اصغر جهانگیر رییس سازمان زندانها در گفتگو با خبر ۲۱ در رابطه با اقدامات دستگاه قضا در پیشگیری از شیوع کرونا در زندانها، گفت: دستگاه قضایی اقداماتی را در سه محور مدیریتی، بهداشتی و درمانی صورت داد. قبل از اینکه شیوع کرونا به صورت وسیع مطرح شود با ابلاغ ریاست قوه قضاییه در هفتم اسفند ماه و با مرخصی و تدبیری که صورت گرفت، قریب یکصد هزار نفر مشمول مرخصی شدند و یک نقطه عطفی برای فاصله گذاری اجتماعی در داخل زندانها از طریق کاهش جمعیت کیفری انجام شد.
وی افزود: این مسئله میتواند به عنوان یک اقدام خاص حقوق بشری که حتی کشورهای مدعی حقوق بشر هم تا الان این کار را نکردند، در دنیا مطرح گردد.
رییس سازمان زندانها در رابطه با برخی از ناآرامی در تعدادی از زندانها، تصریح کرد: بعد از این کار بسیار بزرگی که صورت گرفت و در کشور یکصد هزار زندانی توانستند مشمول مرخصی شوند و در کنار خانوادهها قرار گیرند، دشمن تلاش کرد برای کمرنگ کردن این مسئله کسانی که در زندان هستند را با این عنوان که احتمال ابتلای بیماری کرونا در مورد آنها مطرح است را تحریک کند تا دست به ناآرامی و شورش بزنند.
وی بیان داشت: عمدتا برخی افرادی که جرایم سنگین داشتند و نمیتوانستند مشمول مرخصی شوند تحریک کننده برخی زندانیان بودند و تلاش کردند زندان را ناآرام کنند؛ اما با تدابیر صورت گرفته این ناآرامیها تبدیل به آرامش شد و امروز در همه زندانها آرامش برقرار است.
جهانگیر در پاسخ به سئوالی در رابطه با معیار اعطای مرخصی، گفت: اولین معیار که در دستورالعمل ریاست قوه قضاییه ابلاغ شده این است که فردی زندانی به مرخصی برود که برای جامعه خطر نداشته باشد و در درجه دوم بتواند تامین لازم را بسپارد.
رییس سازمان زندانها افزود: ریاست قوه قضاییه علاوه بر این مرخصی، مجددا هم دستورالعمل جدیدی را برای کسانی که حتی تا امروز نتوانستند از مرخصی استفاده کنند، صادر کرد تا مجددا شورای طبقه بندی در همه استانها تشکیل جلسه دهد و بررسی کند و اگر کسانی دیگر میتوانند از این مرخصی استفاده کنند، بتوانند بهره ببرند.
جهانگیر در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه آیا برای تمدید مرخصیها برنامهای دارید و شیوه نامه برای پذیرش آنها چیست، افزود: بلافاصله بعد از مرخصی، شیوه نامهای را در سه محور طراحی کردیم. محور اول برای کسانی است که از مرخصی برمیگردند و به بیماری مبتلا شدند و برگه و اسناد مثبته پزشکی دارند، محور دوم کسانی که مشکوک هستند و محور سوم کسانی هستند که سالماند. در مورد این شیوه نامه همین امروز با وزیر بهداشت تلفنی صحبت کردم که قرار شد نظرات کارشناسی را بدهند و بعد از اینکه خدمت رییس قوه قضاییه تقدیم کردیم و ابلاغ و تصویب شد، این شیوه نامه عملیاتی میشود.
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©