تجاری نبودن موضوع فعالیت موسسه، از جمله شرایط تاسیس موسسه می باشد. مراحل و نحوه ثبت موسسه، با مراجعه به سامانه جامع ثبت شرکت ها و انتخاب گزینه تاسیس شخصیت حقوقی و سپس، بارگذاری مدارک لازم، نظیر اساسنامه و صورت جلسه موسسین است. هزینه برای آگهی در روزنامه رسمی و هزینه تعیین نام، از جمله هزینه های لازم، برای ثبت موسسه هستند.
برای مشاوره ثبت موسسه
برای مشاوره ثبت موسسه
موسسات، از جمله تشکیلاتی می باشند که دارای شخصیت حقوقی بوده و به دو دسته موسسات انتفاعی و غیر انتفاعی، تقسیم می گردند. در موسسه انتفاعی، بر خلاف موسسه غیر انتفاعی، هدف، کسب سود و تقسیم آن، میان موسسین می باشد؛ با این حال، موسسات، باید، برای انجام امور غیر تجاری تشکیل شوند و این امر، از جمله وجوه تمایز شرکت تجاری و موسسه است.
اما، با وجود تفاوت هایی که شرکت تجاری و موسسه دارند، همانگونه که ثبت شرکت تجاری، نیازمند داشتن شرایط، مدارک و پرداخت هزینه است، ثبت موسسه نیز مستثنی نبوده و متقاضی ثبت موسسه، باید، دارای شرایط مخصوص انجام این امر باشد. در غیر این صورت، امکان تاسیس موسسه به صورت قانونی، وجود نخواهد داشت و چنانچه موسسه، راه اندازی گردد، از اعتبار قانونی، برخوردار، نخواهد بود.
از این رو، در این مقاله، قصد داریم، شرایط ثبت موسسه و مدارک لازم، برای انجام این امر را بررسی کرده؛ سپس، مراحل، نحوه و هزینه های لازم برای ثبت آن را توضیح دهیم. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.
برای پاسخ به این پرسش که شرایط و نحوه ثبت موسسه چیست؟ ابتدا باید، موسسه را تعریف کنیم و بگوییم که تفاوت موسسه با شرکت چه می باشد، سپس، توضیح دهیم که شرایط و نحوه ثبت موسسه چیست. موسسه، عبارت است از تشکیلاتی که با هدف های غیر تجاری، نظیر اهداف علمی، فرهنگی، هنری، امور مربوط به خیریه و مواردی از این دست، تشکیل می شود که خود دارای انواع انتفاعی و غیر انتفاعی می باشد.
موسسه انتفاعی، موسسه ای است که هدف از تاسیس آن، کسب سود و تقسیم سود به دست آمده، میان اعضا و موسسین آن است. موسسه غیر انتفاعی، بر خلاف موسسه انتفاعی، با هدف کسب سود، تشکیل و ثبت نمی شود، بلکه هدف از تاسیس آن ها، انجام اموری، نظیر امور انسان دوستانه و خیریه است.
همانطور که ثبت و تاسیس شرکت، دارای شرایط ویژه و مخصوص به خود می باشد، ثبت موسسه، همچون موسسه دارای مجوز کلینیک زیبایی، نیز دارای شرایطی است که بدون وجود آن ها، امکان ثبت موسسه، برای متقاضیان آن، وجود نخواهد داشت. لذا در این بخش از مقاله، قصد داریم، به بررسی شرایط ثبت موسسه بپردازیم که عبارتند از:
تجاری نبودن موضوع فعالیت موسسه : همانگونه که در تعریف موسسه گفتیم، موسسه، اعم از انتفاعی و غیر انتفاعی، باید، با اهداف و موضوعات غیر تجاری تشکیل شود.
داشتن دو نفر عضو بالای 18 سال، به عنوان هیئت مدیره: همانند هر شخصیت حقوقی دیگری، نظیر شرکت سهامی عام، خاص و... داشتن هیئت مدیره، از جمله شرایط ثبت موسسه نیز می باشد.
