دینا / / / مالیات کسب و کارهای اینترنتی

مالیات کسب و کارهای اینترنتی

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

مالیات کسب و کارهای اینترنتی، مالیاتی بوده که دارندگان شغل های اینترنتی، باید به سازمان امور مالیاتی بدهند. محاسبه میزان این مالیات، در سال ۱۴۰۱، بر اساس درآمد صاحبان کسب و کار اینترنتی می باشد و از 15 درصد تا 25 درصد، متغیر است. نحوه پرداخت این مالیات و ثبت اظهارنامه آن، با مراجعه به سامانه راه اندازی شده مخصوص، توسط سازمان امور مالیاتی، خواهد بود.

 

قانون مالیات های مستقیم، تمامی نکات مربوط به امور مالیاتی را مورد پیش بینی قرار داده و با توجه به نیاز روز، دارای اصلاحاتی نیز بوده است. این قانون، تمامی کسانی که مشمول پرداخت مالیات هستند یا معاف از مالیات می باشند را مشخص کرده و توضیح می دهد که انواع مالیات چیست. پرداخت مالیات، از جمله وظایف شهروندی هر شخص حقیقی و حقوقی مشمول بوده و در تمامی جوامع امروزی وجود دارد. 

کسب و کارهای اینترنتی نیز از این موضوع، مستثنی نیستند و باید، در مهلت و موعد مقرر و به شیوه الکترونیکی، اقدام به پرداخت مالیات خود نمایند. از آنجا که عدم پرداخت مالیات و ثبت اظهارنامه مالیاتی، جریمه در پی خواهد داشت و با توجه به اینکه، مالیات کسب و کارهای اینترنتی در سال 1401، نحوه پرداخت مخصوص به خود را دارد، اطلاع از روند ثبت اظهارنامه آن، نحوه محاسبه میزان آن و سایر موارد مربوط، ضروری به نظر می رسد.

از این رو، در این مقاله، قصد داریم، بررسی کنیم که مالیات کسب و کارهای اینترنتی چیست و سامانه مخصوص آن، چه می باشد؛ سپس، ثبت نام اظهارنامه مالیاتی این نوع از کسب و کار، نحوه محاسبه و سامانه پرداخت آن را در سال ۱۴۰۱، توضیح دهیم. چنانچه، پیرامون این موضوع، سوالاتی دارید، با ما همراه باشید. 

مالیات کسب و کارهای اینترنتی چیست

برای پاسخ به این پرسش که مالیات کسب و کارهای اینترنتی چیست و نحوه پرداخت آن چگونه می باشد؟ ابتدا باید، مالیات را تعریف کنیم. مالیات، از منابع کسب درآمد دولت بوده و به وجوهی گفته می شود که صاحبان برخی از مشاغل و دارایی ها، شامل اشخاص حقیقی و حقوقی، باید، سالانه به سازمان امور مالیاتی کشور بپردازند. 

قانون مالیات های مستقیم، در مواد و آئین نامه های اجرایی خود، انواع مالیات، اشخاص مشمول پرداخت مالیات، نحوه محسابه میزان آن، نحوه پرداخت و تمامی موارد مرتبط را پیش بینی نموده است. بر اساس این قانون، انواع مالیات، مالیات مستقیم و غیر مستقیم، می باشند که هر کدام، زیر شاخه های مخصوص به خود را دارند. 

مالیات های مستقیم، مالیات هایی می باشند که مستقیما و بدون واسطه، از محل درآمد و دارایی اشخاص مشمول پرداخت مالیات، به موجب قانون، دریافت می گردد و مالیات بر درآمد و دارایی، از زیر مجموعه های آن می باشند. مالیات غیر مستقیم، مالیاتی است که تمامی افراد جامعه، به طور غیر مستقیم، آن را پرداخت می کنند و به عبارتی، به آن، مالیات بر مصرف کالا و خدمات هم می گویند که مالیات بر واردات و معاملات، از اقسام آن هستند.

امروزه، با رواج و گسترش استفاده از اینترنت، بسیاری از کسب و کارها و ارائه خدمات در ازای دریافت حق الزحمه، به صورت الکترونیکی و اینترنتی در آمده و افراد بسیاری، از طریق راه اندازی کسب و کارهای اینترنتی، اقدام به کسب درآمد می نمایند. از این رو، سازمان امور مالیاتی، طی انتشار اطلاعیه ای، اعلام کرد که صاحبان کسب و کارهای مجازی، اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی، باید، در سال 1401، همانند سایر مشاغل دیگر، مالیات خود را به دولت، بپردازند.

