دینا / / سامانه افشای تخلفات مدیران نهادهای مالی و ناشران بورسی

سامانه افشای تخلفات مدیران نهادهای مالی و ناشران بورسی

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

در این مقاله به بررسی مجازات وعده و فریب در ازدواج می پردازیم . 

 

ازدواج یکی از مهمترین عقودی است که قانون گذار به آن پرداخته است . از لزوم ثبت ازدواج دائم و تشریفات ثبت ازدواج دائم گرفته تا شرایط صحت عقد ازدواج و نحوه فسخ نکاح را جز به جز مشخص کرده است . علاوه بر تمام مسائل حقوقی حاکم بر عقد ازدواج می توان گفت که این قرارداد دارای ابعاد روحی و عاطفی سنگینی است که با ضربه زدن به آن می توان تمام زندگی یک فرد را در معرض نابودی قرار داد . یکی از این اعمال قبیح ، فریب در ازدواج است . قانون گذار برای کسانی که اقدام به فریب دیگری در ازدواج می کنند ، مجازات تعیین کرده است . از این رو در این مقاله به مجازات فریب در ازدواج در قانون مجازات اسلامی و فریب در ازدواج در قانون مدنی می پردازیم . 

مجازات فریب در ازدواج در قانون مجازات اسلامی

به موجب ماده 647 قانون مجازات اسلامی ، در صورتی که از زن و مرد قبل از عقد ازدواج طرف خود را با امور غیر واقعی مانند داشتن تحصیلات عالی ، تمکن مالی ، موقعیت اجتماعی ، شغل و سمت خاص ، تجرد و مانند اینها فریب دهند و عقد بر مبنای هر کدام از آنها واقع شود ، مرتکب به حبس تعزیری از شش ماه تا دو سال محکوم خواهد شد . مثال های ذکر شده در این ماده برای اینکه محدود نیستند و می تواند موردی وجود داشته باشد که در این ماده نیامده باشد اما فریب در ازدواج تلقی شود . نکته بعدی که در این باره وجود دارد این است که فریب باید توسط خود زن و مرد صورت بگیرد یعنی خود آنها باید موضوعی غیرواقعی را به طرف دیگر اعلام کنند و اگر این کار توسط شخص دیگری صورت بگیرد فریب در ازدواج محسوب نخواهد شد . ضمن اینکه فریب در ازدواج زمانی محقق می شود که قبل از عقد صورت بگیرد و اگر بعد از عقد ازدواج فریبی صورت بگیرد ، مشمول مجازات فریب در ازدواج نخواهد بود .

فریب در ازدواج در قانون مدنی

علاوه بر این در قانون مدنی نیز به موضوع فریب و وعده در ازدواج اشاره شده است . فریب در ازدواج در ماده 1128 قانون مدنی مورد اشاره قرار گرفته است و آمده است که : " هر گاه در یکی از دو طرف صفت خاصی شرط شده باشد و بعد از عقد معلوم شود که طرف فاقد وصف مذکور بوده است ، برای طرف مقابل حق فسخ خواهد بود . خواه وصف مذکور در عقد تصریح شده یا عقد متباینا بر آن واقع شده باشد " . بنابراین علاوه بر مجازاتی که برای فریب در ازدواج در قانون مجازات در نظر گرفت شده است بر اساس قانون مدنی نیز می توان در صورت وقوع فریب در ازدواج ، عقد را فسخ کرد . 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد مجازات وعده و فریب در ازدواج در کانال تلگرام حقوق خانواده عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون مجازات وعده و فریب در ازدواج پاسخ دهند .