دینا / اخبار مرتبط با موضوعات کیفری / تشکیل هیات منصفه جرم سیاسی در تمام استان ها

تشکیل هیات منصفه جرم سیاسی در تمام استان ها

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

اظهارنامه عدم تمکین زن نامه ای قانونی است که شوهر پیش از طرح دعوای الزام به تمکین علیه زوجه می تواند برای همسر خود ارسال کرده و وسیله آن اظهارات خود از جمله وظایف زن را اظهار بنماید. اظهارنامه قضایی در دعاوی حقوقی پیش از طرح دادخواست ثبت و ارسال می گردد.

 

عقد ازدواج موجب می شود که زن و مرد تکالیفی را در برابر یکدیگر به عهده بگیرند. یکی از این تکالیف، بر اساس قانون مدنی تمکین زن از شوهر خود می باشد. بنابراین، در حال کلی زن بایستی از همسر خود تمکین کند؛ مگر در خصوص موارد مجاز عدم تمکین.

 

در مقابل، مرد می تواند در صورتی که همسرش بدون مجوز قانونی از تمکین خودداری کند، به وسیله ارسال اظهارنامه، تمکین را از ایشان تقاضا کند. ارسال اظهارنامه حقوقی بابت عدم تمکین زوجه اگرچه مستلزم مراجعه به دادگاه نیست، اما در مواردی می تواند دلیلی برای اثبات عدم تمکین زن و قطع شدن حق نفقه ایشان باشد.

 

به همین منظور، در این مقاله ابتدا به توضیح عدم تمکین زن پرداخته سپس مطالبی در خصوص اظهارنامه عدم تمکین زن ارائه شده است. در اخر نیز به پرسش اظهارنامه چیست پرداخته و فواید اظهارنامه عدم تمکین را مورد بررسی قرارداده ایم. در صورت تمایل به آشنایی بیشتر با فواید اظهارنامه تمکین با ما همراه باشید.

عدم تمکین

تمکین در لغت به معنای الزام می باشد. در روابط میان زوجین ، تمکین غالبا به معنای اطاعت از شوهر در امور کلی خانوادگی می باشد. بر این اساس، تمکین را می توان شامل دو نوع تمکین خاص و تمکین عام دانست. به عنوان مثال، زن نمی تواند بدون اجازه شوهر خود و بدون رضایت او و یا بدون هیچگونه دلیل موجهی منزل مشترک را ترک کند در این صورت، شوهر می تواند به استناد این رفتار همسر، ادعای عدم تمکین او را در دادگاه مطرح کند.

 

در پی این ادعا و اثبات آن، دیگر زن حقی برای دریافت نفقه نخواهد داشت؛ چرا که نفقه به زن ناشزه تعلق نمی گیرد. زن ناشزه به زنی گفته می شود که حکم عدم تمکین وی صادر شده باشد لازم به ذکر است که زن در صورت اثبات عدم تمکین، حق دریافت نفقه نخواهد داشت. به علاوه ممکن است که مرد در مواردی بتواند برای ازدواج مجدد از دادگاه اجازه کسب کند.

 

پیش از طرح دعوای الزام به تمکین شوهرمی تواند اقدام به تنظیم اظهارنامه و ارسال آن برای همسر خود نماید؛ چرا که اظهارنامه نوعی نامه قانونی است که فرد می تواند پیش از ثبت دادخواست و طرع دعوی در دادگاه برای طرف مقابل ارسال کرده و درخواست خود را قانونا مطرح نماید، سپس در صورتی که زن اظهارنامه را نادیده گرفته و به آن بی توجهی کرد در این صورت اقدام به طرح دعوای تمکین کند.

اظهارنامه عدم تمکین زن

همانگونه که گفته شد، در دعوای عدم تمکین، شوهر می تواند با گذشت مدت زمان عدم تمکین زن قبل از اینکه به دادگاه مراجعه کند، به وسیله تنظیم یک اظهارنامه حقوقی، تمکین را از همسر خود مطالبه کند که در این صورت، به زن مهلتی داده می شود تا در آن مهلت به زندگی مشترک بازگردد.