با توجه به مقدمات بالا، در پاسخ به این پرسش که مالیات کسب و کارهای اینترنتی چیست و نحوه پرداخت آن چگونه می باشد؟ باید گفت، مالیات بر کسب و کارهای اینترنتی، نوعی از مالیات مستقیم است که افراد مشغول به کسب و کارهای اینترنتی، باید، پس از ثبت نام اظهارنامه مالیاتی و محاسبه میزان مالیات متعلقه، از سمت سازمان مربوطه، در سال ۱۴۰۱، اقدام به پرداخت آن نمایند. 

سامانه مالیات کسب و کارهای اینترنتی

در قسمت قبل، توضیح دادیم که مالیات کسب و کارهای اینترنتی چیست و گفتیم که بر اساس اطلاعیه منتشر شده از سمت سازمان امور مالیاتی، تمامی صاحبان کسب و کارهای مجازی، اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی، باید، اقدام به پرداخت مالیات، نمایند. بر اساس این اطلاعیه، تمامی این افراد، مکلفند، ظرف چهار ماه از شروع فعالیت خود و از طریق ثبت نام در سامانه اظهارنامه مالیاتی، نسبت به تشکیل پرونده مالیاتی خود، اقدام نمایند. از این رو، در این قسمت، قصد داریم، درباره سامانه مالیات کسب و کارهای اینترنتی ۱۴۰۱، صحبت کنیم. 

سامانه مالیات کسب و کارهای اینترنتی، به آدرس tax.gov.ir، زیر نظر وزارت امور اقتصاد و دارایی، سامانه ای است که با هدف ارائه خدمات الکترونیکی به مشمولین پرداخت مالیات، در زمینه کسب و کارهای اینترنتی، توسط سازمان امور مالیاتی کشور، طراحی و راه اندازی شده و دارای امکانات و خدمات مخصوص به خود می باشد.

این سامانه، دارای دو گزینه خدمات اصلی مالیاتی و سایر خدمات مالیاتی بوده که هریک از این دو، امکانات و خدمات ویژه و مخصوص به خود را دارند. در گزینه خدمات اصلی مالیاتی، امکاناتی همچون، ثبت نام و پیش ثبت نام الکترونیک، ثبت صندوق فروش و حافظه مالیاتی، اظهارنامه عملکرد اشخاص حقوقی و حقیقی و سایر موارد، در دسترس است. در بخش سایر خدمات مالیاتی، دارندگان کسب و کارهای اینترنتی، به خدماتی همچون، صدور صورت حساب الکترونیکی، استعلام بدهی مالیاتی و سایر موارد، دسترسی خواهند داشت. 

ثبت نام اظهارنامه مالیات کسب و کارهای اینترنتی

در قسمت های قبل، توضیح دادیم که مالیات کسب و کارهای اینترنتی چیست و سامانه مخصوص آن را نیز، معرفی کردیم. از آنجا که شیوه تعیین میزان مالیات در کشور ما، براساس خود اظهاری و با پر کردن فرم های اظهارنامه های مالیاتی، در سامانه مخصوص می باشد، در این قسمت، قصد داریم، نحوه ثبت نام اظهارنامه مالیاتی کسب و کار اینترنتی ۱۴۰۱ را بررسی نماییم که مطابق مراحل زیر می باشد: 

 برای ثبت نام اظهارنامه مالیات کسب و کارهای اینترنتی در سال 1401، ابتدا باید، آدرس سامانه، یعنی tax.gov.ir را، در مرورگر دستگاه خود، جست و جو کنید، تا وارد صفحه ای مشابه صفحه زیر شوید. سپس، گزینه ثبت نام الکترونیک را انتخاب نمایید.

 

مالیات کسب و کارهای اینترنتی چیست

 

بعد از این مرحله، مقررات مربوط به ثبت نام در سامانه مالیاتی کشور را مطالعه کرده و سپس، گزینه ورود به ثبت نام را انتخاب کنید.

 

سامانه مالیات کسب و کارهای اینترنتی ۱۴۰۱

 

 در این گام، نوع مودی را انتخاب کنید، شماره ملی خود یا شناسه ملی شخص حقوقی را وارد کنید و سپس، گزینه ورود به ثبت نام را انتخاب نمایید.

