دینا / اخبار مرتبط با حقوق تجاری / دریافت مالیات بر ارزش افزوده در رستوران ها،تخلف یا عمل قانونی

دریافت مالیات بر ارزش افزوده در رستوران ها،تخلف یا عمل قانونی

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

برای ثبت شرکت های غیر سهامی اعم از  با مسئولیت محدود، تضامنی ، نسبی و مختلط سهامی و غیر سهامی، لازم است که مدارکی از جمله شرکت نامه، اساس نامه، تقاضانامه، فرم تعیین نام و مشخصات مدیران و اعضا هیات نظار به مرجع ثبت شرکت ها ارائه گردد. این مدارک پس از ثبت نام در سایت سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، از طریق پست برای مرجع ثبت شرکت ها ارسال می گردد.

 

شرکت های تجاری که در یک تقسیم بندی کلی به دو دسته سهامی و غیر سهامی ( شامل با مسئولیت محدود، تضامنی، نسبی و مختلط ) تقسیم می گردند، بخش مهمی از ساختار اقتصادی یک جامعه را تشکیل می دهند. با توجه به این مساله و تاثیر عملکرد این شرکت ها بر اقتصاد کشور، قانون گذار نیز به طرق مختلف، سعی بر نظارت بر عملکرد این گروه از اشخاص حقوقی داشته است. یکی از این روش های نظارت، الزام شرکت ها به ثبت در مرجع ثبت شرکت ها می باشد.

ثبت انواع شرکت طبق قانون در تهران در اداره ای به نام اداره ثبت شرکت ها و ماکیت صنعتی و در شهرستان ها در اداره ثبت اسناد و املاک مرکز اصلی شرکت صورت می گیرد . از این رو مدیرانی که قصد ثبت شرکت غیر سهامی اعم از شرکت با مسئولیت محدود، نسبی ، تضامنی ، مختلط سهامی و غیر سهامی را داشته، باید به مراکز ذکر شده مراجعه و با در دست داشتن مدارک لازم درخواست خود مبنی بر ثبت شرکت مطرح کنند . 

از آنجا که این مدارک با توجه به نوع شرکت تغییر کرده و وجود نقص در آن ها مانع از ثبت شرکت بوده و یا روند ثبت شرکت را طولانی می سازد، بررسی مدارک لازم برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود، تضامنی ، نسبی و مختلط ضروری می باشد .  

از این رو ما در این مقاله به بررسی مدارک لازم برای ثبت شرکت های غیر سهامی یعنی شرکت با مسئولیت محدود، تضامنی ، نسبی و مختلط سهامی و غیر سهامی پرداخته، اطلاعات مورد نیاز و نکات مهم مربوط به نحوه ارائه این مدارک و مقدمات تشکیل این شرکت ها را مورد بررسی قرار می دهیم.

 

مدارک لازم برای ثبت شرکت های غیر سهامی

مقدمات قانونی تشکیل شرکت با مسئولیت محدود، تضامنی، نسبی و مختلط غیر سهامی

از آنجا که فراهم کردن مقدمات قانونی جهت تشکیل شرکت، مقدم بر فراهم کردن مدارک لازم برای ثبت شرکت بوده، پیش از توضیح مدارک، به بیان این مقدمات و اطلاعات مورد نیاز برای تشکیل شرکت می پردازیم:

1- برای تشکیل شرکت با مسئولیت محدود ، تضامنی، نسبی و مختلط غیر سهامی ، حضور حداقل دو شریک ضروری است.

2- شرکت نامه که در واقع قرارداد تاسیس شرکت می باشد، می بایست به امضا کلیه شرکا برسد.

3- سرمایه نقدی شرکت باید تماما پرداخت گردد. این سرمایه باید نقدا به حساب تعیین شده برای شرکت واریز شده و بنابراین پرداخت آن به شکل چک یا سفته به دفتر شرکت مجاز نمی باشد.

