دینا / اخبار مرتبط با حقوق تجاری / جزییات حذف چک از سیستم مالی شهرداری تا پایان سال 1400

جزییات حذف چک از سیستم مالی شهرداری تا پایان سال 1400

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

بر اساس قانون آیین دادرسی مدنی ، شخصی که به قرار کارشناسی استناد کرده است ، مسئول پرداخت هزینه کارشناسی دادگاه می باشد . در صورت عدم پرداخت هزینه کارشناسی ، دادگاه آن را از دلایل اقامه شده توسط شخص خارج کرده و بدون توجه به آن رای صادر می کند . لازم به ذکر است که مهلت پرداخت هزینه کارشناسی یک هفته است .

 

گاهی اظهار نظر قاضی در مورد بعضی از جنبه های فنی پرونده مطرح شده امکان پذیر نیست ؛ بلکه اطلاع از جنبه های موضوع نیازمند تخصص افراد دیگر است . در چنین شرایطی ، دادگاه می تواند با صدور قرار کارشناسی ، تحقیقات لازم را از کارشناس رسمی دادگستری مطالبه نماید .

اما سوال مهمی که در این خصوص وجود دارد آن است که مسئول پرداخت هزینه کارشناسی دادگاه کیستبه طور کلی ، بر اساس قانون آیین دادرسی مدنی ، پرداخت هزینه کارشناسی به عهده شخصی است که به کارشناسی پرونده استناد می کند یا به عبارت دیگر ، به عهده متقاضی می باشد . به همین مناسبت ، در این مقاله به بررسی مسئول پرداخت هزینه کارشناسی و ضمانت اجرای عدم پرداخت هزینه کارشناسی خواهیم پرداخت . 

پرداخت هزینه کارشناسی

بر اساس ماده 259 قانون آیین دادرسی مدنی ، " ایداع دستمزد کارشناس به عهده متقاضی است ... هرگاه قرار کارشناسی به نظر دادگاه باشد و دادگاه نیز نتواند بدون انجام کارشناسی انشای رأی نماید ، پرداخت دستمزد کارشناس در مرحله بدوی به عهده خواهان و در مرحله تجدیدنظر به عهده تجدینظر خواه است ... " .

بر اساس این ماده ، پرداخت هزینه کارشناسی، از جمله هزینه کارشناسی نفقه، بر عهده استناد کننده به قرار کارشناسی یا متقاضی آن است . در صورتی هم که خود دادگاه کارشناسی را لازم بداند ، در مرحله بدوی ، پرداخت هزینه کارشناسی با خواهان است و اگر پرونده وارد مرحله تجدیدنظر خواهی شده باشد ، پرداخت هزینه بر عهده تجدیدنظر خواه خواهد بود .  اگر هم کارشناسی به درخواست طرفین دعوا ( خواهان و خوانده ) باشد ، به نظر می رسد که پرداخت دستمزد کارشناس باید به طور مساوی میان آن دو تقسیم شود .

ضمانت اجرای عدم پرداخت هزینه کارشناسی

بر اساس قسمتی از ماده 259 قانون آیین دادرسی مدنی ، هرگاه هزینه کارشناسی پرداخت نشود ، کارشناسی از عداد دلایل خارج می شود . بنابراین ، عدم واریز هزینه کارشناسی سبب می شود که دادگاه استناد خواهان به کارشناسی پرونده را در نظر نگیرد و اگر به جز کارشناسی به دلیل دیگری برای اثبات ادعای خود استناد کرده باشد ، با ملاحظه آن  اقدام به صدور رای کند .

یعنی دادگاه در صورت عدم پرداخت دستمزد کارشناسی ، با ملاحظه سایر محتویات پرونده اقدام به صدور رای می نماید و چه بسا که با خروج کارشناسی از دلایل اقامه شده ، موضوع مطرح شده به اثبات نرسیده و رای دادگاه به نفع طرف مقابل صادر شود .

مهلت پرداخت هزینه کارشناسی

در قسمت قبل به توضیح مسئول عهده دار پرداخت هزینه کارشناسی دادگاه و ضمانت اجرای عدم پرداخت هزینه کارشناسی پرداخته شد ؛ با این حال اطلاع از مهلت پرداختن هزینه کارشناسی دادگاه امر مهمی است که در قانون آیین دادرسی مدنی در خصوص آن نیز تعیین تکلیف شده است .

بر اساس این قانون ، مهلت پرداخت هزینه کارشناسی دادگاه یک هفته است . یعنی از تاریخی که دادگاه قرار کارشناسی صادر کرده و حکم به پرداخت آن توسط متقاضی صادر کرد ، باید ظرف مهلت یک هفته ای این هزینه پرداخت شود ؛ در غیر این صورت ، همانطور که در قسمت قبل توضیح داده شد ، کارشناسی از دلایل اقامه شده آن شخص حذف خواهد شد .

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد پرداخت هزینه کارشناسی به عهده کیست به کانال تلگرام آیین دادرسی و ادله اثبات دعوا مراجعه کنید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون پرداخت هزینه کارشناسی به عهده کیست پاسخ دهند .