 

ثبت نام اظهارنامه مالیات کسب و کارهای اینترنتی ۱۴۰۱

 

در این قسمت، از بین سه گزینه موجود، گزینه پیش ثبت نام جدید را انتخاب نمایید.

 

میزان و نحوه پرداخت مالیات کسب و کارهای اینترنتی ۱۴۰۱

 

با ورود به صفحه بعد که صفحه پیش ثبت نام جدید است، کد پستی و شماره همراه خود را وارد کرده و سپس، پیش ثبت نام جدید را انتخاب کنید.

 

مالیات کسب و کارهای اینترنتی چیست

 

پس از توضیح نحوه ثبت نام اظهارنامه مالیات کسب و کارهای اینترنتی در سال 1401، در سامانه مخصوص به آن، در ادامه مقاله، قصد داریم، درباره نحوه پر کردن اظهارنامه مالیات کسب و کارهای اینترنتی و نحوه پرداخت آن، توضیح دهیم. همچنین، جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره ثبت نام اظهارنامه، می توانید، مقاله ای که در قسمت بیشتر بخوانید آمده است را مطالعه نمایید.

 

نحوه پر کردن و ارسال اظهارنامه مالیات کسب و کارهای اینترنتی

در بخش های قبل، در مورد نحوه ثبت نام اظهارنامه مالیاتی کسب و کارهای اینترنتی 1401، در زمان ثبت نام اظهار نامه مالیاتی توضیح دادیم. مرحله پس از ثبت نام، پر کردن و ارسال اظهارنامه مالیاتی می باشد. لذا در این قسمت، قصد داریم، نحوه پر کردن و ارسال اظهارنامه مالیاتی کسب و کارهای اینترنتی 1401 را توضیح دهیم که مطابق مراحل زیر، می باشد:

ابتدا، همانند آنچه در قسمت قبل گفته شد، نشانی tax.gov.ir را جستجو کرده تا وارد صفحه اصلی سایت سازمان امور مالیاتی کشور شوید و سپس، گزینه اظهارنامه عملکرد اشخاص حقیقی یا حقوقی را از قسمت خدمات اصلی مالیاتی انتخاب کنید.

 

مالیات کسب و کارهای اینترنتی

 

سپس، گزینه ورود به سامانه اظهارنامه حقیقی را انتخاب نمایید. 

 

سامانه مالیات کسب و کارهای اینترنتی

 

 در این مرحله، شما باید، نام کاربری و رمز عبوری که در زمان ثبت نام، به شما داده شده است را وارد نمایید.

 

سامانه پرداخت مالیات کسب و کارهای اینترنتی 1401

 

 در این قسمت، شما وارد سامانه شده اید و باید، گزینه ثبت اظهارنامه جدید را انتخاب کنید.

 

مالیات کسب و کارهای اینترنتی

 

پس از انتخاب گزینه اظهارنامه جدید، سال عملکرد و نوع فعالیت خود را وارد کرده و گزینه تایید را انتخاب نمایید. 

 

میزان مالیات کسب و کارهای اینترنتی ۱۴۰۱

 

در این گام، گزینه ویرایش را که به رنگ بنفش است، انتخاب کنید.

 

سامانه مالیات کسب و کارهای اینترنتی

 

در این مرحله، باید، در کادر های مخصوص، اطلاعات هویتی خود، نظیر نام، نام خانوادگی، شماره شناسنامه و سایر موارد را وارد نمایید.

 

سامانه  مالیات کسب و کارهای اینترنتی 1401

 

در این گام، آدرس، کد پستی و سایر اطلاعات مرتبط با محل فعالیت خود را وارد کنید.

 

مالیات کسب و کارهای اینترنتی

 

در این مرحله، نیاز است تا اطلاعات مربوط به حساب و کارت بانکی خود را وارد نمایید.

 

سامانه پرداخت مالیات کسب و کارهای اینترنتی ۱۴۰۱

 

پس از طی کردن مراحل بالا و پر کردن اطلاعات ضروری، نوبت به قسمت، اطلاعات اختصاصی، می رسد که این اطلاعات، برای شما نمایش داده خواهند شد و تمامی اطلاعات شما، به صورت پیش فرض، در آن، ذخیره شده است. با انتخاب گزینه ویرایش، می توانید، اقدام به تغییر اطلاعات خود نمایید.