4- سرمایه غیر نقدی شرکت باید تقویم (قیمت گذاری) شده و به دفتر شرکت تسلیم گردد. 

مدارک لازم برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود، تضامنی، نسبی و مختلط غیر سهامی

پس از فراهم کردن مقدمات اولیه جهت تشکیل شرکت با مسئولیت محدود، شرکت تضامنی، نسبی و مختلط غیر سهامی ، لازم است که مدارک لازم جهت ثبت این شرکت ها در مرجع ثبت شرکت ها فراهم گردد. مدارک لازم برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود، تضامنی، نسبی و مختلط غیر سهامی عبارتند از :

 

مدارک لازم برای ثبت شرکت با مسوولیت محدود، تضامنی، نسبی و مختلط غیر سهامی
دو نسخه شرکتنامه تکميل شده دو نسخه تقاضانامه تکميل شده
دو نسخه اساسنامه تکميل شده تکميل فرم تعيين نام به ترتيب اولويت نام هاي پيشنهادي
اصل مجوز فعاليت از مراجع ذيربط در موارد نیاز به اخذ مجوز تصوير برابر با اصل مدارک احراز هويت کليه شرکاء، مديران و هيأت نظار (در صورت وجود بیش از دوازده شریک)
اصل گواهي عدم سوءپيشينه جهت اعضاء هیأت مديره، مديرعامل دو نسخه صورتجلسه مجمع عمومي موسسين
دو نسخه صورتجلسه هيأت مديره اصل وکالتنامه وکيل دادگستري در صورت ثبت شرکت توسط وکیل

 

نکات مربوط به مدارک لازم برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود، تضامنی، نسبی و مختلط غیر سهامی

در رابطه با مدارک لازم برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود، شرکت تضامنی، شرکت نسبی و مختلط غیر سهامی، نکات زیر باید مورد توجه قرار گیرد:


2- هر چند تنظیم اساس نامه برای تشکیل و ثبت شرکت با مسئولیت محدود، تضامنی، نسبی و مختلط غیر سهامی الزامی نمی باشد، اما در عمل در اکثر شرکت هایی از این نوع توسط شرکا تنظیم می گردد.1- شرکت نامه، قرارداد تشکیل شرکت بوده و اطلاعاتی که لازم است در آن قید گردد، به طور کلی عبارتند از : نام، موضوع، مدت شرکت، مشخصات شرکت (نظیر مدت، میزان سرمایه، آدرس مرکز اصلی و شعب و ...) مشخصات شرکا، شرایط تشکیل و اداره شرکت و حقوق و تکالیف شرکا، شرکت و اشخاص ثالث نسبت به یکدیگر. تنظیم شرکت نامه برای تشکیل و ثبت شرکت با مسئولیت محدود، تضامنی، نسبی و مختلط غیر سهامی الزامی است و در واقع در این نوع از شرکت ها شرکت نامه جایگزین اساس نامه می باشد.

3- در مورد تعیین نام شرکت این مواد قانونی لازم است مورد توجه قرار گیرد: 

تعیین نام شرکت با مسئولیت محدود

در مورد تعیین نام شرکت با مسئولیت محدود، ماده 95 قانون تجارت مقرر داشته: « در اسم شرکت باید عبارت (‌با مسئولیت محدود) قید شود و الا آن شرکت در مقابل اشخاص ثالث شرکت تضامنی محسوب و تابع‌ مقررات آن خواهد بود. اسم شرکت نباید متضمن اسم هیچ یک از شرکا باشد و الا شریکی که اسم او در اسم شرکت قید شده در مقابل اشخاص ثالث حکم شریک ضامن در‌شرکت تضامنی را خواهد داشت. »

بنابراین مطابق این ماده، اگر در نام شرکت با مسئولیت محدود، عنوان ( با مسئولیت محدود ) قید نگردد، مسئولیت هر یک از شرکا به اندازه تمام بدهی شرکت خواهد بود. همچنین اگر نام یک شریک در نام شرکت قید گردد، آن شریک مانند شریک شرکت تضامنی ، مسئول پرداخت تمام بدهی های شرکت خواهد بود.

