دینا / تجاری / سایر موضوعات تجاری / اموال گردانی چیست

اموال گردانی چیست

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

اموال گردانی فرآیندی سیستماتیک است که به منظور جمع آوری، بهره برداری و نگهداری اموال ثابت استفاده می شود. این فرایند ممکن است که به شیوه سنتی و یا مدرن انجام شود که هر کدام دستور العمل مخصوص به خود را دارند. همچنین ابزارهای مورد استفاده در اموال گردانی شامل موبایل، کامپیوتر، دستگاه بارکد خوان و نرم افزارهای مخصوص می شود.

 

اموال و دارایی یکی از عناصر مهم در شرکت‌ ها و انواع کسب و کار ها محسوب می‌شود. به عبارت دیگر دارایی های شرکت از مجموعه اموال و منابعی تشکیل شده است که برای رسیدن به هدف و فعالیت های شرکت مورد استفاده قرار می گیرد. از طرف دیگر این اموال می تواند دارایی های ثابت یا موقت یک شرکت باشند.

 

بنابراین مدیریت اموال در یک شرکت بسیار اهمیت دارد زیرا اموال یکی از دارایی‌های اصلی شرکت می‌باشد و مدیریت صحیح آن می‌تواند تاثیر بسیاری بر روی عملکرد و سودآوری شرکت داشته باشد به همین خاطر پرداخت به جزئیات اموال گردانی نظیر مزایا، مراحل ودستورالعمل   آن امری ضروری به نظر می رسد.

 

در ادامه مقاله حاضر، قصد داریم، پس از پاسخ به این پرسش که اموال گردانی چیست و مزایای آن چه می باشد به دستور العمل و فرم های اموال گردانی و جمعداری  و نمونه ای از گزارش آن بپردازیم. سپس در خصوص ابزار های اموال گردانی صحبت خواهیم کرد و در انتها، اموال گردانی در حسابداری را بررسی خواهیم نمود. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.

 

اموال گردانی چیست

اموال و دارایی‌ها بخش‌های ضروری در تجارت هستند که کنترل و مدیریت آن ها توسط فرآیند اموال گردانی بسیار اهمیت دارد. حال ممکن است که برای برخی از اشخاص این سوال مطرح شود که منظور از اموال گردانی چیست و تعریف آن چه می باشد که پاسخ آن به شرح زیر است:

 

اموال گردانی یک روش سیستمی برای تحقق اهدافی است که ممکن است یک کسب و کار برای مدیریت اموال خود داشته باشد. در واقع اموال گردانی فرآیندی سیستماتیک است که به منظور جمع آوری، بهره برداری و نگهداری اموال ثابت استفاده می شود. بنابراین هم برای دارایی‌های مشهود (اشیاء فیزیکی مانند فرآیندهای پیچیده یا کارخانه‌های تولیدی، زیرساخت‌ها، ساختمان‌ها یا تجهیزات) و هم برای دارایی‌های نامشهود (مانند دارایی‌های معنوی، سرقفلی یا دارایی‌های مالی) اعمال می شود. 

 

به زبان ساده تر برای کنترل و حفاظت از اموال، تمام سوابق دارایی های ثابت در یک سیستم جمع آوری و نگه داری می شوند که به این فرایند اموال گردانی می گویند. هدف اصلی از اموال گردانی برای هر کسب و کاری این است که بازدهی خود را افزایش داده و خسارت و ضررهای ناشی از فقدان آن مال را کاهش دهد.

 

مزایای اموال گردانی

یکی از راهکارهای بهبود عملکرد هر کسب و کاری، انجام اموال گردانی یا مدیریت اموال است که برای آن مزایای بسیار زیادی در نظر گرفته شده است. اکنون به منظور آشنایی علاقمندان، در این قسمت، مزایای اموال گردانی ارائه گردیده که شامل موارد زیر می گردد:

 

1یک سیستم مدیریت یکپارچه دارایی می تواند با ارائه یک پایگاه داده متمرکز برای همه دارایی ها، به افزایش کارایی سازمان کمک کند. این بدان معناست که به جای جستجو در چندین سیستم مختلف برای یافتن اطلاعات یک دارایی، کارکنان و بخش‌ها می‌توانند به سادگی به پایگاه داده مرکزی برای دریافت اطلاعات مورد نیاز خود دسترسی داشته باشند. این می تواند مقدار قابل توجهی در زمان و تلاش صرفه جویی کند و می تواند به بهبود عملکرد کلی یک سازمان کمک کند.