بعد از اینکه اطلاعات اختصاصی خود را تایید یا ویرایش کردید، باید، اطلاعات فروش داخلی و خارجی خود را در قسمت اطلاعات فروش، وارد کنید. برای این کار، می توانید از گزینه سبز رنگ افزودن، کمک بگیرید.

 

میزان مالیات کسب و کارهای اینترنتی

 

بعد از طی کردن مراحل قبل، در این مرحله، در جدولی مشابه جدول زیر و در کادرهای سفید رنگ، اطلاعات مربوط به سود و زیان خود را وارد نمایید.

 

سامانه مالیات کسب و کارهای اینترنتی

 

پس از طی کردن این مراحل، میزان مالیات کسب و کارهای اینترنتی شما، محاسبه می شود و در یک جدول، نمایش داده خواهد شد. چنانچه با آن، موافق هستید و اعتراضی ندارید، گزینه ذخیره و ادامه را انتخاب کنید تا به مرحله ثبت نهایی بروید.

 

سامانه پرداخت مالیات کسب و کارهای اینترنتی ۱۴۰۱

 

در این قسمت، یک مرتبه دیگر، تمامی اطلاعات مربوط به اظهارنامه شما، به شما، نمایش داده می شود و می توانید، با انتخاب گزینه ثبت نهایی، کد رهگیری، خود را دریافت کنید.

 

مالیات کسب و کارهای اینترنتی 1401

 

پس از توضیح نحوه پر کردن اظهارنامه مالیاتی کسب و کارهای اینترنتی 1401، درادامه این مقاله، قصد داریم، درباره نحوه پرداخت و نحوه محاسبه میزان این نوع از مالیات صحبت کنیم و بگوییم که افراد دارای کسب و کارهای اینترنتی، چطور باید، مالیات متعلقه خود را بپردازند تا مشمول جریمه نشوند. 

 

میزان و نحوه محاسبه مالیات کسب و کارهای اینترنتی

در قسمت های قبل، توضیح دادیم که مالیات کسب و کارهای اینترنتی، نوعی مالیات مستقیم، با عنوان مالیات بر درآمد می باشد و گفتیم که تفاوت مالیات مستقیم و غیر مستقیم چیست. همچنین، اشاره کردیم که قانون مالیات های مستقیم، تمامی امور مربوط به مالیات را مورد پیش بینی قرار داده است. در این قسمت، قصد داریم، درباره میزان و نحوه محاسبه مالیات کسب و کارهای اینترنتی صحبت کنیم که دقیقا مشابه نحوه محاسبه مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی و حقوقی است. 

طبق ماده 131، قانون مالیات های مستقیم، میزان مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی، بسته به درآمد آن ها، محاسبه می شود. چنانچه، درآمد اشخاص حقیقی، تا 50 میلیون تومان باشد، نرخ مالیات بر درآمد آن ها، 15 درصد، چنانچه درآمد آن ها، بیش از 50 میلیون تا 100 میلیون تومان باشد، نرخ مالیات بر درآمد آن ها، 20 درصد، و چنانچه در آمد آن ها، بیش از 100 میلیون تومان باشد، نرخ مالیات بر درآمد آن ها، 25 درصد خواهد بود. بر اساس ماده 105 این قانون، نرخ مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی، 25 درصد است، مگر قانون، به گونه ای دیگر مقرر کرده باشد.

 

نحوه پرداخت مالیات کسب و کارهای اینترنتی 

در قسمت های قبل، درباره نحوه ثبت نام و دریافت کد رهگیری مالیاتی و پر کردن اظهارنامه مالیات کسب و کارهای اینترنتی در سال 1401، توضیح دادیم و گفتیم که عدم پرداخت مالیات متعلقه در موعد مقرر، سبب تعلق جریمه های سنگین، به فرد مشمول، خواهد شد. لذا در این قسمت، قصد داریم، نحوه پرداخت میزان مالیات کسب و کارهای اینترنتی در سال ۱۴۰۱ را از طریق سامانه پرداخت، توضیح دهیم که مطابق مراحل زیر است: 

ابتدا، آدرس سامانه پرداخت قبض مالیات، یعنی، payments.tax.gov.ir را در مرورگر خود، جست و جو نمایید تا وارد صفحه ای مشابه صفحه زیر شوید. سپس، گزینه شناسه 30 رقمی نسیم را انتخاب کرده و شناسه 30 رقمی قبض مالیات خود را وارد کنید و پس از آن، بر روی گزینه بررسی شناسه قبض نسیم کلیک نمایید. 