 

یکی از دلایلی که معمولا مردان اظهارنامه عدم تمکین یا اظهارنامه عدم اطاعت از شوهر برای همسر خود ارسال می کنند، آن است که اگر زن به رغم دریافت اظهارنامه عدم تمکین، همچنان تمکین نکرد، سند یا مدرکی علیه همسر خود در دست داشته باشند و به استناد آن به دادگاه خانواده مراجعه نمایند و دادخواست الزام به تمکین بدهد . بنابراین، همانگونه که ملاحظه می شود، ارسال اظهارنامه عدم تمکین زن آثاری را هم برای زن به دنبال خواهد داشت که بایستی مدنظر قرار گیرند. 

 

بر اساس ماده 156 قانون آیین دادرسی مدنی افراد می توانند پیش از طرح دعوای حقوقی اقدام به تنظیم و ارسال اظهارنامه برای طرف مقابل خود کرده و تا حد امکان از طرح دعوی در مراجع قضایی خودداری نموده و موضوع را میان خود حل و فصل نماید، در صورتی که اختلاف با ارسال اظهارنامه حل نشود نوبت به طرح دادخواست می رسد.

اظهارنامه چیست

برای پاسخ به پرسش اظهارنامه چیست باید بگوییم بر اساس ماده 156 قانون آیین دادرسی مدنی: «هرکس می تواند قبل از تقدیم دادخواست، حق خود را به وسیله اظهارنامه از دیگری مطالبه نماید؛ مشروط به اینکه موعد مطالبه فرا رسیده باشد». بر اساس این ماده، هر شخصی می تواند برای مطالبه حق و حقوق قانونی خود بدون مراجعه به دادگاه و با استفاده از یک ابزار قانونی به نام اظهارنامه حقوقی اقدام نماید.

 

اظهارنامه در واقع نامه ای قانونی است که به وسیله آن شخص احقاق حق خود را از طرف مقابل درخواست می کند. اشخاص می توانند با مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی تنظیم نموده و برای طرف مقابل خود ارسال نمایند. اظهارنامه در مجاکم قضایی به عنوان نوعی اماره قضایی شناخته می شود و می تواند در راستای اثبات ادعای خواهان به او کمک کند.

 

به عنوان مثال، در خصوص دعوای عدم تمکین زن، شوهر می تواند با تنظیم یک اظهارنامه حقوقی وی را دعوت کند تا به زندگی مشترک بازگشته و به ایفای وظایف زناشویی خود بپردازد. مرد می تواند درخواست خود را ضمن یک اظهارنامه برای همسر خود مطرح نماید و با ارائه یک فرصت متعارف به همسر خود گوشزد کند که در صورت بی توجهی به اظهارنامه اقدام به طرح دعوا در مرجق قضایی می نماید.

 

فواید اظهارنامه تمکین

پس از ارائه توضیحاتی در خصوص عدم تمکین و تنظیم اظهارنامه عدم تمکین اکنون نوبت به بررسی فواید اظهارنامه تمکین می باشد. همانطور که گفتیم تنظیم اظهارنامه در اماده 156 قانون آیین دادرسی مدنی پیش بینی شده است. پیش بینی همچین امری توسط قانونگذار قطعا فواید و مزایایی دارد. اما مهمترین مزیت اظهارنامه سرعت آن می باشد.

 

تنظیم و ارسال اظهارنامه برای طرف مقابل در کمتر از یک هفته کاری اتفاق می افتد حال انکه طرح دعوا و تعیین شعبه و رسیدگی به پرونده فرایندی طولانی و زمان بر می باشد. مزیت بعدی تنظیم و ارسال اظهارنامه این است که از افزایش بی رویه پرونده های قضایی در محاکم جلوگیری می کند چرا که بسیاری از افراد با تنظیم و ثبت اظهارنامه اختلافات موجود را بین خود حل و فصل می نمایند و دیگر نیاز به طرح دعوا نخواهند داشت.

 

مزیت دیگر تنظیم اظهارنامه این است که فرد می تواند بدین ترتیب حسن نیت خود را اثبات نماید، و اگر چنانچه مخاطب اظهارنامه باز هم در انجام وظایف قانونی خود کوتاهی کند، اظهار کننده می تواند از اظهار نامه به عنوان دلیلی برای اثبات ادعای خویش در محکمه استفاده نماید.

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد اظهارنامه عدم تمکین زوجه به کانال تلگرام حقوق خانواده مراجعه کنید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون اظهارنامه عدم تمکین زوجه پاسخ دهند.