دینا / اخبار مرتبط با حقوق تجاری / افزایش عوارض صدور بارنامه حمل جاده ای کالا به 9 درصد

افزایش عوارض صدور بارنامه حمل جاده ای کالا به 9 درصد

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب


در این مقاله به بررسی شرایط ثبت اسم تجاری می پردازیم .

 

 

اسم تجاری ، نامی است که یک تجارت خانه یا بنگاه تجاری را با آن به رسمیت می شناسند . این موضوع برای تجاری که در زمینه فعالیت تجاری خود نام و آوازه ای بدست آورده اند ، اهمیت خود را به وضوح نشان می دهد .

تاجر برای اینکه نام تجاری برای خود انتخاب کند باید یک سری اصول را رعایت کند وگرنه نام تجاری او ثبت نخواهد شد . مثلا در صورتی که تجارت خانه ای برای مدت های طولانی از یک نام تجاری استفاده می کرده است را نمی توان برای شرکت تجاری جدید انتخاب کرد . اگر اینطور باشد شرکت جدید می تواند به اعتبار تجارت خانه قبلی صدمه بزند و از آن استفاده کند . از این رو در این مقاله به بررسی شرایط ثبت اسم تجاری می پردازیم .

شرایط ثبت اسم تجاری

در قانون تجارت فصلی به بررسی شرایط ثبت نام تجاری اختصاص یافته است . اولا طبق ماده 576 قانون تجارت ، ثبت اسم تجاری اختیاری است و تاجر اجباری برای انجام این کار ندارد به جز در مواردی که وزارت دادگستری ثبت آن را الزامی کند . در مواردی که ثبت نام تجاری الزامی شناخته شده است و در موعد مقرر ثبت صورت نگیرد اداره ثبت خود اقدام به ثبت نام تجاری می نماید و 3 برابر حق الثبت دریافت خواهد شد .

گاهی پیش می آید که نام تجاری را در علامت تجاری می گنجانند تا محصول با سهولت بیشتری شناخته شود . در ادامه قانون تجارت درباره شرایط ثبت اسم تجاری آمده است نام تجاری نباید به گونه ای انتخاب شود که قبل انتخاب شده است .

طبق ماده 578 قانون تجارت : " اسم تجارتی ثبت شده را هیچ شخص دیگری در همان محل نمی تواند اسم تجارتی خود قرار دهد ولو اینکه اسم تجارتی ثبت شده با اسم خانوادگی او یکی باشد ". هم چنین در صورتی که صاحب تجارت شریکی در تجارت خانه ندارد نباید اسمی انتخاب کند که وجود شریک را به ذهن متبادر کند . مدت اعتبار اسم تجارتی پنج سال است .

نکته دیگری که درباره شرایط اسم تجاری وجود دارد این است که اسم تجارتی قابل نقل و انتقال است . این انتقال یا می تواند اختیاری باشد و یا اینکه قهری و بواسطه وراثت باشد . 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد شرایط ثبت اسم تجاری  به کانال تلگرام ثبت و تغییرات شرکت ها مراجعه کنید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون شرایط ثبت اسم تجاری​​ پاسخ دهند .