 

سامانه مالیات کسب و کارهای اینترنتی

 

در این قسمت، می توانید، اطلاعات مربوط به قبض مالیات خود را در سامانه پرداخت، مشاهده کنید و در صورتی که مورد تایید شما است، گزینه تایید را انتخاب کرده، تا به درگاه پرداخت، هدایت شوید.

 

سامانه پرداخت مالیات کسب و کارهای اینترنتی 1401

 

از دیگر روش های پرداخت مالیات کسب و کارهای اینترنتی در سال 1401، پرداخت آن، از طریق سامانه امور مالیاتی کشور، می باشد. سازمان امور مالیاتی کشور که زیر نظر وزارت امور اقتصاد و دارایی است، جهت رفاه حال مودیان محترم، چندین درگاه را، برای پرداخت قبوض مالیاتی، پیش بینی نموده است. نحوه پرداخت مالیات کسب و کارهای اینترنتی، از طریق سامانه امور مالیاتی کشور، مطابق مراحل زیر می باشد:

ابتدا، آدرس tax.gov.ir را در مرورگر خود، جست و جو کنید، تا به صفحه ای که مانند تصویر زیر است، وارد شوید. سپس، از گزینه سایر خدمات مالیاتی، گزینه پرداخت الکترونیک مالیات را انتخاب کنید.

 

 مالیات کسب و کارهای اینترنتی 1401

 

سپس، در این مرحله، گزینه سامانه الکترونیک پرداخت مالیات را انتخاب کنید. 

 

میزان مالیات کسب و کارهای اینترنتی

 

در این گام، نام کاربری و رمز عبور خود را وارد کنید. 

 

مالیات کسب و کارهای اینترنتی

 

در میان گزینه های موجود، گزینه صدور قبض جدید را انتخاب نمایید.

 

سامانه مالیات کسب و کارهای اینترنتی

 

در این قسمت، اقدام به تایید اطلاعات نمایش داده شده بکنید تا به مرحله بعد هدایت شوید. 

 

سامانه پرداخت مالیات کسب و کارهای اینترنتی 1401

 

این گام، مرحله پایانی پرداخت مالیات کسب و کارهای اینترنتی است. برای پرداخت، گزینه پرداخت آنلاین را انتخاب کنید.

 

میزان مالیات کسب و کارهای اینترنتی

 

پس از طی کردن مراحل بالا و تسویه حساب بدهی مالیاتی خود، می توانید، با مراجعه به اداره مالیات، اقدام به دریافت مفاصا حساب مالیاتی خود نمایید. 

 

میزان معافیت مالیاتی کسب و کارهای اینترنتی و آنلاین

یکی دیگر از مسائل مهمی که در رابطه با مالیات کسب وکارهای اینترنتی، باید به آن پرداخته شود، بحث معافیت مالیاتی این کسب و کارها می باشد. بر اساس  آیین نامه حمایت از کسب و کارهای اقتصاد دیجیتال، که اخیرا در هیات دولت به تصویب رسیده است، کسب و کارهای آنلاین که در پلتفرم های داخلی، احراز هویت شوند، از تسلیم اظهارنامه و نگهداری اسناد و مدارک بابت درآمد (فروش کالا یا ارائه خدمت) تا سی برابر معافیت مالیاتی حقوق و دستمزد، معاف می باشند.

همچنین، تعیین حداقل نوع مالیات مقطوع این کسب و کارها، به شکل پلکانی و با در نظر گرفتن رویکرد کمک به رشد اقتصاد دیجیتال در کشور، انجام می گیرد. از سوی دیگر، کلیه هزینه‌ های ایجاد و توسعه کسب و کارهای آنلاین در پلتفرم های داخلی، جزو هزینه‌ های قابل‌ قبول مالیاتی تا سقف مقرر محسوب می گردد.

شایان ذکر است در بودجه سال 1403 کسب و کارهای اشخاص حقیقی که در پلتفرم ها و سکوهای داخلی مورد تایید وزارت ارتباطات فعال باشند و در سال گذشته فاقد پرونده مالیاتی باشند، مشمول نرخ صفر مالیاتی خواهند شد.  

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد مالیات کسب و کارهای اینترنتی در سال ۱۴۰۱ در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون مالیات کسب و کارهای اینترنتی در سال 1401 پاسخ دهند.