دینا / اخبار مرتبط با حقوق تجاری / افزایش سقف پرداخت ها در سامانه های پایا و ساتنا

افزایش سقف پرداخت ها در سامانه های پایا و ساتنا

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

در این مقاله بررسی  قانون تشکیل ایالات و ولایات ، قانون تقسیمات کشوری  1316 و  قانون تعاریف و ضوابط تقسیمات کشوری 1362 می پردازیم .

 

اداره امور کشور آن هم به شیوه متمرکز ، نیازمند آن است که کشور به واحدهای مشخصی تقسیم شود تا امر سامان دهی و خدمات رسانی به واحدها منظم گردد . به همین دلیل ، از گذشته تا به امروز قوانین مختلفی در خصوص تقسیمات کشوری ایران به تصویب رسیده است . به عنوان مثال ،  قانون تقسیمات کشوری 1316 و قانون تقسیمات کشوری 1362 که تحت عنوان قانون تعاریف و ضوابط تقسیمات کشوری شناخته می شود . به همین دلیل ، در این مقاله قصد داریم به بررسی قانون تقسیمات کشوری اعم از قانون تشکیل ایالات و ولایات ، قانون تقسیمات کشوری و وظایف فرمانداران و بخشداران مصوب 1316 و  قانون تعاریف و ضوابط تقسیمات کشوری مصوب 1362 بپردازیم .

قانون تشکیل ایالات و ولایات

ترتیب تقسیمات کشوری از گذشته تا به امروز تحولاتی داشته است . به عنوان مثال ، به موجب قانون اساسی مشروطه ، حدود مملکت ایران و ایالات و ولایات و بلوکات آن تغییر پذیر نیست ؛ مگر به موجب قانون . بر همین اساس ، نخستین قانون ناظر بر تقسیمات کشوری ، تحت عنوان " قانون تشکیل ایالات و ولایات و دستور العمل حکام " در سال 1325 هجری قمری به تصویب رسید . بر اساس این قانون ، کشور ایران ، به جز پایتخت به چهار ایالت یعنی آذربایجان ، خراسان ، فارس ، کرمان و بلوچستان تقسیم می شد که هر ایالت به چند ولایت و هر ولایت به چند بلوک و هر بلوک به چند قصبه تقسیم می شد . برای آشنایی با قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران کلیک کنید .

قانون تقسیمات کشوری و وظایف فرمانداران و بخشداران 1316

پس از آن ، دومین قانون ناظر بر تقسیمات کشوری به نام " قانون تقسیمات کشوری و وظایف فرمانداران و بخشداران " در آذر ماه سال 1316  به تصویب رسید . بر اساس این قانون برای نخستین بار ، کشور ایران به مناظقی همچون استان ، شهرستان و بخش تقسیم شده بود که ظاهری جدید داشت . بر اساس این قانون ، تعداد استان های کشور به ده عدد رسید و به چهل شهرستان تقسیم شد . مسئولان مناطق مذکور نیز عناوینی همچون استاندار و فرماندار به خود گرفتند .

قانون تعاریف و ضوابط تقسیمات کشوری مصوب 1362

پس از قانون تقسیمات کشوری سال 1316 ، سومین قانون در خصوص تقسیمات کشوری با توجه به شرایط موجود به تصویب رسید که نام آن قانون تعاریف و ضوابط تقسیمات کشوری بود . این قانون مصوب تیر ماه سال 1362 می باشد که در حال حاضر قابل اجرا است . تقسیمات کشوری ایران بر اساس این قانون ، به ترتیب شامل روستا ، دهستان ، شهر ، بخش ، شهرستان و استان می باشد . حدود جمعیتی هر یک از واحدهای مذکور نیز در این قانون مورد پیش بینی قرار گرفته است . البته گفتنی است که این قانون در طول سال های پس از تصویب آن یعنی در سال های 79 و 89 مورد اصلاح و بازنگری نیز قرار گرفته است که تحت عنوان قانون تقسیمات کشوری سال 1389 شناخته شده است . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد واحدهای تقسیمات کشوری ایران به ترتیب  و برای دریافت متن قانون تعاریف و ضوابط تقسیمات کشوری کلیک کنید . 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد قانون تقسیمات کشوری به کانال تلگرام موضوعات حقوقی مراجعه کنید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون قانون تقسیمات کشوری پاسخ دهند .