دینا / اخبار مرتبط با حقوق عقود و قراردادها / ممنوعیت مطالبه ارش در صورت اسقاط خیار عیب

ممنوعیت مطالبه ارش در صورت اسقاط خیار عیب

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

توقیف اموال منقول و غیر منقول، اقسام تامین خواسته می باشند. اگر خواسته، عین معین بوده و توقیف آن ممکن باشد، توقیف مال دیگر، به جای آن، از لحاظ قانونی، پذیرفته نیست؛ در غیر این صورت، یعنی در صورتی که خواسته، عین معین نبوده یا با وجود عین معین بودن، توقیف آن، امکان پذیر نباشد،  دادگاه، معادل قیمت خواسته را، از سایر اموال خوانده، توقیف می کند.

 

همانطور که از نام تامین خواسته مشخص است ، تامین به معنای ایمن نگه داشتن و حفظ کردن می باشد و خواسته همان چیزی است که خواهان در برگه دادخواست به عنوان علت و هدف از طرح دعوا اعلام می کند به عبارت دیگر خواسته خواهان آن را با ارائه دادخواست از دادگاه مطالبه می کند . قانونگذار شرایط و ضوابط برای درخواست تامین خواسته را در قانون بیان کرده است . تامین خواسته به دو نوع است توقیف اموال منقول و توقیف اموال غیر منقول ، که نحوه اجرای تامین خواسته هر یک متفاوت می باشد . در این مقاله به بررسی اقسام تامین خواسته در قانون آیین دادرسی مدنی می پردازیم .

توقیف اموال

ممکن است فردی که درخواست تامین خواسته می دهد آن مال از نوع اموال عین معین باشد یعنی مالی که معین و خارجی و عین شخصی می باشد و در واقع بر طبق قانون خواسته عین معین باشد و توقیف آن ممکن باشد دادگاه نمی تواند مال دیگری را به عوض آن توقیف کند . البته ، تبدیل تامین در شرایط خاصی مجاز است . 
موضوع تامین خواسته در صورتی که مال عین معین نباشد یا عین معین باشد ولی توقیف آن ممکن نباشد دادگاه معادل قیمت خواسته از سایر اموال خوانده توقیف می کند . 

 

توقیف اموال منقول و غیر منقول

توقیف اموال اعم از منقول ( مال منقول ، مالی است که قابلیت جا به جایی دارد و می توان آن را از محلی به محل دیگر منتقل کرد . مثال های زیادی می توان برای اموال منقول زد از جمله اتومبیل ، دوچرخه ، گوشی موبایل ، کتاب ، میز ، تلویزیون و ... البته منظور از جا به جایی ، جا به جایی بدون آسیب است . ) و غیر منقول ( مال غیر منقول ، مالی است که نمی توان آن را از محلی به محل دیگر منتقل کرد مانند زمین ، ساختمان و هر چیز دیگری که به زمین وصل شده است . ) و صورت برداری و ارزیابی و حفظ اموال توقیف شده و توقیف حقوق استخدامی خوانده و اموال منقول وی که نزد شخص ثالث موجود است به ترتیبی است که در قانون اجرای احکام مدنی پیش بینی شده است . 

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد اقسام تامین خواسته در قانون آیین دادرسی مدنی در کانال تلگرام آیین دادرسی و ادله اثبات دعوا عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون اقسام تامین خواسته در قانون آیین دادرسی مدنی پاسخ دهند .