دینا / اخبار مرتبط با حقوق تجاری / جرایم سنگین مالیاتی در انتظار شرکتهای متخلف بورسی

جرایم سنگین مالیاتی در انتظار شرکتهای متخلف بورسی

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب


در این مقاله به بررسی اینکه جرم پولشویی چیست و مجازات آن می پردازیم . 

 

بسیار از جرائم با انگیزه های مالی رخ می دهند و افراد با این فکر که یک شبه می توانند راه صد ساله را بروند ، مرتکب جرائم مختلفی می شوند . جرائمی مانند جرم قاچاق مواد مخدر و کلاهبرداری از رایج ترین جرائمی است که افراد در آنها اهداف مالی دارند . گاهی مجرمان در این جرائم چنان غرق می شوند که خلاصی از آن ممکن نیست و شاید پول و مالی هم از این راه به دست آورند اما در نهایت با پرونده ای سنگین تر به چنگال قانون اسیر خواهند شد . پولشویی یکی از این جرائم است که به دامنه مجازات های برخی از خلافکاران می افزاید . در واقع پولشویی جرمی است که پول و مالی که به واسطه یک عمل غیر قانونی به دست آمده است با فریب دادن ماموران قانونی مشروع جلوه داده می شود و افرادی که آن را به دست آورده اند اینگونه تظاهر می کنند که آن مال مشروع بوده است . ما در این مقاله به بررسی اینکه جرم پولشویی چیست و مجازات پولشویی می پردازیم .

جرم پولشویی چیست

همانطور که گفته شد ، جرم پولشویی ، فرایندی است که بر اساس آن کسی که مالی را از طریق نامشروع به دست آورده است ، طوری وانمود و صحنه سازی کند که گویی مال را به صورت مشروع و قانونی به دست آورده است . درباره پولشویی ، قانونی نیز تحت عنوان قانون مبارزه با پولشویی تصویب شده است که در ماده 2 آن جرم پولشویی تعریف شده است . در این ماده آمده است که پولشویی عبارت است از :

الف ) تحصيل ، تملك، نگهداري يا استفاده از عوايد حاصل از فعاليت هاي غيرقانوني با علم به اين كه به طور مستقيم يا غيرمستقيم در نتيجه ارتكاب جرم به دست آمده باشد . 

ب ) تبديل ، مبادله يا انتقال عوايدي به منظور پنهان كردن منشأ غيرقانوني آن با علم به اين كه به طور مستقيم يا غيرمستقيم ناشي از ارتكاب جرم بوده يا كمك به مرتكب به نحوي كه وي مشمول آثار و تبعات قانوني ارتكاب آن جرم نگردد .

ج ) اخفاء يا پنهان يا كتمان كردن ماهيت واقعي ، منشأ ، منبع ، محل ، نقل و انتقال ، جابه جايي يا مالكيت عوايدي كه به طور مستقيم يا غيرمستقيم در نتيجه جرم تحصيل شده باشد .

بنابراین در صورتی که عملی در دسته هر کدام از اعمال بالا قرار بگیرد ، شامل جرم پولشویی خواهد شد . 

مجازات پولشویی

هدف از پولشویی این است که مالی که غیرقانونی به دست آمده است ، قانونی به نظر برسد ، بنابراین اولین و موثرین مجازات برای مرتکبان جرم پول شویی ، مصادره عواید و اموال ناشی از وقوع جرم است . مجازات پولشویی در ماده 9 قانون مبارزه با پولشویی به این ترتیب آمده است : 

" مرتكبين جرم پولشويي علاوه بر استرداد درآمد و عوايد حاصل از ارتكاب جرم مشتمل بر اصل و منافع حاصل ( و اگر موجود نباشد ، مثل يا قيمت آن ) به جزاي نقدي به ميزان يك چهارم عوايد حاصل از جرم محكوم مي شوند كه بايد به حساب درآمد عمومي نزد بانك مركزي جمهوري اسلامي ايران واريز گردد . " در تبصره این ماده آمده است در صورتی که عوایدی که از جرم به دست آمده است به مال دیگری تبدیل شده باشد ، همان مال مصادره خواهد شد . 
مجازات گفته شده ، تنها برای کسانی است که تنها مرتکب جرم پولشویی شده اند ولی کسانی که جرم اصلی مثلا کلاهبرداری را هم انجام داده اند ، علاوه بر مجازات پولشویی به مجازات کلاهبرداری هم محکوم خواهند شد . 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص اینکه جرم پولشویی چیست و مجازات آن در کانال تلگرام حقوق کیفری عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون جرم پولشویی چیست و مجازات آن پاسخ دهند .