دینا / اخبار مرتبط با موضوعات آیین دادرسی / ممنوعیت طرح شکایت دوباره برای پرونده هایی که رای گرفته اند

ممنوعیت طرح شکایت دوباره برای پرونده هایی که رای گرفته اند

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

در این مقاله به توضیح طلاق غیابی چیست ، طلاق غیابی از سوی مرد و طلاق غیابی از سوی زن خواهیم پرداخت .

 

یکی از اصطلاحاتی که در مورد طلاق به کار برده می شود ، طلاق غیابی است . البته در قانون ، اصطلاح طلاق غیابی به کار برده نشده است ، اما با توجه به غیبت یکی از زوجین در فرایند رسیدگی به دعوای طلاق ، این نوع از طلاق تحت عنوان طلاق غیابی شناخته می شود . طلاق غیابی می تواند از طرف زن باشد یا از طرف مرد . به همین دلیل ، انواع طلاق غیابی را می توان شامل طلاق غیابی از طرف زن و از طرف مرد دانست . به همین مناسبت در این مقاله قصد داریم به بررسی اینکه طلاق غیابی چیست بپردازیم . بنابراین ، به توضیح طلاق غیابی چیست ، طلاق غیابی از سوی مرد و طلاق غیابی از سوی زن خواهیم پرداخت .

طلاق غیابی چیست

برای توضیح در مورد اینکه منظور از طلاق غیابی چیست ، نخست بهتر است که به توضیح حکم غیابی بپردازیم . بر اساس قانون آیین دادرسی مدنی ، در صورتی که خوانده یا وکیل یا قائم مقام یا نماینده قانونی وی در هیچ یک از جلسات دادگاه حاضر نشده باشد و به طور کتبی نیز دفاع نکرده باشد و یا اخطاریه دادگاه ، ابلاغ واقعی نشده باشد ، حکم صادر شده غیابی است . بنابراین ، در صورتی که یکی از زوجین یا وکیل او در دادگاه برای دعوای طلاق حاضر نشود و لایحه ای هم به دادگاه خانواده نفرستد و اخطاریه دادگاه به او ابلاغ واقعی نشده باشد ، حکم طلاقی که علیه او صادر می شود ، حکم طلاق غیابی است که برای استعلام آن می تواند به سامانه استعلام طلاق غیابی با کد ملی مراجعه نماید.

به عبارت دیگر ، طلاق غیابی طلاقی است که یکی از زوجین در فرایند دادرسی حضور نداشته و ابلاغ دادگاه ، ابلاغ واقعی نبوده است . برای آشنایی با هزینه طلاق غیابی کلیک کنید .

طلاق غیابی از طرف مرد

بر اساس قانون مدنی ، مرد حق دارد هر زمان که بخواهد همسر خود را طلاق بدهد . بنابراین ، رضایت زن در طلاق از سوی مرد ضروری نیست و مرد بدون هیچ گونه مانعی قادر است که به دادگاه مراجعه کرده و تقاضای طلاق همسر خود را نماید . در چنین شرایطی ، دادگاه حتی بدون حضور زن می تواند به دعوای طلاق رسیدگی کند و حکم طلاق را صادر کند . بنابراین ، در شرایطی که زن یا وکیل او در دادگاه حاضر نشده و لایحه ای هم تقدیم دادگاه نکرده باشند ، رای طلاق صادر شده علیه زن ، یک رای غیابی است که به آن طلاق غیابی گفته می شود . گفتنی است که طلاغ غیابی از سوی مرد منوط به پرداخت حقوق مالی زن پس از طلاق مانند مهریه و اجرت المثل است . برای آشنایی با طلاق غیابی از طرف مرد کلیک کنید .

طلاق غیابی از طرف زن

بر اساس قانون مدنی تنها مرد اختیار طلاق زن را دارد ، بنابراین ، زن تنها در مواردی می تواند از شوهر خود طلاق بگیرد که دلایل محکمه پسندی را به دادگاه ارائه کند . از جمله این دلایل ، عسر و حرج زن در زندگی مشترک ، غیبت مرد به مدت 4 سال ، نپرداختن نفقه به مدت 6 ماه است . بنابراین ، اگر زن با استناد به یکی از این دلایل موجه به دادگاه مراجعه و تقاضای طلاق کند ، اگر هم مرد در جلسه دادگاه حاضر نشود و لایحه ای هم به دادگاه نفرستد ، دادگاه می تواند حکم طلاق غیابی زن را صادر کند . برای آشنایی با ثبت طلاق غیابی کلیک کنید .

 برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد طلاق غیابی  در کانال تلگرام حقوق خانواده عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون طلاق غیابی پاسخ دهند .