دینا / اخبار مرتبط با آزمون های حقوقی / جزئیات استعلام های پذیرفته شدگان آزمون وکالت کانون وکلای دادگستری مرکز

جزئیات استعلام های پذیرفته شدگان آزمون وکالت کانون وکلای دادگستری مرکز

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

در این مقاله به بررسی کارشناسی پرونده ، هزینه کارشناسی ، مهلت اظهارنظر کارشناس  و اعتراض به نظر کارشناس خواهیم پرداخت . 

 

یکی از مهمترین ادله اثبات دعوا بر اساس قانون آیین دادرسی مدنی ، ارجاع پرونده به کارشناس می باشد . کارشناسی پرونده های حقوقی نقش مهمی در تعیین واقعیت و کم و کیف آن خواهد داشت . به همین دلیل ، در بحث های متعددی می توان ارجاع پرونده به کارشناس را مورد بررسی قرار داد . از جمله اینکه کارشناسی پرونده چیست ، هزینه کارشناسی پرونده با کیست ، مهلت اظهارنظر کارشناس چقدر است و اعتراض به نظر کارشناس چگونه است . به همین مناسبت ، قصد داریم در این مقاله به بررسی موضوعات مذکور بپردازیم . 

کارشناسی پرونده چیست

در صورتی که قاضی نتواند در مورد برخی از جنبه های فنی موضوع پرونده اظهارنظر نماید ، بایستی با صدور قرار کارشناسی ، انجام آن امور را از کارشناس رسمی دادگستری مطالبه نماید . بر اساس ماده 261 قانون آیین دادرسی مدنی ، کارشناس مکلف به قبول امر کارشناسی که از دادگاه به او ارجاع شده است می باشد ؛ مگر اینکه عذر موجهی داشته باشد . البته طرفین دعوا نیز می توانند شخصی را به عنوان کارشناس در آن موضوع مشخص کنند . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد قرار کارشناسی کلیک کنید . 

هزینه کارشناسی پرونده

بر اساس ماده 264 قانون آیین دادرسی مدنی ، " دادگاه حق الزحمه کارشناس را با رعایت کمیت و کیفیت و ارزش کار تعیین می کند . هرگاه بعد از اظهارنظر کارشناس معلوم گردد که حق الزحمه تعیین شده متناسب نبوده است ، مقدار آن را به طور قطعی تعیین و دستور وصول آن را می دهد " . بعلاوه اینکه بر اساس ماده 259 از این قانون ، " پرداخت دستمزد کارشناس به عهده متقاضی است " . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد دستمزد کارشناسی رسمی دادگستری و اینکه پرداخت هزینه کارشناسی به عهده کیست کلیک کنید .

مهلت اظهارنظر کارشناس

در قرار کارشناسی معمولا مهلت اظهارنظر کارشناس درج می شود . این مدت باید به گونه ای باشد که هم کارشناس فرصت کافی برای اظهارنظر داشته باشد و هم پرونده برای مدت طولانی بلا تکلیف نماند . به همین دلیل ، در ماده 262 قانون آیین دادرسی مدنی چنین مقرر شده است : " کارشناس باید در مدت مقرر نظر خود را اعلام نماید ، مگر اینکه موضوع از اموری باشد که اظهارنظر در آن مدت میسر نباشد . در این صورت ، به تقاضای کارشناس ، دادگاه مهلت مناسب دیگری تعیین و به کارشناس و طرفین اعلام می کند . در هر حال ، اظهارنظر کارشناس باید صریح و موجه باشد " . برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص مهلت اعلام نظر کارشناس کلیک کنید .

اعتراض به نظر کارشناس

بر اساس قانون ، در صورتی که طرفین دعوا مطالب کارشناس را صحیح ندانند این حق را دارند که به نظر کارشناس اعتراض نمایند . بعلاوه اینکه در صورتی که خود دادگاه تشخیص دهد که مطالب وی صحیح نیست ، می تواند بدون اعتنا به نظر وی رأی صادر نماید . بر اساس ماده 260 قانون آیین دادرسی مدنی ، " پس از رسیدن نظریه کارشناس به دفتر دادگاه ، باید مراتب به طرفین دعوا ابلاغ شود . در این صورت ، طرفین می توانند ظرف یک هفته از تاریخ ابلاغ به دفتر دادگاه مراجعه کنند و با ملاحظه نظر کارشناس ، چنانچه مطلبی دارند ، نفیا یا اثباتا به طور کتبی اظهار کنند " . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد اعتراض به نظریه کارشناس کلیک کنید . 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد ارجاع پرونده به کارشناس به کانال تلگرام آیین دادرسی و ادله اثبات دعوا مراجعه کنید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون ارجاع پرونده به کارشناس پاسخ دهند .