 

2یکی دیگر از مزایای سیستم اموال گردانی این است که می تواند به افزایش دقت در اطلاعات جمع آوری شده کمک کند.

 

3استفاده از سیستم اموال گردانی به افزایش امنیت کمک کند. این بدان معنی است که شرکت ها می توانند کنترل کنند که چه کسی به کدام دارایی دسترسی دارد و می تواند اطمینان حاصل کند که فقط پرسنل شرکت قادر به بررسی یا مشاهده دارایی ها هستند.

 

4مزیت دیگر مربوط به کاهش هزینه نگهداری اموال است زیرا ردیابی و گزارش به صورت خودکار و از طریق سیستم اموال گردانی انجام می شود.اموال گردانی می تواند به سازمان ها اطلاعات دقیقی از دارایی های خود و محل قرارگیری آنها بدهد. به عبارت دیگر اموال گردانی باعث می شود که امکان ردیابی دقیق و بدون خطای هر یک از اموال برای شرکت ها فراهم باشد.

 

5از جمله مزایای استفاده از اموال گردانی این است که تمام اشخاص در شرکت نسبت به دارایی ها مسئول بوده و در صورت بروز مشکل باید پاسخگو باشند.

 

علاوه بر مزایای فوق باید توجه داشت که اموال گردانی یک فرایند پیچیده و حساس خواهد بود که ممکن است با مشکلات زیادی همراه باشد. به عبارتی در برخی از موارد تعداد زیادی از اموال وجود دارد که باعث می شود که فرایند اموال گردانی به سختی انجام شود.

 

دستور العمل اموال گردانی

در خصوص اموال گردانی دستور العملی وجود دارد که اطلاع از آن برای مدیران، حسابداران و سایر اشخاص ضروری خواهد بود. به همین جهت، در این بخش، فایلی برای دانلود دستور العمل اموال گردانی بارگذاری شده است که اشخاص حقیقی و حقوقی در صورت تمایل می توانند از آن استفاده نمایند.

 

دستور العمل اموال گردانی
  • دستور العمل اموال گردانی
  • حجم فایل: 280KB
  • منبع:دینا

 

لازم به ذکر است که دستور العمل فوق در مورد اموال گردانی از طریق سیستم می باشد که با اموال گردانی سنتی متفاوت است. به عبارتی تمام  اموال گردانی به شیوه سنتی از قبیل شماره گذاری، نصب برچسب و ثبت کامل مشخصات اموال در دفاتر طبق مقررات توسط جمع دار انجام می شود. جمع دار کسی است که وظیفه نگهداری و حفاظت از اموال را به عهده دارد.

 

فرم های اموال گردانی و جمعداری

در بخش قبلی مراحل و دستور العمل اموال گردانی بررسی گردید و بیان شد که اموال گردانی به دو شیوه مدرن و سنتی انجام می شود.  حال باید توجه داشت که در فرآیند اموال گردانی به شیوه سنتی از یکسری فرم هایی استفاده می شود که اطلاع از محتوای فرم های اموال گردانی و جمعداری برای کسب و کارها حائز اهمیت است به همین دلیل در قسمت زیر نمونه ای از آن آورده شده است.

 

فرم های اموال گردانی و جمعداری
  • فرم های اموال گردانی و جمعداری
  • حجم فایل: 821KB
  • منبع:دینا

 

لازم به ذکر است که از هر کدام از فرم های فوق باید 3 نسخه تهیه شده و به تحویل گیرنده، تحویل دهنده و واحد مالی ارائه شود. همچنین درج اطلاعاتی مانند جنس و تاریخ درخواست و تحویل در فرم های اموال گردانی ضروری است. نکته دیگر این است که اگر مال از محل استقرار خودش به محل جدیدی منتقل شود باید در فرم های مربوطه علامت گذاری شود.

