دینا / اخبار مرتبط با موضوعات حقوقی / انفصال از خدمت مسئولان دولتی در صورت استنکاف از اجرای احکام دیوان

انفصال از خدمت مسئولان دولتی در صورت استنکاف از اجرای احکام دیوان

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

در این مقاله به بررسی دستمزد کارشناس رسمی دادگستری ، شرط پرداخت دستمزد کارشناس و چگونگی پرداخت دستمزد کارشناس می پردازیم .

 

در صورتی که قاضی نتواند در مورد برخی از جنبه های فنی پرونده اطلاعات کافی به دست آورد ، می تواند با صدور قرار کارشناسی ، انجام برخی امور را از کارشناس رسمی دادگستری مطالبه نماید . در این صورت ، کارشناس در مهلت مقرر برای کارشناسی باید موضوع را انجام داده و نتیجه را به دادگاه گزارش کند . اما کارشناس یا نماینده دادگاه به دنبال انجام این امور ، استحقاق دریافت حقوق یا مزد را خواهد داشت . به همین مناسبت ، در این مقاله قصد داریم به بررسی دستمزد کارشناس رسمی دادگستری ، شرط پرداخت دستمزد کارشناس و چگونگی پرداخت دستمزد کارشناس بپردازیم . 

دستمزد کارشناس رسمی دادگستری

زمانی که دادگاه قرار کارشناسی صادر می کند ، در آن حقوق کارشناس یا دستمزد نماینده دادگاه را هم تعیین می نماید . به موجب ماده 264 قانون آیین دادرسی مدنی ، " دادگاه حق الزحمه کارشناس را با رعایت کمیت و کیفیت و ارزش کار تعیین می کند . هرگاه بعد از اظهارنظر کارشناس معلوم گردد که حق الزحمه تعیین شده متناسب نبوده است ، مقدار آن را به طور قطعی تعیین و دستور وصول آن را می دهد " . نکته مهمی که در مورد دستمزد کارشناس رسمی دادگاه وجود دارد آن است که کارشناسی رسمی دادگستری جزء مشاغل آزاد محسوب می شود . اگر چه در دادن پروانه کارشناسی و نظارت بر انجام وظیفه آنها دادگستری نقش مهمی دارد ؛ اما اصولا حقوقی به آنها پرداخت نمی شود و پرداخت حق الزحمه کارشناسان به عهده طرفین دعوا می باشد . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد اینکه پرداخت هزینه کارشناسی به عهده کیست کلیک کنید 

شرط پرداخت دستمزد کارشناس

نکته مهمی که در ارتباط با شرط پرداخت دستمزد کارشناس وجود دارد آن است که برای پرداختن حق الزحمه کارشناس رسمی ، نیازی به صدور رای بر پایه نظریه او یا حتی صدور رای به طور کلی نیست . بنابراین ، حتی اگر هم دادگاه بدون توجه به نظریه او رایی صادر کرد ، باز هم کارشناس مستحق حق الزحمه کارشناسی می باشد . علاوه بر آن ، هرگاه کارشناس اقدام به کارشناسی کرده باشد ولی به علتی که خارج از اختیار او بوده اجرای کارشناسی منتفی شود ، باز هم استحقاق دریافت دستمزد متناسب با کارهای انجام شده را خواهد داشت . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد مهلت پرداخت حق الزحمه کارشناس کلیک کنید . 

چگونگی پرداخت دستمزد کارشناس

در عمل دادگاه ها معمولا دستمزد کارشناس رسمی دادگستری را به صورت علی الحساب تعیین می کنند تا با سپردن آن ، اخطار انجام کارشناسی به کارشناس ابلاغ شود . دادگاه ها بعد از انجام کارشناسی و ارائه نظر کارشناس و گذشتن مهلت اعتراض به نظر کارشناس ، دستور پرداخت دستمزد سپرده شده به کارشناس را صادر می کنند . البته در صورتی که کارشناس تقاضای موجهی داشته باشد ، دادگاه می تواند مبلغ دیگری را هم به عنوان دستمزد تعیین نماید . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد مهلت اظهارنظر کارشناس کلیک کنید .

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد دستمزد کارشناس رسمی دادگستری به کانال تلگرام آیین دادرسی و ادله اثبات دعوا مراجعه کنید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون دستمزد کارشناس رسمی دادگستری پاسخ دهند .