ذبیحالله خداییان، سخنگوی قوه قضائیه و رئیس سازمان بازرسی کل کشور با تأکید بر اینکه افشای سوءجریان یا فساد راهکار قانونی دارد، گفت: بر اساس اصل هشتم قانون اساسی، امر به معروف و نهی از منکر جزو وظایف همگانی است که بر اساس آن همگان تکلیف دارند که امر به معروف و نهی از منکر کنند. همچنین در قوانین موضوعه , پیشنویس لایحه حمایت از گزارشگران فساد در پژوهشگاه قوه قضاییه بر استفاده از ظرفیتهای مردم در این خصوص تأکید شده است و ما در قوه قضائیه بهترین ناظران بر دستگاههای اجرایی را مردم میدانیم که از نظر دقت و دلسوزی ظرفیت خوبی محسوب میشود.
وی افزود: در این چارچوب در بخشهای مختلف قوه قضائیه به ویژه سازمان بازرسی کل کشور به این موضوع توجه شده است که بتوانیم از ظرفیتهای مردم برای شناسایی مفاسد و جلوگیری از تخلفات قانونی استفاده کنیم. به این منظور شماره تلفن 136 و سایت سازمان بازرسی کل کشور bazresi.ir ، در دسترس مردم است تا اطلاعات خود را با حفظ هویت به سازمان بازرسی کل کشور منعکس کنند تا در دستور کار این سازمان قرار بگیرد و اطلاعات دریافتی از جانب بازرسان بررسی شود.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور در ادامه با اظهار اینکه طبق اصل هشتم قانون اساسی از مردمی که برای اجرای صحیح قوانین به دستگاه قضائی کمک کنند، حمایت میکنیم، تأکید کرد: گزارشهایی که در مورد جرایمی همچون رشوه دریافت میشود، نمیتواند به تنهایی مبنای صدور رأی محاکم قرار بگیرد و باید صحت و سقم آن بررسی شود.
وی افزود: به گزارشهایی ترتیب اثر داده میشود که مبتنی بر دلایل، مدارک و قرائن باشد و اگر گزارش دریافتی بررسی شود و دلیل و مدرکی بر صحتش وجود داشته باشد، طبعاً میتواند مبنای حکم محاکم قرار گیرد.
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به این پرسش که رأی برخی قضات، علیه افشاگران فساد گفت: هویت افرادی که در سامانه هایی مانند سامانه جامع ارتباط مردمی قوه قضاییه گزارش میدهند محفوظ است و افشا نمیشودف اما همانطور که رئیس قوه قضائیه اعلام کرد افشای سوءجریانها یا مفاسد، راهکار قانونی دارد.
خدائیان افزود: برخی در فضای مجازی مباحثی را مطرح میکنند که ممکن است حیثیت افراد به مخاطره بیفتد؛ در حالی که بررسی نشده که آیا آن موضوع صحت دارد یا نه!
وی افزود: تأکید ما بر این است که اگر چنانچه کسی میخواهد در این جریان همکاری کند، آن را در چارچوب صحیح قانونی به دولت، قوه قضائیه و مراجع نظارتی مطرح کند و طبیعتاً اگر در مجرای صحیح قانونی قرار بگیرد، مشکلی برای کسی که اعلام جرم یا سوءجریان میکند ایجاد نخواهد شد.
گفتنی است؛ روز گذشته نیز روابط عمومی سازمان بازرسی کل کشور به نقل از حسینعلی احمدیگرجی، رئیس مرکز نظارت همگانی و رسیدگی به شکایات مردمی این سازمان خبری منتشر کرد مبنی بر اینکه؛ امسال تعدادی از گزارشگران فساد که تأثیر در کشف برخی از ناهنجاریهای اداری و تخلف داشتهاند، بر اساس تصویب برنامه سیاستی حمایت از گزارشگران فساد، تشویق مادی و معنوی خواهند شد.
شکایات و گزارشهای مردمی در قالب افشاگران فساد، از سوی سازمان بازرسی کل کشور آسیبشناسی و به دستگاههای اجرایی ارجاع میشود.
منبع: تسنیم
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©