرایط گرفتن وکیل تسخیری، زمانی است که متهم از تمکن مالی، برای اخذ وکیل، برخوردار نباشد که در این صورت می تواند تا پایان اولین جلسه رسیدگی، از دادگاه رسیدگی کننده، تقاضای وکیل تسخیری نماید و دادگاه نیز در صورت احراز این موضوع، برای او وکیل تسخیری، انتخاب خواهد نمود.

حالت دوم، در شرایط گرفتن وکیل تسخیری، زمانی است که دادگاه، در صورت وکیل نداشتن متهم، حتی بدون درخواست وی نیز برای او، نصب وکیل تسخیری می نماید، این مورد در برخی جرایم و شرایط، جاری می باشد که ما در ادامه برخواهیم شمرد.

در صورتیکه، جرم  مورد رسیدگی در دادگاه کیفری یک، شامل جرائم موجب مجازات سلب حیات، حبس ابد و قطع عضو، جنایات عمدی علیه تمامیت جسمانی با یک سوم دیه کامل یا بیش از آن و جرائم موجب مجازات تعزیری درجه چهار و بالاتر باشد.

در جرائم اطفال و نوجوانان که صلاحیت رسیدگی به آن، در دادگاه کیفری یک بوده یا مستلزم پرداخت دیه یا ارش بیش از خمس دیه کامل بوده و یا جرائم تعزیری درجه شش و بالاتر باشد و دادسرا یا دادگاه اطفال و نوجوانان، از ولی یا سرپرست قانونی وی درخواست نصب وکیل نموده و او از تعیین وکیل، استنکاف کرده یا وکیل در جلسه دادرسی، حاضر نشود.

جرائمی که مجازات آن، سلب حیات یا حبس ابد باشد و متهم در مرحله تحقیقات مقدماتی، اقدام به معرفی وکیل نکند.

لازم به ذکر است، وجود یکی از جهات رد دادرس، بین وکیل تسخیری با طرف مقابل، شرکا و معاونان جرم یا وکلای آنان، موجب ممنوعیت وکیل از انجام وکالت در آن پرونده می باشد. جهات رد دادرس، شامل قرابت نسبی یا سببی، شکایت انتظامی، دعوای حقوقی یا کیفری می باشد.

حق الوکاله وکیل تسخیری

در بخش های قبل، ابتدا وکیل تسخیری را تعریف نموده و در ادامه، شرایط گرفتن وکیل تسخیری را بررسی نمودیم. سوالی که در این بخش، مطرح می شود آن است که وکیل تسخیری از چه میزان حق الوکاله، برخوردار می باشد. در این بخش به بررسی این مورد خواهیم پرداخت.

همانطور که در بخش قبلی بیان نمودیم. متهم می‌ تواند تا پایان اولین جلسه رسیدگی از دادگاه، تقاضای وکیل تسخیری نماید و دادگاه نیز در صورت احراز عدم تمکن متقاضی، از بین وکلای حوزه قضائی یا نزدیکترین حوزه قضائی، برای متهم، وکیل تعیین می نماید. در این مورد، اگر وکیل، درخواست حق‌ ‏الوکاله نماید، دادگاه بر اساس اقدامات انجام شده، برای او، حق الوکاله تعیین می نماید که این مقدار، نباید از تعرفه قانونی، تجاوز نماید. این مبلغ نیز از محل اعتبارات قوه قضائیه، پرداخت خواهد شد.

 

چگونه وکیل تسخیری بگیریم

در بخش های قبل، پس از معرفی وکیل تسخیری، شرایط گرفتن آن و حق الوکاله او را بررسی نمودیم. همانطور که گفته شد، متهم و بزه دیده می توانند، در صورت عدم تمکن مالی، از دادگاه رسیدگی کننده به پرونده، درخواست تعیین وکیل تسخیری نمایند.

 

وکیل پایه یک دادگستری، وکیلی است که پس از قبولی در آزمون کارآموزی کانون وکلا دادگستری، در پایان دوره کارآموزی در آزمون اختبار کانون وکلا نیز قبول شده و پروانه وکالت پایه یک دادگستری را از کانون وکلا دریافت می کند.

 

اما سوال مطروح در این بخش آن است که اشخاص، چگونه می توانند از دادگاه، درخواست وکیل تسخیری نمایند، در پاسخ به این امر باید دانست که طرفین دعوا، برای داشتن وکیل تسخیری می بایست، تا پایان اولین جلسه رسیدگی، تقاضای خود را مطرح نمایند.

 

نمونه متن درخواست وکیل تسخیری

همانطور که در بخش قبل، بیان نمودیم، طرفین دعوا برای داشتن وکیل تسخیری می بایست تا پایان اولین جلسه رسیدگی، درخواست خود را مبنی بر تعیین وکیل تسخیری، ارائه نمایند. سوالی که در این بخش، مطرح می شود، آن است که ارائه درخواست مذکور، چگونه می باشد. در ادامه می توانید، متن درخواست وکیل تسخیری را ملاحظه نمایید.

ریاست محترم شعبه ... مجتمع قضایی ...

با سلام

احتراما، اینجانب ... متهم / شاکی پرونده کلاسه ... به استحضار می رساند، اینجانب از توانایی مالی لازم برای تعیین و معرفی وکیل، برخوردار نمی باشم. لذا، درخواست تعیین وکیل تسخیری، با استناد به ماده 347 قانون آیین دادرسی کیفری، مورد استدعا است.

 

برای دانلود نمونه متن درخواست وکیل تسخیری، روی دکمه دانلود در باکس زیر، کلیک نمایید.

نمونه متن درخواست وکیل تسخیری
نویسنده: سایت دینا
حجم: 329 KB

 

همانطور که اشخاص در دعاوی کیفری، در صورت عدم استطاعت مالی، حق درخواست وکیل تسخیری را دارند، در دعاوی حقوقی نیز وکیل معاضدتی، تعیین می شود. وکیل معاضدتی، وکیلی است که برای کسانی که توانایی پرداخت حق الوکاله را ندارند، تعیین می گردد. بدین منظور، اشخاص می توانند، از کانون وکلا، تقاضای وکیل معاضدتی کنند. برای دریافت اطلاعات بیشتر در این زمینه، مقاله زیر را مطالعه نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص وکیل تسخیری در کانال تلگرام آیین دادرسی و ادله اثبات دعوا عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون وکیل تسخیری پاسخ دهند.