دینا / اخبار مرتبط با موضوعات حقوقی / جزییات ممنوعیت ورود کارمندان واکسن نزده به ادارات دولتی

جزییات ممنوعیت ورود کارمندان واکسن نزده به ادارات دولتی

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

در این مقاله به بررسی نشر اکاذیب و شرایط تحقق آن می پردازیم .

 

برای وقوع هر جرمی نیاز است که ابتدا ماهیت آن جرم و عناصر آن وجود داشته باشد . جرم نشر اکاذیب یکی از انواع جرم است که تحقق آن به این صورت است که فردی خبر کذبی را انتشار دهد یا بیان کند و موجب ضرر رساندن به برخی و یا تشویش اذهان عمومی یا مقامات گردد ، که این عمل در قانون ما جرم شناخته شده است و قانونگذار برای آن در قانون مجازات اسلامی برای آن مجازات تعیین کرده است . به همین دلیل در این مقاله به بررسی ای که نشر اکاذیب چیست و شرایط لازم برای تحقق جرم نشر اکاذیب می پردازیم . 

جرم نشر اکاذیب چیست ؟

در پاسخ به اینکه جرم نشر اکاذیب چیست باید گفت ، نشر در لغت به معنای انتشار دادن است و اکاذیب در لغت به معنای دروغ ها و خبرهای دروغ و سخنان واهی می باشد . در واقع جرم نشر اکاذیب انتشار دادن خبر دروغ است و طبق ماده 698 قانون مجازات اسلامی ، هر کس که به قصد ضرر رساندن به دیگران یا تشویش اذهان عمومی یا مقامات رسمی از طریق هر وسیله ای اعم از نامه ، شکواییه ، گزارش و غیره ، اعمالی را که خلاف حقیقت است به دیگری نسبت دهد یا بیان و اظهار کند ، جرم نشر اکاذیب شناخته می شود . 
لازم به ذکر است که نشر اکاذیب از جرایمی است که موجب سلب ارامش عمومی می گردد . 

شرایط تحقق جرم نشر اکاذیب

برای وقوع و تحقق هر جرمی لازم است که شرایطی وجود داشته باشد تا بتوان گفت آن جرم به وقوع پیوسته است . شرایط تحقق جرم نشر اکاذیب هم عبارتند از :
حتما باید عمل انتسابی کذب و خلاف واقعیت باشد . 
نکته حائز اهمین این است که فرق جرم افترا با نشر اکاذیب این است که : افترا نسبت دادن عملی است که طبق قانون جرم شناخته شده است ، ولی در نشر اکاذیب عملی که فرد به دیگری نسبت می دهد در قانون جرم شناخته نشده است ، بلکه عملی است خلاف واقعیت که با نسبت دادن آن به فرد دیگر باعث ضرر رساندن به او می شود . 
همچنین فرد مرتکب باید دارای سونیت باشد منظور از سونیت اعم از سونیت خاص و عام است . 
نکته مهم دیگر آن که شخص شاکی یا متضرر از این عمل هم می تواند شخص حقیقی باشد و هم شخص حقوقی .

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص جرم نشر اکاذیب و شرایط تحقق آن ، به کانال تلگرام حقوق کیفری مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون جرم نشر اکاذیب و شرایط تحقق آن​​​ پاسخ دهند .