دینا / اخبار مرتبط با موضوعات آیین دادرسی / موافقت نمایندگان با تغییر واحد پول ملی

موافقت نمایندگان با تغییر واحد پول ملی

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

 انتشار فیلم ها و عکس های خصوصی دیگران و تهدید به انتشار عکس و فیلم خصوصی دیگران به موجب مواد 744 و 745 قانون مجازات اسلامی و یا همان مواد 16 و 17 قانون جرایم رایانه ای، جرم محسوب شده است. حکم مجازات تهدید به انتشار عکس و فیلم خصوصی دیگران، همانند انتشار آن ، حبس از نود و یک روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج میلیون(5.000.000) ریال تا چهل میلیون (40.000.000) ریال یا هر دو مجازات می باشد.

 

انتشار عکس و فیلم خصوصی دیگران، یکی از جرایمی است که متاسفانه در سطح جامعه رواج پیدا کرده است . حتی در برخی از موارد، متهم جرم انتشار عکس و فیلم خصوصی دیگران، با استفاده از عکس و فیلمی و صدایی که از دیگری دارد، اقدام به اخاذی نیز کرده  و معمولا بزه دیده یعنی قربانی جرم، برای حفظ آبرو خواسته های عیر قانونی بزهکار را عملی می سازد .

البته قانونگذار همچون سایر جرایم، برای مقابله با جرم انتشار عکس و فیلم خصوصی ، مقرراتی را وضع کرده است . این قواعد و مقررات از قربانیان جرم انتشار عکس و فیلم خصوصی حمایت کرده و مجازات های شدیدی را در مورد بزهکار اجرا می کند. حفظ آبروی اشخاص تا اندازه ای برای قانون گذار اهمیت داشته که حتی تهدید به انتشار عکس و فیلم دیگری نیز جرم محسوب شده است . 

به همین دلیل، در این مقاله به بررسی جرم انتشار عکس و فیلم خصوصی و تهدید به آن پرداخته؛ ابتدا جرم انتشار عکس و فیلم خصوصی دیگران را مورد بررسی قرار داده و سپس، تهدید به انتشار فیلم ، عکس و صدا دیگران و حکم مجازات آن را توضیح می دهیم. 

جرم انتشار فیلم ها و عکس های خصوصی دیگران

یکی از جرایم شایعی که این روزها در دادسراها و محاکم کیفری مطرح می شود، سوء استفاده از فیلم و عکس های خصوصی و خانوادگی دیگران و اخاذی از آنها در برخی موارد می باشد . از آنجا که انتشار فیلم و تصاویر خصوصی دیگران، بدون رضایت آنها ، در اکثر مواقع موجب هتک حرمت افراد و بردن آبروی آنها می شود، قانون گذار نیز این عمل را جرم دانسته و برای آن مجازات تعیین کرده است تا بدین وسیله هم از قربانیان جرم انتشار فیلم ها و عکس های خصوصی دیگران حمایت کرده و هم تا اندازه ای با ارعاب بزهکاران این جرم، از وقوع آن در جامعه جلوگیری نماید.

جرم انتشار فیلم ها و عکس های خصوصی دیگران در ماده 745 قانون مجازات اسلامی و یا همان ماده 17 قانون جرایم رایانه ای، مورد تصریح قانون گذار قرار گرفته است. به موجب این ماده :«هرکس به وسیله سامانه های رایانه‎ ای یا مخابراتی صوت یا تصویر یا فیلم خصوصی یا خانوادگی یا اسرار دیگری را بدون رضایت او جز در موارد قانونی منتشر کند یا در دسترس دیگران قرار دهد، به نحوی که منجر به ضرر یا عرفا موجب هتک حیثیت او شود، به حبس از نود و یک روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج میلیون(5.000.000)ریال تا چهل میلیون (40.000.000)ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.»  

بنابراین همانطور که ملاحظه می شود، مطابق ماده ماده 745 قانون مجازات اسلامی و یا همان ماده 17 قانون جرایم رایانه ای، انتشار فیلم ها و عکس های خصوصی دیگران از جمله جرایم رایانه ای در نظر شده و مجازات آن عبارت است از: حبس از نود و یک روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج میلیون(5.000.000)ریال تا چهل میلیون (40.000.000)ریال یا هر دو مجازات.

لورم لازم به ذکر است که به موجب قانون کاهش مجازات حبس تعزیری، مجازات حبس تعیین شده در ماده فوق به نصف کاهش یافته است.

جرم تهدید به انتشار عکس و فیلم خصوصی دیگران

در بخش قبل به معرفی جرم انتشار فیلم ها و عکس های خصوصی دیگران پرداخته و تضیح دادیم که این جرم و مجازات آن در ماده 745 قانون مجازات اسلامی و یا همان ماده 17 قانون جرایم رایانه ای، مورد تصریح قانون گذار قرار گرفته است. اما گاهی بزهکار، اقدام به انتشار عکس و فیلم خصوصی دیگران نکرده و صرفا قربانی جرم را تهدید به انتشار عکس و فیلم خصوصی وی می کند.

جرم تهدید به انتشار عکس و فیلم خصوصی دیگران در ماده 744 قانون مجازات اسلامی و یا همان ماده 16 قانون جرایم رایانه ای، مورد تصریح قانون گذار قرار گرفته است. به موجب این ماده: « هرکس به وسیله سامانه های رایانه ای یا مخابراتی، فیلم یا صوت یا تصویر دیگری را تغییر دهد یا تحریف کند و آن را منتشر یا با علم به تغییر یا تحریف منتشر کند، به نحوی که عرفا موجب هتک حیثیت او شود، به حبس از نود و یک روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج میلیون (5.000.000) ریال تا چهل میلیون (40.000.000) ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد. تبصره ـ چنانچه تغییر یا تحریف به صورت مستهجن باشد، مرتکب به حداکثر هر دو مجازات مقرر محکوم خواهد شد.»

بنابراین مطابق ماده ماده 744 قانون مجازات اسلامی و یا همان ماده 16 قانون جرایم رایانه ای، تهدید به انتشار عکس و فیلم خصوصی دیگران جرم بوده و مجازات آن عبارت است از: حبس از نود و یک روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج میلیون(5.000.000)ریال تا چهل میلیون (40.000.000)ریال یا هر دو مجازات.

نکته قابل توجه در رابطه با حکم مجازات تهدید به انتشار عکس و فیلم خصوصی دیگران، آن است که به موجب قانون کاهش مجازات حبس تعزیری، مجازات حبس تعیین شده در ماده فوق به نصف کاهش یافته است.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد جرم انتشار عکس و فیلم خصوصی و تهدید به آن در کانال تلگرام حقوق کیفری عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون جرم انتشار عکس و فیلم خصوصی و تهدید به آن پاسخ دهند.