دینا / اخبار مرتبط با سرمایه گذاری / عرضه اولیه فگستر

عرضه اولیه فگستر

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

در صورتی که به هر دلیلی والدین جدا از هم زندگی کنند و حضانت به عهده یکی از آنها قرار گرفته باشد، طرف دیگر حق دارد که با فرزند خویش ملاقات نماید. لذا ملاقات با فرزند حتی قبل از طلاق نیز امکان پذیر بوده و با استفاده از راهکارهای قانونی می توان این حق را استیفا نمود.

 

زمانی که زوجین در روابط خود دچار اختلافاتی می شوند، مسئله حضانت فرزندان و ملاقات با آنان تبدیل به موضوعی مهم می شود. به ویژه زمانی که هنوز والدین از هم جدا نشده اند، به سبب اینکه معمولا حضانت با یکی از والدین است، طرف دیگر همچنان از حق ملاقات با فرزند خود برخوردار خواهد بود.

 

برخی زمان ها به علت اختلافات شدید والدین، اجازه ملاقات فرزند با طرف مقابل را نمی دهند، اما باید توجه کرد که وفق قانون ملاقات با فرزند حق والدین و حتی بستگان نزدیک طفل می باشد. در صورت ممانعت هر یک از والدین از ملاقات طفل با طرف مقابل، شخص ذی نفع می تواند اقدام به طرح دعوا بر اساس قانون حمایت از خانواده بنماید، اما در صورتی که والدین در خصوص ملاقات با فرزند، شرایط و  مدت زمان آن  به اختلاف بخورند، باید به دادگاه مراجعه نمایند تا دادگاه جزئیات مربوط به ملاقات با فرزند قبل از طلاق را تعیین نماید. 

 

به همین مناسبت در این مقاله به بررسی حضانت فرزند قبل از طلاق، حق ملاقات فرزند قبل از طلاق و نحوه ملاقات با فرزند قبل از طلاق و قانون جدید ملاقات فرزند قبل از طلاق خواهیم پرداخت. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص با ما همراه باشید.

حضانت فرزند قبل از طلاق

مفهوم و ماهیت حضانت فرزندان و اشخاص عهده دار بر اساس قانون عبارت است از نگهداری کودکان. در قانون مدنی احکام ویژه ای در خصوص حضانت فرزندان مطرح شده است. اما ممکن است قبل از اینکه والدین از هم طلاق بگیرند، به دلایلی جدا از هم زندگی کنند. در این صورت، مسئله حضانت فرزند قبل از طلاق موضوع مهمی است. بر اساس قانون، حضانت فرزندان اعم از فرزند دختر و فرزند پسر تا سن هفت سالگی بر عهده مادر است.

 

بعد از سن هفت سالگی حضانت تا سن بلوغ بر عهده پدر خواهد بود. سن بلوغ در دختران نه سال تمام قمری و در پسران پانزده سال تمام قمری است. بعد از اینکه فرزندان به سن بلوغ برسند، خودشان می توانند تصمیم بگیرند که می خواهند با کدام یک از والدین شان زندگی کنند. 

 

حضانت با ولایت قهری متفاوت است و حتی در صورتی که حضانت فرزندان با مادر باشد وظیفه پرداخت نفقه بر عهده پدرشان است و مادر می تواند از طرف فرزندان زیر هجده سال اقدام به طرح دعوی مطالبه نفقه فرزندان نماید. نکته مهم این است که در فردی که حضانت فرزندان بر عهده اوست اجازه ممانعت از ملاقات فرزند با طرف مقابل را ندارد.

 

حق ملاقات فرزند قبل از طلاق

نکته مهمی که وجود دارد این است که حضانت فرزند توسط یکی از والدین سبب نمی شود که دیگری از ملاقات با فرزند خود محروم شود. به همین دلیل، ماده 1174 قانون مدنی در خصوص حق ملاقات فرزند قبل از طلاق مقرر نموده است که: «در صورتی که به علت طلاق یا به هر جهت دیگر ابوین طفل در یک منزل سکونت نداشته باشند هر یک از ابوین که طفل تحت حضانت او نمی باشد، حق ملاقات با فرزند خود را دارد».

 

بنابراین، حق ملاقات فرزند قبل از طلاق برای والدین به هر حال محفوظ است و نمی توان کسی را از این حق محروم نمود. تنها در شرایط خاص و ویژه ای، ضمن در نظر گرفتن مصلحت کودک، می توان مدت زمان ملاقات با فرزندان را افزایش یا کاهش داد.