 

نمونه گزارش اموال گردانی

در بخش های قبلی بیان شد که اموال گردانی فرآیندی سیستماتیک است که به منظور جمع آوری، بهره برداری و نگهداری اموال ثابت استفاده می شود. حال ممکن است که برخی از اشخاص با نمونه گزارش اموال گردانی آشنایی نداشته باشند که به همین خاطر در قسمت زیر نمونه ای از آن قرار داده شده است.

 

اموال گردانی چیست

 

بنابراین همانطور که مشاهده می شود در گزارش اموال گردانی برای ردیابی دقیق تر اموال، اطلاعات مختلفی درج می شود که از جمله این اطلاعات می توان به مواردی مانند محل استقرار کالا، نام و نوع کالا، تاریخ خرید و تاریخ تحویل و نام تحویل گیرنده اشاره کرد.

 

ابزارهای اموال گردانی

امروزه اموال گردانی با ابزارهای پیشرفته انجام می شود و به دلیل ارائه خدمات متنوع این نوع از دستگاه ها، استفاده از آن رو به افزایش می باشد. حال به جهت آشنایی علاقمندان در این قسمت از مقاله در خصوص ابزارهای اموال گردانی توضیحاتی ارائه می گردد که به شرح زیر است:

 

برای اموال گردانی از ابزارهای مختلفی استفاده می شود. در واقع یکی از ابزارهای مهم برای اموال گردانی موبایل و کامپیوتر می باشد. زیرا به افراد کمک می کند که همیشه به اطلاعات مربوط به اموال و دارایی دسترسی داشته باشند و در صورت نیاز آن را اصلاح کنند. همچنین از طریق دستگاه چاپگر بارکد می توان شناسه منحصربه‌فرد هر یک از کالاها را شناسایی کرد.

 

ابزار دیگر مربوط به ریدر آر اف آی دی( RFID Reader) است که در اموال گردانی کاربرد دارد. این دستگاه به صورت خودکار نام، وضعیت، مقدار و مکان و سایر اطلاعات مربوط به کالا را شناسائی می کند و سپس آن را بدون هیچ گونه مداخله نیروی انسانی وارد سیستم ‌های کامپیوتری می‌کند. مزیت استفاده از  دستگاه RFID این است که  در مدت زمان کمی اسکن و شناسایی تمام اشیاء برچسب گذاری شده را امکان پذیر می کند.

 

به عبارتی کارهایی که قبلاً دقیقه ها، ساعت ها یا روزها به طول می انجامید را می توان از طریق این دستگاه در یک چشم به هم زدن و با دقت بسیار بیشتری انجام داد. از طرف دیگر علاوه بر موارد فوق ممکن است در مورد اموال گردانی نرم افزارهای خاصی طراحی شود که استفاده از آن موجب دسترسی آسان و سریع به اطلاعات مربوط اموال می شود.

 

اموال گردانی در حسابداری

در بخش های قبلی پیرامون اموال گردانی، مزایا و دستور العمل آن توضیحاتی ارائه گردید. حال ممکن است که برای برخی از اشخاص این سوال مطرح شود که منظور از اموال گردانی در حسابداری چیست که در این بخش پاسخ آن مورد بررسی قرار می گیرد.

 

مدیریت دارایی یا اموال گردانی در حسابداری بسیار مهم است زیرا به عنوان یکی از عوامل کلیدی در کسب و کارها و سازمان ها می تواند تاثیر بسزایی بر سود آوری و رشد آن ها داشته باشد. همچنین اموال گردانی یک امر ضروری حسابداری برای کنترل و مدیریت بهینه دارایی شرکت محسوب می شود.

 

به عبارت دیگر اموال گردانی در حسابداری یعنی فرآیندی که برای تهیه صورت دارایی‌ها و نگهداری و کنترل آن‌ها طی می شود که پس از انجام این مراحل سند حسابداری صادر می گردد. لازم به ذکر است که در سند حسابداری اموال و دارایی به عنوان بدهکار و صندوق به عنوان بستانکار ثبت می شود.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد مزایا و دستور العمل اموال گردانی در کانال تلگرام موضوعات تجاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره تجاری تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون مزایا و دستور العمل اموال گردانی پاسخ دهند.