یکی از موارد طلاق بائن ، طلاقی است که قبل از وقوع رابطه زناشویی میان زوجین به وقوع پیوسته باشد . این نوع طلاق که تحت عنوان طلاق بائن غیر مدخوله یا طلاق غیر مدخول بها نیز نامگذاری شده است ، به طلاق قبل از رابطه زناشویی گفته می شود که در آن ، زن پس از طلاق نیازی به نگه داشتن عده طلاق نخواهد داشت و می تواند بلافاصله بعد از طلاق ، به عقد دیگری درآید .
برای مشاوره طلاق بائن غیرمدخوله
برای مشاوره طلاق بائن غیرمدخوله
یکی از انواع طلاق ، طلاق بائن می باشد که در آن ، مرد نمی تواند در طول مدت عده به زن رجوع نماید . بر اساس قانون مدنی ، یکی از انواع طلاق بائن ، طلاق بائن غیر مدخوله است . یعنی این که زن و مرد با هم رابطه زناشویی نداشته اند و پیش از وقوع رابطه زناشویی ، از هم طلاق بگیرند .
این نوع طلاق تحت عنوان طلاق غیر مدخوله یا طلاق بائن غیر مدخوله شناخته می شود . به همین دلیل اطلاع از پاسخ این سوالات که بائن غیر مدخوله یعنی چه و طلاق بائن غیر مدخوله چیست ، موضوع مهمی است ؛ چرا که قائل شدن این وصف برای طلاق ، آثار حقوقی مهمی مانند لزوم نگه داشتن عده طلاق برای زن و مسائلی از قبیل را به همراه خواهد داشت . به همین مناسبت ، در ادامه این مقاله به بررسی طلاق بائن ، طلاق بائن غیر مدخوله و عده طلاق بائن غیر مدخوله خواهیم پرداخت .
یکی از اقسام طلاق ، طلاق بائن است . در طلاق بائن ، مرد نمی تواند در طول مدت عده زن ، از طلاق رجوع کند و به زندگی مشترک بازگردد و به همین دلیل به آن بائن گفته می شود . برای اینکه بدانیم طلاق در چه صورت از نوع طلاق بائن می باشد ، باید به ماده 1145 قانون مدنی توجه نماییم . بر اساس این ماده ، انواع طلاق بائن عبارت است از :
الف ) طلاقی که قبل از نزدیکی واقع شود ؛
ب ) طلاق زن یائسه ؛
ج ) طلاق خلع و مبارات ؛
د ) سومین طلاق که پس از سه وصلت متوالی به عمل آید ؛ اعم از اینکه وصلت در نتیجه رجوع باشد یا در نتیجه نکاح جدید .
همانگونه که در قسمت قبل اشاره شد ، طبق قانون مدنی یکی از موارد طلاق بائن ، طلاقی است که قبل از نزدیکی میان زن و شوهر واقع شود . بنابراین ، در صورتی که زن و مرد با هم رابطه زناشویی نداشته باشند و طلاق قبل از دخول و نزدیکی ( در دوران عقد یا نامزدی ) رخ داده باشد ، طلاق آنها از نوع طلاق بائن است . در چنین نوعی از طلاق، نیز مهریه به زوجه تعلق گرفته، اما وضعیت مهریه در طلاق غیر مدخوله، بدین صورت بوده که زن، تا نصف مهریه تعیین شده در عقد را می تواند دریافت نماید.
البته در حکمی که قاضی دادگاه برای طلاق زن و مرد صادر می کند ، همواره نوع طلاق را درج می نماید . بنابراین ، در صورتی که بر روی حکم طلاق ، عبارت " طلاق بائن غیر مدخوله " یا " طلاق غیر مدخول بها " درج شود ، به این معناست که طلاق از نوع طلاق بائن می باشد و زن و مرد رابطه زناشویی نداشته اند . حال قبل از مراسم عروسی و در دوران عقد بوده باشند ؛ یا اینکه عروسی کرده ولی بنا به دلایلی رابطه زناشویی به وقوع نپیوسته باشد .
همانگونه که گفته شد ، طلاق دختر باکره یا غیر مدخوله ، از نوع طلاق بائن محسوب می شود و مهریه قبل از دخول و نزدیکی ، در صورت طلاق گرفتن ، نصف می شود . حال سوال این است که آیا طلاق قبل از نزدیکی عده دارد ؟ عده طلاق بائن غیر مدخوله چقدر است ؟
در پاسخ به این سوالات ، باید گفت که بر اساس قانون ، طلاق بائن غیر مدخوله عده ندارد . در واقع ، به دلیل اینکه زوجه هنوز باکره است و روابط زناشویی نیز میان زوجین رخ نداده است ، به محض اینکه زن و مرد از هم طلاق گرفتند ، زن می تواند مجددا با شخص دیگری ازدواج کند و به همین علت ، نیازی به نگه داشتن عده برای طلاق از شوهر اول نیست .
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد طلاق بائن غیر مدخوله به کانال تلگرام حقوق خانواده مراجعه کنید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون طلاق بائن غیر مدخوله پاسخ دهند .
برای مشاوره طلاق بائن غیرمدخوله
برای مشاوره طلاق بائن غیرمدخوله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©