دینا / اخبار مرتبط با موضوعات آیین دادرسی / نحوه اعتراض به آرای قطعی شعب دیوان عدالت اداری

نحوه اعتراض به آرای قطعی شعب دیوان عدالت اداری

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

عدم تمکین توسط زوجه آثار و عواقبی به دنبال دارد، از جمله آثار عدم تمکین زن عدم تعلق نفقه، محرومیت از حقوق مالی بعد از طلاق و حق ازدواج مجدد شوهر می باشد. آثار، عواقب حکم عدم تمکین زن از زمان صدور حکم عدم تمکین تحقق می یابند.

 

از جمله وظایفی که بر اساس قانون به عهده زن قرار گرفته است، تمکین از شوهر می باشد. تمکین را می توان شامل تمکین عام و تمکین خاص دانست که هر کدام مصادیق خاص خود را دارند. اما سوالی که ممکن است مطرح شود آن است که اگر زن از تمکین خودداری کند چه اتفاقی می افتد؟

 

به عبارت دیگر، آثار حکم عدم تمکین زوجه چیست. نخست باید به این مطلب اشاره کرد که بر اساس قانون، عدم تمکین زن جرم نیست و مجازاتی نخواهد داشت. اما سبب به وجود آمدن آثاری در روابط میان زن و مرد می شود. بنابراین آشنایی با آثار ، عواقب و حکم عدم تمکین زن اهمیت به سزایی دارد.

 

قصد داریم در این مقاله به بررسی آنها بپردازیم. بنابراین، آثار حقوقی عدم تمکین زن از جمله عدم تعلق نفقه، محرومیت از حقوق مالی زنان بعد از طلاق و ازدواج مجدد مرد خواهیم پرداخت. در صورت تمایل به آشنایی بیشتر با آثار ، عواقب و حکم عدم تمکین زن با ما همراه باشید.

آثار و عواقب عدم تمکین زن

عدم تمکین زوجه و خودداری از انجام وظایف زناشویی در طول زندگی مشترک پیامد هایی را به دنبال دارد. از جمله آثار و عواقب عدم تمکین زن می توان به عدم تعلق نفقه، محرومیت از حقوق مالی زنان بعد از طلاق و اجازه ازدواج مجدد مرد اشاره نمود. ممکن است برای افراد این سوال مطرح شود که عدم تمکین زن چه حکمی دارد؟ در ادامه به بررسی هر یک از موارد نام برده پرداخته ایم.

 

عدم تعلق نفقه

 

ماده 1108 قانون مدنی، در خصوص رابطه تمکین و نفقه چنین مقرر کرده است که: «هرگاه زن بدون مانع مشروع از ادای وظایف زوجیت خودداری کند، مستحق نفقه نخواهد بود». بنابراین، در صورتی که زن از تمکین در برابر شوهرش خودداری کند، از حق نفقه برخوردار نخواهد بود. البته، در صورتی که زن به یکی از دلایل قانونی از تمکین در برابر شوهرش خودداری کند، همچنان حق نفقه خواهد داشت. 

 

محرومیت از حقوق مالی زنان بعد از طلاق

 

از جمله حقوق مالی زنان بعد از طلاق می توان به اجرت المثل ایام زوجیت و نصف شدن اموال مردان پس از طلاق اشاره نمود که بر اساس مقررات قانونی در صورتی به زنان تعلق خواهند گرفت که اولا طلاق از طرف زن نباشد، ثانیا تقاضای طلاق از سوی مرد به دلیل تخلف زن از ایفای وظایف زناشویی یا سو اخلاق و سو رفتار وی که همان عدم تمکین است نبوده باشد. بنابراین، در صورتی که زن با عدم تمکین موجبات طلاق را فراهم آورده باشد، مستحق اجرت المثل و تنصیف اموال مرد پس از طلاق نخواهد بود.

 

ازدواج مجدد مرد

 

بر اساس ماده 16 قانون حمایت از خانواده سال 1353 از جمله مواردی که شوهر م یتواند همسر دوم اختیار کند عدم تمکین زن از شوهر و یا ترک زندگی مشترک توسط زوجه می باشد. موارد نام برده از مهم ترین عواقب و پیامد های عدم تمیکن می باشد که در قانون پیشبینی شده است.

حکم عدم تمکین زن

همانطور که گفتیم اگر زوجه در طول زندگی مشترک در انجام وظایف زناشویی کوتاهی کند، زوج می تواند دادخواست الزام به تمکین بدهد و اگر در دادگاه بتواند عدم تمکین همسر خود را با ارائه دلایل و مدارک به اثبات برساند دادگاه حکم عدم تمکین زوجه را صادر می کند. از تاریخ صدور حکم نشوز، زوجه مستحق دریافت نفقه نمی باشد.

 

حکم عدم تمکین زن توسط دادگاه خانواده صادر شده و ظرف بیست روز برای افراد مقیم ایران قابل تجدید نظر خواهی می باشد. چنانچه زوجه نسبت به رای صادره اعتراضی داشته باشد، می تواند اعتراض خود را در قالب ارائه دادخواست تجدید نظر در موعد مقرر قانونی مطرح نماید. رسیدگی به اعتراض به حکم عدم تمکین در صلاحیت دادگاه تجدید نظر استان می باشد.

 

در صورتی که زوجه تمکین نکرده و حکم عدم تمکین وی صادر شود زوج حق ازدواج مجدد خواهد داشت، همچنین می تواند اقدام به ثبت درخواست طلاق نماید. پروسه طلاق در صورت عدم تمکین زن سریعتر طی می شود. در ادامه برای آشنایی بیشتر با این امر مطالعه مقاله زیر توصیه می گردد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد آثار عدم تمکین زن به کانال تلگرام حقوق خانواده مراجعه کنید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون آثار عدم تمکین زن​ پاسخ دهند.