دینا / اخبار مرتبط با موضوعات آیین دادرسی / احتساب خودرو و اموال منقول به عنوان وثیقه

احتساب خودرو و اموال منقول به عنوان وثیقه

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

در این مقاله به توضیح تقسیمات کشوری به ترتیب اعم از روستا ، دهستان ، شهر ، بخش ، شهرستان و استان خواهیم پرداخت . 

 

جهت سهولت اداره امور کشور ، ارائه تقسیمات کشوری امری لازم و ضروری است . به همین دلیل ، در نظام حقوقی ایران قانونی تحت عنوان قانون تعاریف و ضوابط تقسیمات کشوری مصوب تیر ماه سال 1362به تصویب رسیده که البته در سال های بعد مورد اصلاح و بازنگری قرار گرفته است . بر اساس این قانون ،  تقسیمات کشوری ایران از بالا به پایین عبارتند از روستا ، دهستان ، شهر ، بخش ، شهرستان و استان . بنابراین ، در این مقاله قصد داریم به بررسی این سوال بپردازیم که تقسیمات کشوری ایران کدامند . به همین مناسبت به توضیح تقسیمات کشوری ایران به ترتیب اعم از روستا ، دهستان ، شهر ، بخش ، شهرستان و استان خواهیم پرداخت .

روستا

بر اساس ماده 2 قانون تقسیمات کشوری روستا واحد مبداء تقسيمات كشوری است كه از لحاظ محيط زيستي همگن بوده كه با ‌حوزه و قلمرو معين ثبتي يا عرفي مستقل كه حداقل تعداد 20 خانوار يا صد نفر اعم از متمركز يا پراكنده در آنجا سكونت داشته باشند و اكثريت ساكنان ‌دائمي آن به طور مستقيم يا غير مستقيم به يكي از فعاليت های كشاورزی ، دامداری ، باغداری به طور اعم و صنايع روستايی و صيد و يا تركيبی از اين‌فعاليت ها اشتغال داشته باشند و در عرف به عنوان ده ، آبادی ، دهكده يا قريه ناميده می شده است . بر اساس قانون ، مسئولیت اداره امور روستا به عهده دهیار است .

دهستان

بر اساس ماده 3 قانون تقسیمات کشوری دهستان كوچكترين واحد تقسيمات كشوری است كه دارای محدوده جغرافيايی معين بوده و از به هم پيوستن چند روستا ، مكان ، مزرعه‌ همجوار تشكيل مي‌شود كه از لحاظ محيط طبيعی ، فرهنگی ، اقتصادی و اجتماعی همگن بوده و امكان خدمات‌رسانی و برنامه‌ريزی در سيستم و‌شبكه واحدی را فراهم می نمايد. حداقل جمعيت دهستان با در نظر گرفتن وضع پراكندگي و اقليمی كشور به سه درجه تراكمی به شرح زير تقسيم مي‌شود :

الف - تراكم زياد 8000 نفر.

ب - تراكم متوسط 6000 نفر.

ج - تراكم كم 4000 نفر . گفتنی است که در حال حاضر ، به موجب قوانین جدیدتر واحد دهستان از تقسیمات کشوری ایران حذف شده است .

شهر

شهر محلی است با حدود قانونی كه در محدوده جغرافيايی بخش واقع شده و از نظر بافت ساختمانی ، اشتغال و ساير عوامل دارای ويژگي های خاص خود بوده به طوری كه اكثريت ساكنان دائمي آن در مشاغل كسب ، تجارت ، صنعت ، كشاورزی ، خدمات و فعاليت های اداری ‌اشتغال داشته و در زمينه خدمات شهری از خودكفايی نسبی برخوردار و كانون مبادلات اجتماعی ، اقتصادی ، فرهنگی و سياسی حوزه جذب و نفوذ ‌پيرامون خود بوده و حداقل داراي ده هزار نفر جمعيت باشد . 

 

بخش

 

به موجب ماده 6 قانون تقسیمات کشوری بخش واحدی است از تقسيمات كشوري كه داراي محدوده جغرافيايی معين بوده و از به هم پيوست چند دهستان همجوار مشتمل بر‌چندين مزرعه ، مكان ، روستا و احيانا شهر كه در آن عوامل طبيعي و اوضاع اجتماعی ، فرهنگی ، اقتصادی و سياسی واحد همگنی را به وجود می آورد . حداقل جمعيت محدوده هر بخش با در نظر گرفتن وضع پراكندگی و اقليمی كشور به دو درجه تراكمی به شرح زير تقسيم شده است :

الف ـ با تراكم زياد سی هزار نفر ؛

ب ـ با تراكم متوسط بيست هزار نفر . البته در نقاط كم تراكم ، دورافتاده ، مرزی ، جزايری ، جنگلی ، كويری و نقاط محروم و توسعه نيافته و همچنين جمعيت عشايری كه بيش از شش ماه در منطقه حضور دارند با توجه به كليه شرايط اقليمی ، سياسی ، اقتصادی و اجتماعی تا حداقل دوازده ‌هزار نفر جمعيت با تصويب هيأت وزيران و درموارد استثنائی با تصويب مجلس جمعيت بخش می تواند كمتر از ميزان فوق باشد . وظایف مربوط به بخش را بخشدار انجام می دهد .

 

شهرستان

بر اساس ماده 7 قانون تقسیمات کشوری شهرستان واحدی از تقسيمات كشوری است با محدوده جغرافيايی معين كه از به هم پيوستن چند بخش همجوار كه از نظر عوامل طبيعی ، اجتماعی ، اقتصادی ، سياسی و فرهنگی واحد متناسب و همگنی را به وجود آورده‌اند . حداقل جمعيت شهرستان با در نظر گرفتن وضع پراكندگی و اقليمی كشور به دو درجه تراكمی به شرح زير تقسيم مي‌شود : 

الف - تراكم زياد 120000 نفر ؛

ب - تراكم متوسط 80000 نفر ؛

البته در نقاط كم تراكم ، دورافتاده ، مرزی ، جزایری و كويری و نقاط كمتر توسعه‌ يافته با توجه به كليه شرايط اقليمی ، سياسی ، اقتصادی و اجتماعي با تصويب هيأت وزيران و در موارد استثنايی با تصويب مجلس شورای اسلامی می تواند كمتر از 50 هزار نفر باشد . انجام وظایف مربوط به شهرستان با فرماندار است .

 

استان

در نهایت بر اساس ماده 9 قانون تقسیمات کشوری استان واحدی از تقسيمات كشوری است با محدوده جغرافيايي معين كه از به هم پيوستن چند شهرستان همجوار با توجه به موقعيت های سياسی ، اجتماعی ، فرهنگی ، اقتصادی و طبيعی تشكيل مي‌شود . انجام امور مربوط به هر استان ، با استاندار است که در واقع از طرف قوه مرکزی برای این امر تعیین می شود . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد  اینکه قانون تقسیمات کشوری چیست کلیک کنید . 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد تقسیمات کشوری ایران به کانال تلگرام موضوعات حقوقی مراجعه کنید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون تقسیمات کشوری ایران پاسخ دهند .