دینا / اخبار مرتبط با موضوعات حقوقی / جرم خرید و فروش امتیاز مسکن ملی

جرم خرید و فروش امتیاز مسکن ملی

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

 یکی از مدارک مورد نیاز جهت مراجعه و معاینات به پزشکی قانونی، نامه کلانتری می باشد و بدون نامه مذکور تشکیل پرونده و معاینه صورت نمی گیرد. مراحل دریافت گواهی از پزشکی قانونی برای دریافت دیه و خسارت، بردن معرفی نامه از کلانتری می باشد.

 

سازمان پزشکی قانونی کشور یک سازمان مستقل زیر نظر قوه قضاییه است که به صورت تخصصی و با استفاده از فناوری و دانش روز به کشف حقیقت در جرایم و حوادث می پردازد. این سازمان وظایف متعددی در این زمینه بر عهده دارد، از این رو مراجعات بسیاری بابت معاینات به این مرجع صورت می گیرد.

 

این سازمان نظرات خود را در اغلب موارد به صورت گواهی، که به آن گواهی پزشکی قانونی گفته می شود، به مرجع درخواست کننده ارسال می کند. بعضا افرادی که قصد مراجعه به این سازمان را دارند نمی دانند که مراحل دریافت گواهی از سازمان پزشکی قانونی کشور به چه ترتیبی است. 

 

لذا؛ در این مقاله شرایط دریافت، همچنین مدارک مورد نیاز جهت مراجعه به پزشکی قانونی و مراحل دریافت گواهی توضیح داده شده است و اینکه هزینه معاینه پزشکی قانونی چقدر است و به اقدامات لازم پس از دریافت این گواهی پرداخته شده است. 

شرایط دریافت گواهی پزشکی قانونی

پزشکی قانونی یک مرجع معتبر در امور پزشکی می باشد. در نظام ایران هم؛ پزشکی قانونی نقش کارشناس پزشکی داشته و در سال 1372 زیر نظر قوه قضاییه تشکیل گردیده است. نظریاتی که پزشکان این سازمان ارائه می دهند باید دقیق و روشن بوده و مطابق با روش های علمی جدید باشد.

 

از شرایط دریافت گواهی پزشکی قانونی دستور مرجع قضایی صلاحیت دار است. پزشکی قانونی در خصوص موضوعات مطرح شده در دعاوی دادگستری میتواند اظهار نظر کند. نظر پزشکی قانونی ارحج بر هر نظر و گواهی دیگری است و از اعتبار بسیار بالایی برخوردار است.

 

سازمان پزشکی قانونی هم بدون معرفی نامه از کلانتری یا مراجع قضایی و...خدماتی ارائه نمی دهد. بنابراین برای دریافت گواهی پزشکی قانونی باید به مراجع معتبر قضایی مراجعه کرده و پس از مراجعه به پزشکی قانونی و پرداخت هزینه خدمات (با توجه به تعرفه پزشکی قانونی) و انجام معاینه و دریافت نامه به دفتر خدمات قضایی یا مراجع مربوطه مراجعه کرده و ثبت شکایت نماید.

مدارک مورد نیاز جهت مراجعه و دریافت نامه پزشکی قانونی

در قسمت قبل توضیح دادیم که و گفتیم پزشکی قانونی مرجعی صلاحیتدار در امور پزشکی بوده که زیر نظر قوه قضاییه می باشد و نظریاتی که ارائه می دهد بسیار دقیق و قابل اجرا می باشد، که متقاضی باید در اسرع وقت به پزشکی قانونی مراجعه نماید.

 

از ​دلیل مراجعه به پزشکی قانونی انجام معاینات جهت مشخص شدن میزان آسیب وارده در نتیجه جرم ارتکابی، تصادف و یا هر سانحه دیگر می باشد. در بسیاری از مواقع میزان آسیب وارده ممکن است بعد از چند روز یا حتی ساعاتی پس از وقوع حادثه از بین رفته و بهبود یابد و یا آثار تقلیل یابد، لذا اقداماتی نظیر مراجعه به کلانتری یا مرجع صلاحیتدار امری ضروری بوده که باید در اسرع وقت صورت بگیرد.

 

همانطور که گفته شد، مدارک مورد نیاز جهت مراجعه و دریافت نامه پزشکی قانونی، معرفی نامه از کلانتری یا مرجع صلاحیتدار می باشد. بنابراین پس از گرفتن معرفی نامه، مدارکی هویتی نظیر کارت ملی یا شناسنامه کسی که می خواهد معاینه شود، فیش پرداختی، پرونده های پزشکی و پرداخت هزینه های پرداخت شده به پذیرش اداره پزشکی قانونی تحویل داده می شود و بعد از بررسی های لازم پرونده در اختیار پزشک قرار می گیرد.

 

مراحل پزشکی قانونی برای دریافت گواهی

مراحل پزشکی قانونی برای دریافت گواهی به این صورت بوده که در اولین مرحله از مراحل دریافت گواهی از پزشکی قانونی فرد متقاضی باید از یک مرجع قضایی یا ضابطین دادگستری مثل کلانتری یک نامه دریافت کند و آن را به یکی از ادارات پزشکی قانونی ارائه دهد. پزشکی قانونی تنها در صورت این نامه است که به موضوع درخواستی رسیدگی می کند و افراد نمی توانند بدون این نامه از پزشکی قانونی، تقاضای رسیدگی کنند. 