داشتن مجوز: در مواردی که موضوع فعالیت موسسه، به نحوی است که اخذ مجوز، برای آن، ضروری می باشد، داشتن مجوز، از شرایط ثبت موسسه خواهد بود.
پس از توضیح شرایط تاسیس موسسه، در ادامه، قصد داریم، در خصوص مدارک لازم برای انجام این امر و مراحل و نحوه ثبت موسسه، صحبت کنیم. جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص موسسه و ویژگی های آن، مطالعه مقاله ای که در زیر، در قسمت حتما بخوانید آمده است، پیشنهاد می گردد.
در قسمت قبل، توضیح دادیم که موسسه چیست و شرایط تاسیس موسسه چه می باشد. همانطور که ثبت شرکت با مسئولیت محدود، مدارک مخصوص به خود را دارد، ثبت موسسه نیز نیازمند داشتن مدارک بخصوصی است . لذا در این قسمت، قصد داریم، در خصوص مدارک لازم برای ثبت موسسه، صحبت کنیم که عبارتند از:
داشتن دو نسخه کپی، از تقاضانامه ثبت موسسه در سامانه جامع ثبت شرکت ها
داشتن دو نسخه از اساسنامه تنظیم شده
داشتن دو نسخه از صورت جلسه تنظیم شده در مجمع موسسین
فتوکپی مدارک هویتی کلیه اعضا
داشتن مجوز اخذ شده، در مواردی که موضوع فعالیت موسسه، نیازمند اخذ مجوز است.
پس از توضیح مدارک لازم برای ثبت موسسه، در ادامه مقاله، قصد داریم، در خصوص نحوه و مراحل ثبت موسسه، از طریق سامانه مخصوص آن، یعنی سامانه جامع ثبت شرکت ها صحبت کنیم. چنانچه قصد ثبت شرکت را دارید، مطالعه مقاله ای که در قسمت بیشتر بخوانید آمده، به شما، پیشنهاد می گردد.
در بخش قبل، به معرفی مدارک لازم، برای ثبت موسسه پرداختیم و گفتیم که متقاضی ثبت موسسه، باید، همانند فردی که قصد ثبت شرکت سهامی عام را دارد، اقدام به بارگذاری این مدارک، در سامانه جامع ثبت شرکت ها کند. در این بخش از مقاله، قصد داریم، مراحل و نحوه ثبت موسسه را توضیح داده که مطابق راهنمای تصویری زیر می باشد:
۱ ابتدا، در اولین مرحله از مراحل تاسیس موسسه، آدرس سامانه جامع ثبت شرکت ها، یعنی irsherkat.ssaa.ir را جستجو کرده و پس از ورود به صفحه ای مشابه صفحه زیر، بر روی گزینه تاسیس شخصیت حقوقی، کلیک کنید. سپس، از منوی کشویی نوع شخصیت حقوقی، گزینه موسسه غیر تجاری را انتخاب نمایید.
۲در این مرحله از مراحل تاسیس و نحوه ثبت موسسه، اطلاعات مربوط به موسسه را وارد کنید. این اطلاعات، شامل مواردی از قبیل استان واحد ثبتی، تاریخ شروع سال مالی، تلفن و وضعیت شعبه می باشد.
۳در این قسمت از مراحل تاسیس موسسه، اطلاعات مربوط به شخص متقاضی ثبت موسسه را در کادرهای مربوطه وارد کنید. این اطلاعات، شامل مواردی از قبیل نام، نام خانوادگی و شماره همراه می باشد.
۴در این بخش از مراحل تاسیس و نحوه ثبت موسسه، باید، نام پیشنهادی خود برای موسسه را در کادر های مربوطه وارد کرده و سپس، به مرحله بعد بروید.
۵در این قسمت از مراحل تاسیس موسسه، باید، گروه و زیر گروه فعالیتی خود را انتخاب نمایید.
۶در این گام از مراحل و نحوه ثبت موسسه، باید، اطلاعات مربوط به دارایی و شرح دارایی خود را وارد نمایید.
