دینا / اخبار مرتبط با آزمون های حقوقی / تسهیلات جدید برای شرکت سربازان در آزمون مرکز وکلا قوه قضاییه

تسهیلات جدید برای شرکت سربازان در آزمون مرکز وکلا قوه قضاییه

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

مهلت تجدید نظر خواهی از رأی، بسته به اینکه رای یا قرار ما، حقوقی است یا کیفری، متفاوت است. مدت تجدید نظرخواهی از احکام حقوقی، قرار های حقوقی، احکام و برخی قرار های کیفری، برای اشخاص مقيم ايران، 20 روز و برای اشخاص مقيم خارج از كشور، 2 ماه است.  زمان آغاز مهلت ها، از تاریخ ابلاغ، یا انقضای مدت واخواهی است.

 

معمولا، در فرآیند دادرسی، در کشورهای مختلف، حداقل، یک مرجع بالاتر، پیش بینی می شود، تا در صورتی که رأی صادر شده در روند دادرسی، با اشکالی مواجه بود، بتوان از آن، تجدیدنظر خواهی کرد. به همین دلیل، تجدید نظر خواهی از احکام دادگاه های بدوی، یکی از مراحل مهم، در نظام قضایی، محسوب می شود.

پیش بینی قواعد مربوط به تجدید نظر خواهی، نقش مهمی در تامین عدالت دارد. اما باید دانست، امکان تجدید نظر خواهی، همیشگی نیست، زمان آغاز معینی دارد و صرفا، باید، در مدت و مهلت تجدید نظر خواهی از رأی، صورت گیرد. چنانچه، تجدید نظر خواهی، خارج از مهلت قانونی آن باشد، از طرف محاکم، پذیرفته نخواهد شد.

به همین دلیل، در این مقاله، قصد داریم در خصوص این مطلب که مدت و مهلت تجدید نظر خواهی از رأی، چقدر است توضیح دهیم و به بررسی این نکته بپردازیم که زمان آغاز این مهلت، از چه تاریخی است. چنانچه سوالاتی پیرامون موضوع زمان آغاز مدت تجدید نظر خواهی، و مهلت آن دارید، با ما همراه باشید.

مهلت تجدید نظر خواهی از رأی چقدر است

در پاسخ به این پرسش که مهلت تجدید نظر خواهی از رأی، چقدر است، باید گفت: آرای صادره از دادگاه ها، می توانند به دو صورت حکم یا قرار باشند. با توجه به اینکه حکم یا قرار صادره از محاکم، حقوقی است یا کیفری، مدت و مهلت تجدید نظر خواهی از رأی نیز، متفاوت خواهد بود. همچنین، این نکته که تجدید نظر خواه ، مقیم داخل ایران است یا مقیم خارج از کشور، سبب تفاوت در، مدت و مهلت تجدید نظر خواهی از رأی، خواهد شد.

قانون گذار، در قانون آیین دادرسی مدنی و قانون آیین دادرسی کیفری، در خصوص مدت و مهلت تجدید نظر خواهی از رأی و زمان آغاز آن، تعیین تکلیف، نموده است. همانطور که گفتیم، دو عامل حقوقی یا کیفری بودن حکم یا قرار صادره، و مقیم ایران یا خارج از کشور بودن فرد تجدید نظر خواه، سبب تفاوت در مدت و مهلت جدید نظر خواهی از رأی می شوند. مدت ارایه دادخواست تجدید نظرخواهی و مهلت تجدید نظر خواهی از رأی، از منظر قانون آیین دادرسی کیفری و مدنی، به شرح زیر می باشد:

مدت و مهلت تجدید نظر خواهی از حکم و قرار های حقوقی و همچنین، احکام و برخی قرارهای کیفری:

مدت و مهلت تجدید نظر خواهی، برای افراد مقیم ایران: 20 روز از تاریخ ابلاغ یا پایان مهلت واخواهی

مدت و مهلت تجدید نظر خواهی، برای افراد مقیم خارج کشور: 2 ماه از تاریخ ابلاغ یا پایان مهلت واخواهی

مدت و مهلت تجدید نظر خواهی از قرارهای قابل اعتراض کیفری صادره توسط بازپرس:

مدت و مهلت تجدید نظر خواهی، برای افراد مقیم ایران: 10 روز از تاریخ ابلاغ 

مدت و مهلت تجدید نظر خواهی، برای افراد مقیم خارج کشور: 1 ماه از تاریخ ابلاغ

نکته قابل توجه، اینکه، اگر محکوم علیهم یک دعوا، چند نفر باشند، در صورتی که یکی از آن ها، مقیم خارج از کشور و بقیه مقیم ایران باشند، مهلت تجدید نظر خواهی، در خصوص حکم و قرار های حقوقی و احکام کیفری، برای همه آن ها، به دو ماه، و در خصوص قرارهای کیفری به یک ماه، افزایش پیدا می کند.

زمان آغاز درخواست تجدیدنظر

در قسمت قبل، در خصوص مدت و مهلت تجدید نظر خواهی از رأی، توضیح دادیم. افراد، می توانند با رعایت مهلت ها، اقدام به تجدید نظر خواهی در امور حقوقی و کیفری، نمایند. اما سوال مهم، این است که این مهلت تجدید نظر خواهی از رأی، از چه زمانی آغاز می شود یا زمان آغاز مهلت تجدید نظر خواهی، چه تاریخی می باشد؟ در قانون آیین دادرسی کیفری و مدنی، در خصوص زمان آغاز مدت و مهلت تجدید نظر خواهی از رأی، تعیین تکلیف شده است و به شرح زیر می باشد:

ماده 336 قانون آیین دادرسی مدنی، زمان آغاز مدت و مهلت تجدید نظر خواهی از رأی را از تاریخ ابلاغ یا انقضای مدت واخواهی می داند.

ماده 270 قانون آیین دادرسی کیفری، زمان آغاز مدت و مهلت تجدید نظر خواهی از قرار های قابل اعتراض را از تاریخ ابلاغ می داند.

در صورتی که دادخواست تجدید نظر، خارج از مهلت مقرر ارایه شود، موجب صدور قرار رد دادخواست، توسط دادگاه می شود. البته این امر، استثنائاتی هم دارد که به موجب آن، مهلت بیست روز، یا دو ماهه مذکور، افزایش می یابد. قابل ذکر است که این مهلت ها، مانند سایر مواعد قانونی، محاسبه و اعمال می شوند. مثلا روز ابلاغ و روز اقدام، جزء این مدت، محسوب نمی شود.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد مهلت تجدید نظر خواهی از رأی و زمان آغاز درخواست آن در کانال تلگرام آیین دادرسی و ادله اثبات عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارایه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون مهلت تجدید نظر خواهی از رأی و زمان آغاز درخواست آن پاسخ دهند.