 

اعتراض به نظریه پزشکی قانونی، ظرف یک هفته از ابلاغ نظریه، امکانپذیر می باشد. بدین منظور هر یک از طرفین دعوا می توانند با مراجعه به یکی از دفاتر الکترونیکی خدمات قضایی، لایحه اعتراضی خود را ثبت نماید.

 

بعد از دریافت نامه، متقاضی به پزشکی قانونی مراجعه می کند. مدارک هویتی نظیر شناسنامه یا کارت ملی کسی که می خواهد معاینه شود، پرونده های پزشکی موجود و پرداخت هزینه های پرداخت شده، به اداره پزشکی قانونی تحویل داده می شود و بعد از بررسی های لازم پرونده در اختیار پزشک قرار می گیرد. 

 

بعد از تحویل نوبت و تشکیل پرونده، پزشک معاینات لازم را انجام می دهد و نظر خود اعلام می کند و گواهی صادر می کند و گواهی را به فرد تحویل می دهد. البته در مواردی پیش می آید که یک بار معاینه کافی نیست و برای صدور گواهی پزشکی قانونی نیاز به معاینات مجدد است، این معاینات تا زمانی که پزشک بتواند نظر قطعی را اعلام کند، ادامه پیدا می کند. 

 

هزینه معاینه پزشکی قانونی

در مرحله قبل به توضیح مراحل دریافت گواهی پزشکی قانونی پرداختیم و گفتیم بعد از دریافت معرفی نامه، متقاضی به بزشکی قانونی مراجعه کرده و مدارک هویتی نظیر شناسنامه یا کارت ملی و فیش پرداختی را به همراه داشته و به پذیرش اداره پزشکی قانونی تحویل می دهد.

 

شاید سوال بسیاری از متقاضیان این باشد که هزینه معاینه پزشکی قانونی چقدر است؟ در پاسخ به این پرسش باید گفت؛ اعلام هزینه معاینه پزشکی قانونی بر اساس ماده 3 قانون تشکیل سازمان پزشکی قانونی کشور مصوب 1374/04/27 بر عهده مجلس شورای اسلامی بوده و مطابق با نظر مجلس، هزینه های خدمات با تعرفه های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بدین شرح ابلاغ شده است:

 

هزینه معاینه پزشکی قانونی
  • نویسنده:مجلس شورای اسلامی
  • حجم:157 KB 
  • منبع:آیین نامه تعرفه های خدمات خاص پزشکی قانونی

 

سازمان پزشکی قانونی مجاز به دریافت تعرفه خدمات بوده ولی در صورت تشخیص سازمان پزشکی قانونی در رابطه با افرادی که معسر از پرداخت هزینه های پزشکی قانونی هستند، رییس سازمان پزشکی قانونی می توانند این افراد را از پرداخت تمام هزینه ها یا بخشی از آن معاف کنند.

 

بعد از گرفتن نامه پزشکی قانونی چه باید کرد

همانطور که گفته شد پزشکی قانونی یک مرجع صلاحیت دار برای اظهار نظر در امور پزشکی است، که  طبق تعرفه تعیین شده از سوی مجلس شورای اسلامی هزینه معاینه مشخص شده است، که در صورت معسر بودن متقاضی از پرداخت هزینه، رییس سازمان پزشکی قانونی این افراد را از پرداخت معاف می کند.

 

در پاسخ به این پرسش که بعد از گرفتن نامه پزشکی قانونی چه باید کرد؟ باید گفت؛ زیان دیده ابتدا به کلانتری یا مرجع صالح به رسیدگی مراجعه کرده و با دریافت نامه به یکی از شعب پزشکی قانونی مراجعه می نماید. پزشک  بررسی های لازم را انجام داده و نظر خود را در قالب گواهی صادر می کند.

 

پس از دریافت نامه پزشکی قانونی که این نامه در اصل زیر بنای مدارک پزشکی دادگاه را تشکیل می دهد، به مراجع مربوطه نظیر دادگاه یا دادسرا مراجعه می کند. در داگاه یا دادسرا دادیار یا بازپرس اظهارات زیان دیده را شنیده و تنظیم شکایت کرده و تشکیل پرونده می دهد و حکم متناسب را صادر می نماید.

 

نامه پزشکی قانونی برای دیه

گزارش و گواهی پزشکی قانونی از جمله مهم ترین مدارک پزشکی است که از سوی این سازمان، صادر شده و نقش بسیار موثری را در محاکم و دادگاه های کیفری ایفا می نماید. در این نامه، پزشکی قانونی نتیجه کار خود را به صورت یک گزارش و نامه نوشته و به مرجع استعلام کننده ارائه می نماید.

 

نامه پزشکی قانونی برای دیه نیز، نامه ای است که توسط این سازمان، با توجه به درخواست مرجع درخواست کننده و به منظور تعیین میزان دیه پرداختی توسط مجرم صادر می شود. در این نامه، موارد و مندرجات مختلفی درج شده که از جمله آن می توان به موارد زیر اشاره نمود:

 

مشخصات فرد معاینه شونده، اعلام کلیه صدمات و ضایعات بالینی مستند، بررسی روابط علیتی، تعیین دقیق میزان نقص عضوهای به وجود آمده، تطابق با مقتضیات قانونی، تعیین نوع وسیله و ابزاری که باعث ایجاد صدمه شده و تعیین زمان لازم جهت التیام.

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص مراحل دریافت گواهی از پزشکی قانونی در کانال تلگرام سایر موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون مراحل دریافت گواهی از پزشکی قانونی پاسخ دهند.