 

ماده 41 قانون حمایت از خانواده در خصوص نگهداری از فرزند و حضانت اینطور آورده است: «هرگاه دادگاه تشخیص دهد توافقات راجع به ملاقات، حضانت، نگهداری و سایر امور مربوط به طفل برخلاف مصلحت او است یا در صورتی که مسئول حضانت از انجام تکالیف مقرر خودداری کند ویا مانع ملاقات طفل تحت حضانت با اشخاص ذی حق شود، می‌تواند در خصوص اموری از قبیل واگذاری امر حضانت به دیگری یا تعیین شخص ناظر با پیش بینی حدود نظارت وی با رعایت مصلحت طفل تصمیم مقتضی اتخاذ کند.»

 

نحوه ملاقات با فرزند قبل از طلاق

در ماده 1174 قانون مدنی در رابطه با زمان و مکان ملاقات با فرزند نیز چنین مقرر شده است: «تعیین زمان و مکان ملاقات و سایر جزئیات مربوط به آن در صورت اختلاف میان والدین با دادگاه است.» بنابراین، در صورتی که والدین در خصوص نحوه ملاقات با فرزند قبل از طلاق، مثلا زمان و مکان آن به اختلاف برسند، بایستی به دادگاه مراجعه نمایند.

 

در این صورت، دادگاه زمان و مکان ملاقات با کودک را تعیین می نماید. دادگاه صلاحیت دار برای رسیدگی به دعوای ملاقات به فرزند قبل از طلاق، دادگاه خانواده است. به این منظور، می توان برای ملاقات با فرزند، دادخواست ملاقات با فرزند قبل از طلاق را به دادگاه تقدیم نمود که دادگاه نحوه ملاقات با فرزند قبل از طلاق را مشخص می کند.

 

علاوه بر این، در صورتی که در خصوص مدت زمان ملاقات با فرزند توافقاتی میان زوجین به عمل آید، طبق آن عمل خواهد شد؛ در غیر این صورت، مدت زمان ملاقات با فرزند قبل از طلاق نیز توسط دادگاه مشخص می شود که هیچ یک از طرفین نمی تواند مانع از ملاقات با فرزند در مدت زمان تعیین شده توسط دادگاه شود، اما در شرایط خاصی که مصلحت طفل به خطر افتاده باشد، می توان از دادگاه درخواست کرد که مدت زمان این ملاقات محدود شود.

 

قانون جدید ملاقات فرزند قبل از طلاق

پیش از این در خصوص حق ملاقات با فرزند قبل از طلاق و حضانت فرزندان توضیحاتی ارائه شد، اکنون قصد داریم به بررسی قانون جدید ملاقات فرزند قبل از طلاق بپردازیم. قوانین مرتبط با بحث ملاقات با فرزند و امور مربوط به آن عبارتند از قانون مدنی مصوب 18 اردیبهشت 1307 و قانون حمایت از خانواده اول اسفند 1391، بنابر این فی الحال جدید ترین قانون در این حوزه قانون حمایت از خانواده می باشد.

 

در صورت ممانعت یکی از والدین از ملاقات طرف دیگر با فرزند، شخص ذی نفع می تواند اقدام به درخواست صدور دستور موقت ملاقات با فرزند نماید  تا ترتیب مکان و مدت زمان ملاقات با فرزند توسط دادگاه مشخص شود و تا زمان صدور حکم طلاق فرزند خود را ملاقات نماید چراکه در مواردی که موضوع درخواست خواهان فوریت داشته باشد با تایید قاضی دستور موقت صادر می گردد. فوریت بحث ملاقات با فرزند از این جهت است که مصلحت طفل به لحاظ عاطفی و روحی ایجاب می کند تا پدر و مادر خود را ملاقات نماید.

 

منظور از رعایت مصلحت کودک این است که اقدامات ایشان به ضرر طفل نباشد، برای مثال در صورتی که پدر فرزند اعتیاد به مواد روان گردان دارد و مادر کودک اجازه ملاقات پدر با طفل را به تنهایی نمی دهد، این امری منطقی است چراکه ممکن است پدر در اثر مصرف مواد روان گردان به فرزند آسیب برساند. می توان در این گونه موارد اتخاذ تصمیم را بر عهده دادگاه گذاشت تا بهترین نتیجه را داشته باشد.

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد حق ملاقات فرزند قبل از طلاق به کانال تلگرام حقوق خانواده مراجعه کنید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون حق ملاقات فرزند قبل از طلاق پاسخ دهند .