۷در این گام، اطلاعات مربوط به اعضای هیئت مدیره را در کادرهای مورد نظر وارد کنید. این اطلاعات، شامل مواردی نظیر ساعت جلسه رکن موسسین، تاریخ جلسه رکن موسسین، شماره ملی، نام و نام خانوادگی اعضا می باشد.
۸در این قسمت، باید، اقدام به مشخص نمودن روزنامه کثیر الانتشاری کنید که آگهی های موسسه را در آن، ثبت خواهید کرد.
۹در این مرحله، اقدام به تنظیم اساسنامه موسسه نمایید. با انتخاب دریافت اساسنامه، اساسنامه پیشنهادی، بر اساس اطلاعات وارد شده توسط شما، برایتان، نمایش داده خواهد شد.
۱۰در این مرحله، پس از تایید متن صورتجلسه مجمع عمومی، به مرحله بعدی بروید.
۱۱براساس اطلاعات وارد شده در مراحل قبل، متن اظهارنامه موسسه، برای شما، نمایش داده می شود، در صورت موافقت، بر روی دکمه گام بعدی، کلیک کرده و به مرحله بعدی بروید.
۱۲با تکمیل مراحل بالا، رسید پذیرش تایید اینترنتی ثبت موسسه، به شما، نمایش داده خواهد شد.
پس از طی کردن مراحل و نحوه ثبت موسسه که در بالا، توضیح داده شد، متقاضی ثبت موسسه یا نماینده قانونی وی، باید، با در دست داشتن مدارک، به اداره ثبت شرکت ها مراجعه نماید. در ادامه، در خصوص هزینه های لازم، برای ثبت موسسه، توضیح خواهیم داد. جهت کسب اطلاعات بیشتر برای ثبت اینترنتی تاسیس شخصیت حقوقی، مطالعه مقاله زیر، پیشنهاد می گردد.
در قسمت های قبل، در خصوص نحوه و مراحل تاسیس موسسه، توضیح دادیم و گفتیم، در صورتی که موضوع فعالیت موسسه، نیازمند اخذ مجوز باشد، داشتن مجوز، یکی از شرایط مهم، برای ثبت موسسه است. همانطور که متقاضی تاسیس شرکت در سامانه جامع ثبت شرکت ها irsherkat.ssaa.ir، باید، هزینه ثبت شرکت را بپردازد، متقاضی ثبت موسسه نیز باید، اقدام به پرداخت هزینه های لازم، جهت انجام این امر نماید. هزینه های ثبت موسسه، عبارتند از:
هزینه های مربوط به گواهی عدم سوء پیشینه که مبلغ آن، در مراجعه حضوری به دفاتر پلیس + 10 و ثبت درخواست گواهی عدم سوء پیشینه، 110 هزار تومان و در صورت درخواست اینترنتی در سایت عدل ایران، 20 هزار تومان می باشد.
هزینه های مربوط به تعیین نام موسسه که مبلغ 50 هزار تومان می باشد.
هزینه های مربوط به حق الثبت موسسه به صورت اینترنتی در سامانه جامع ثبت شرکت ها که مبلغ 10 هزار تومان می باشد.
هزینه های مربوط به پست مدارک، به اداره ثبت شرکت ها که مبلغ 35 هزار تومان می باشد.
هزینه مربوط به چاپ آگهی در روزنامه رسمی که از مبلغ 268 هزار تومان شروع می گردد و با افزایش تعداد کلمات، بر آن، افزوده خواهد شد.
همانطور که گفتیم، ثبت شرکت نیز نیازمند پرداخت هزینه است و متقاضی باید، تمام این هزینه ها را بپردازد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص هزینه های ثبت شرکت، در سامانه جامع ثبت شرکت ها، مطالعه مقاله ای که در زیر، در قسمت در ادامه بخوانید آمده است، پیشنهاد می گردد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد ثبت موسسه در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون ثبت موسسه پاسخ دهند.
برای مشاوره ثبت موسسه
برای مشاوره ثبت موسسه
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©