دینا / اخبار مرتبط با موضوعات حقوقی / لزوم ثبت نام ثنا برای دریافت خدمات دفاتر اسناد رسمی

لزوم ثبت نام ثنا برای دریافت خدمات دفاتر اسناد رسمی

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

در این مقاله ابتدا به بررسی عقد دائم پرداخته و سپس تکالیف زوجین در عقد دائم و انحلال عقد دائم را بررسی می نماییم .

 

عقد نکاح یا همان عقد ازدواج ، یکی از مهمترین عقودی است که در قانون مدنی پیش بینی شده و احکام مربوط به آن معین شده است . به طور کلی ، عقد نکاح به دو نوع موقت و دائم است که شرایط صحت عقد نکاح دائم و موقت در قانون مدنی مشخص شده است . شناسایی بهتر عقد ازدواج دائم ، در مقایسه آن با عقد موقت یا صیغه است ؛ یعنی اینکه علیرغم عقد موقت که محدود به زمان مشخصی است ، فرض بر آن است که عقد دائم برای مدت نامعلوم و همیشگی است . در این مقاله قصد داریم به بررسی عقد دائم بپردازیم و عقد دائم را تعریف نماییم . به همین منظور ، ابتدا به بررسی عقد دائم پرداخته و سپس تکالیف زوجین در عقد دائم و انحلال عقد دائم را بررسی می نماییم .

عقد دائم چیست

عقد نکاح را می توان به دو نوع عقد نکاح دائم و عقد نکاح موقت یا صیغه تقسیم بندی نمود که در برخی از جزئیات با یکدیگر تفاوت دارند . به منظور آشنایی بیشتر با مفهوم ازدواج دائم ، بایستی آن را با عقد موقت مقایسه نمود . بر خلاف عقد موقت که برای مدت زمان مشخص و معینی منعقد می شود ، عقد دائم محدود به زمان مشخص و معینی نیست و فرض بر آن است که عقد تا پایان عمر طرفین جاری است . علاوه بر این ، بر خلاف عقد موقت که ذکر مهریه در آن الزامی است ، در عقد دائم ذکر مهریه الزامی نیست و طرفین می توانند حتی بعد از عقد ، اقدام به تعیین مهریه نمایند . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد اینکه عقد موقت چیست کلیک کنید .

تکالیف زوجین در عقد دائم

در قانون مدنی ، برای زوجین تکالیفی مقرر شده است و زن و مرد موظفند که در قبال یکدیگر اموری را رعایت نمایند . به عنوان مثال ، زن باید از همسر خود تمکین کند و در مقابل ، مرد موظف است که در عقد دائم به همسر خود نفقه بپردازد . علاوه بر این ، هر یک از زن و مرد در ازدواج دائم مکلف به حسن معاشرت با یکدیگر هستند . البته تکالیف زوجین در عقد دائم به این منظور پیش بینی شده اند تا کانون خانواده به خوبی حفظ شود و از فروپاشی آن جلوگیری به عمل آید . برای آشنایی با تکالیف زوجین در عقد دائم کلیک کنید .

انحلال عقد دائم

همانگونه که اشاره شد ، فرض بر آن است که عقد دائم همیشگی است و مدت زمان مشخص و معینی ندارد . اما این مسئله به آن معنا نیست که عقد دائم غیر قابل انحلال است . عقد دائم نیز در مواردی ممکن است انحلال یافته و پایان پذیرد . بر اساس قانون مدنی ، انحلال عقد دائم در سه حالت متصور است . نخست ، در صورت فوت زوجین است . دوم در صورتی است که ازدواج دائم به واسطه طلاق انحلال یابد . مورد سوم زمانی است که عقد نکاح دائم به یکی از دلایل قانونی فسخ شود . البته اسباب انحلال عقد دائم با عقد موقت متفاوتند . در عقد موقت طلاق امکانپذیر نیست و در عوض ، پایان مدت یا بذل مدت به عقد موقت خاتمه می دهد . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد انحلال عقد دائم و انحلال عقد موقت کلیک کنید .

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد عقد دائم  در کانال تلگرام حقوق خانواده عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون عقد دائم  پاسخ دهند .