تعیین نام شرکت تضامنی و نسبی

مطابق مواد 117 و 184 قانون تجارت: « در اسم شرکت تضامنی باید عبارت (‌شرکت تضامنی) و لااقل اسم یک نفر شرکاء ذکر شود. ‌در صورتی که اسم شرکت مشتمل بر اسامی تمام شرکا نباشد باید بعد از اسم شریک یا شرکایی که ذکر شده است عبارتی از قبیل (‌و شرکا) یا (‌و‌برادران) قید شود. » « در اسم شرکت نسبی عبارت (‌شرکت نسبی) و لااقل اسم یک نفر از شرکا باید ذکر شود - در صورتی که اسم شرکت مشتمل بر اسامی ‌تمام شرکا نباشد بعد از اسم شریک یا شرکایی که ذکر شده عبارتی از قبیل (‌و شرکا) (‌و برادران) ضروری است. »

تعیین نام شرکت مختلط غیر سهامی 

در تعییین نام شرکت مختلط غیر سهامی، مواد 141 و 143 قانون تجارت باید مورد لحاظ قرار گیرد : « در اسم شرکت باید عبارت ( ‌شرکت مختلط ) و لااقل اسم یکی از شرکاء ضامن قید شود. » و « هر یک از شرکاء با مسئولیت محدود که اسمش جزء اسم شرکت باشد در مقابل طلبکاران شرکت شریک ضامن محسوب خواهد شد. » 

4- چنانچه تعداد اعضا شرکت با مسئولیت محدود، تضامنی و مختلط غیر سهامی بیش از 12 نفر باشد، تشکیل هیات نظار و تقدیم تصویر مدارک هویتی آن ها به مرجع ثبت شرکت ها الزامی وگرنه اختیاری می باشد.

مدارک لازم برای ثبت شرکت مختلط سهامی

مقدمات قانونی تشکیل شرکت مختلط سهامی

شرکت مختلط سهامی، شرکتی است که به دلیل حضور دو گروه شریک تضامنی و سهامی، از قواعد شرکت های تضامنی و شرکت های سهامی به طور همزمان تبعیت می کند. در این نوع از شرکت، موسسان شرکت، پیش از آماده سازی مدارک لازم برای ثبت شرکت مختلط سهامی، لازم است مقدمات تشکیل شرکت را فراهم آورند. این مقدمات و اطلاعات مورد نیاز جهت تشکیل شرکت مختلط سهامی عبارتند:

1- برای تشکیل شرکت مختلط سهامی، حضور حداقل سه شریک ( دو شریک سهامی و یک شریک ضامن ) الزامی می باشد.

2- شرکت نامه می بایست توسط کلیه شرکا امضا گردد.

3- اساس نامه شرکت تنظیم گردد

4- حداقل یک سوم سرمایه نقدی شرکت پرداخت گردد.

5- تمام سرمایه غیر نقدی شرکت باید تقویم (قیمت گذاری) شده و به دفتر شرکت تسلیم شود.

6- تقسیم سهام با توجه به دارایی شرکت انجام گیرد. بدین ترتیب که اگر سرمايه شركت مختلط سهامی از دويست هزار ريال بیشتر نباشد، سهام يا قطعات سهام، حداقل پنجاه ريال باشد و هر گاه ‌سرمايه بیشتر از دويست هزار ريال باشد، سهام و قطعات سهام، حداقل يكصد ريال تعیین گردد.

