دینا / اخبار مرتبط با سرمایه گذاری / راه اندازی بورس بین المللی

راه اندازی بورس بین المللی

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

در این مقاله به بررسی اصل قانونی بودن جرائم و مجازات می پردازیم . 

 

 

در دوران باستان و حتی در دوران بعد از آن بر روابط انسانی قانونی حاکم نبود . افراد به تنهایی یا در لوای حمایت قبیله هایشان اقدام به انتقام جویی از یکدیگر می کردند . حتی در زمانی که دادگاه های شکل گرفتند قانون مشخصی وجود نداشت و قاضی با رای و نظر خود درباره عمل ارتکابی نظر می داد و حکم صادر می کرد . اما به مرور زمان و قاعده مندتر شدن روابط ، قوانین شکل گرفتند و به تدریج کامل تر شدند . قانونی که امروزه همه ما به آسانی به آن دسترسی داریم تا حدود حقوق و تکالیف ما را مشخص کند . در این اصولی نیز وجود دارد که بر قانون حاکم است . یکی از این موارد اصل قانونی بودن جرائم و مجازات ها ست . این اصلی یکی از مهمترین اصول در امور کیفری است . از این رو در این مقاله به بررسی مفهوم اصل قانونی بودن جرائم و مجازات ها و نتایج اصل قانونی بودن جرائم و مجازات ها می پردازیم .

مفهوم اصل قانونی بودن جرائم و مجازات

مفهوم اصل قانونی بودن جرائم مجازات ها را می توان از مواد 2 و 11 قانون مجازات اسلامی و هم چنین، ماده 10 قانون مجازات اسلامی بیرون کشید . بر اساس ماده 2 این قانون " هر رفتاری اعم از فعل یا ترک فعل که در قانون برای آن مجازات تعیین شده است ، جرم محسوب می شود " . بنابراین طبق این ماده تنها عملی را می توان عمل مجرمانه دانست که قانون برای آن مجازات تعیین کرده باشد . به این اصل ، اصل قانونی بودن جرائم و مجازات ها گفته می شود و بر مبنای آن تنها عملی که در قانون جرم شناخته شده است را می توان مجازات کرد . 

نتایج اصل قانونی بودن جرائم و مجازات

از اصل قانونی بودن جرم و مجازات می شود 4 نتیجه گیری کلی کرد . نتایج اصل قانونی بودن جرائم و مجازات ها از قرار زیر است :
 
1- هیچ عملی جرم محسوب نمی شود مگر آنکه در قانون جرم شناخته شده باشد . 
 
2- هیچ مجازاتی را نمی توان اعمال کرد مگر اینکه قبلا توسط قانون گذار برای جرمی وضع شده باشد . 
 
3- هیچ دادگاهی نمی تواند به جرمی رسیدگی کند مگر اینکه قانون آن دادگاه را برای رسیدگی به آن صالح دانسته باشد . 
 
4- هیچ حکمی را نمی توان علیه متهمی صادر کرد مگر بعد از اینکه رسیدگی های لازم آن هم در چارچوب قانونی صورت گرفته باشد .

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص اصل قانونی بودن جرائم و مجازات در کانال تلگرام حقوق کیفری عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون اصل قانونی بودن جرائم و مجازات پاسخ دهند .