مدارک لازم برای ثبت شرکت مختلط سهامی

مدارک لازم برای ثبت شرکت مختلط سهامی عبارتند از :

 

مدارک لازم برای ثبت شرکت مختلط سهامی
دو نسخه شرکتنامه تکميل شده دو نسخه تقاضانامه تکميل شده
دو نسخه اساسنامه تکميل شده تکميل فرم تعيين نام به ترتيب اولويت نام هاي پيشنهادي
اصل مجوز فعاليت از مراجع ذيربط در موارد نیاز به اخذ مجوز تصوير برابر با اصل مدارک احراز هويت کليه شرکاء، مديران و هيأت نظار (در صورت وجود بیش از دوازده شریک)
اصل گواهي عدم سوءپيشينه جهت اعضاء هیأت مديره، مديرعامل دو نسخه صورتجلسه مجمع عمومي موسسين
دو نسخه صورتجلسه هيأت مديره اصل وکالتنامه وکيل دادگستري در صورت ثبت شرکت توسط وکیل
ارائه نوشته ای با امضای مدیر شرکت، مبنی بر تعهد تمام سرمایه نقدی و پرداخت حداقل 35 درصد آن و تسلیم تمام سرمایه غیر نقدی اصل گواهی بانکی مبنی بر پرداخت حداقل ۳۵ درصد از کل سرمایه شرکت

 

نکات مربوط به مدارک لازم برای ثبت شرکت مختلط سهامی

1- برخلاف شرکت های گروه قبل، برای تشکیل شرکت مختلط سهامی، تنظیم شرکت نامه و اساس نامه ، هر دو الزامی است. در رابطه با مدارک لازم برای ثبت شرکت مختلط سهامی ضروری است که نکات زیر لحاظ گردد:

2- در مورد تعیین نام شرکت مختلط سهامی، قواعد ماده 163 قانون تجارت باید مورد لحاظ قرار گیرد. به موجب این ماده : « در اسم شرکت باید عبارت (‌شرکت مختلط) و لااقل اسم یکی از شرکا ضامن قید شود. »

3- در تمام شرکت های مختلط سهامی، با هر تعداد عضو، تشکیل هیات نظار الزامی است

زمان و نحوه ارسال مدارک لازم برای ثبت شرکت غیر سهامی

متقاضیان ثبت شرکت با مسئولیت محدود، تضامنی ، نسبی و مختلط، می بایست با ورود به سایت سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به نشانی irsherkat.ssaa.ir ، در ابتدا به وارد کردن اطلاعات لازم اقدام نمایند. چنانچه اطلاعات به نحو صحیح وارد گردد، در آخرین مرحله ثبت نام، مدارک لازم برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود، تضامنی ، نسبی و مختلط سهامی و غیر سهامی نشان داده می شود.

پس از انتخاب گزینه تایید مدارک و چاپ رسید پذیرش، لازم است که متقاضیان، این مدارک را از طریق پست برای مرجع ثبت شرکت ها ارسال نماید. پس از موافقت مرجع ثبت شرکتها با درخواست ثبت شرکت، متقاضی یا وکیل وی باید به مرجع ثبت شرکت ها مراجعه کرده و با مجوز مرجع ثبت شرکت ها، اقدام به درج آگهی تاسیس در روزنامه رسمی با پرداخت هزینه نماید.

لازم به ذکر است که مرجع ثبت شرکت ها در تهران، اداره ثبت شرکت ها و مالکیت صنعتی، در خارج از تهران،  اداره ثبت اسناد و املاک مرکز اصلی شرکت و در نقاطی که  اداره یا دایره ی ثبت اسناد وجود نداشته باشد، دفترخانه اسناد رسمی و در صورت نبود هیچ یک از این مراجع، دفتر دادگاه محل است.

در پایان متذکر می شود که ثبت شرکت ها، تنها مورد الزامی بودن ثبت یک نهاد حقوقی در کشور ما نبوده، بلکه قانون گذار با اجباری کردن ثبت مواردی دیگر نظیر ثبت اختراع در ایران سعی نموده تا به نحو حداکثری از حقوق اشخاص حمایت نماید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد مدارک لازم برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود، تضامنی ، نسبی و مختلط در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون مدارک لازم برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود، تضامنی ، نسبی و مختلط پاسخ دهند .