دینا / اخبار مرتبط با آزمون های حقوقی / مهلت ثبت نام آزمون وکالت قوه قضاییه برای داوطلبان آزمون سال قبل

مهلت ثبت نام آزمون وکالت قوه قضاییه برای داوطلبان آزمون سال قبل

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

عسر و حرج در زندگی زناشویی، به معنای ایجاد وضعیت مشقت باری است که ادامه زندگی را برای زوجه، غیر قابل تحمل نماید. در صورت وجود مصادیق عسر و حرج، نظیر عدم امنیت جانی و مالی یا سایر موارد، زن می تواند، اقدام به ثبت دادخواست طلاق، بر اساس نمونه دادخواست طلاق بر مبنای عسر و حرج نماید. موارد مندرج در دادخواست عسر و حرج زوجه، علاوه بر اطلاعات هویتی طرفین، شامل شرح درخواست و ذکر علل عسر و حرج می باشد.

 

 طلاق، نهادی قانونی است که جهت پایان دادن به عقد نکاح دائم، در قانون مدنی، مورد پیش بینی قرار گرفته و تشریفات و شرایط آن، در این قانون، مشخص شده است. طلاق، صرفا حق مردان است و هر زمان که بخواهند، بدون نیاز به ارائه دلیلی، قادر خواهند بود، با اعمال آن، به ازدواج دائم خود، پایان دهند.

بر این اساس، طلاق، حق زنان نبوده و صرفا در شرایطی که دارای وکالت بلاعزل با حق توکیل به غیر یا شرایط مورد پیشبینی قانون گذار باشند، می توانند برای جدایی از همسر خویش، اقدام کنند. از جمله شرایط مورد پیش بینی قانون گذار، برای طلاق زنان از همسرانشان، عسر و حرج می باشد و زن بر مبنای آن، می تواند اقدام به ثبت دادخواست طلاق نماید.

از این رو، در این مقاله، قصد داریم، مفهوم عسر و حرج را بررسی کنیم؛ سپس، در خصوص دادخواست عسر و حرج زوجه، بر مبنای نمونه دادخواست طلاق بر مبنای عسر و حرج، توضیح دهیم. چنانچه پیرامون موضوع، درخواست طلاق به دلیل عسر و حرج، سوالاتی دارید، با ما همراه باشید.

عسر و حرج چیست

برای پاسخ به این پرسش که درخواست طلاق به دلیل عسر و حرج چه می باشد؟ ابتدا باید، در این خصوص که مفهوم عسر و حرج چیست، توضیح دهیم. قانونگذار ما، در قانون مدنی، در فصل مربوط به طلاق و انواع آن، شرایطی را تحت عنوان عسر و حرج، پیش بینی نموده که زنان، بتوانند با اثبات آن شرایط اقدام به درخواست طلاق به دلیل عسر و حرج نمایند.

مطابق تبصره ماده 1130 قانون مدنی، عسر و حرج یعنی: « به وجود آمدن وضعیتی که‌ ادامه زندگی را برای زوجه، با مشقت همراه ساخته و تحمل آن، مشکل باشد.» بنابراین، مصادیق عسر و حرج، منحصر به موارد خاصی نبوده و هر امری که ادامه زندگی را دشوار کند، می تواند عسر و حرج لحاظ شود. در اقدام به درخواست طلاق به دلیل عسر و حرج ، بر اساس نمونه دادخواست طلاق بر مبنای عسر و حرج، بار اثبات، بر عهده زوجه بوده و وجود یا عدم وجود عسر و حرج، به تشخیص دادگاه خانواده است. مصادیق عسر و حرج زن در قانون، جهت ثبت دادخواست عسر و حرج زوجه، عبارتند از:

ترک زندگی توسط زوج: چنانچه شوهر، زندگی مشترک را بدون عذر موجه در مدت یک سال، برای شش ماه متوالی یا نه ماه متناوب ترک کند، زن می تواند، بر اساس نمونه دادخواست طلاق بر مبنای عسر و حرج، اقدام به درخواست طلاق به دلیل عسر و حرج ، نماید.

ترک انفاق توسط زوج: پرداخت نفقه زن، تکلیف زوج است و ارتباطی با استطاعت مالی او ندارد. چنانچه زوج، برای شش ماه متوالی یا نه ماه متناوب، اقدام به ترک انفاق نماید، از مصادیق عسر و حرج بوده و زن می تواند، اقدام به درخواست طلاق به دلیل عسر و حرج نماید.

عنن و ناباروری زوج: چنانچه مرد، توانایی نعوض نداشته باشد یا بعد از گذشت 5 سال، به علت ناباروری، قادر به فرزند آوری نباشد، از مصادیق عسر و حرج بوده و زن می تواند با استفاده از نمونه دادخواست طلاق بر مبنای عسر و حرج، درخواست طلاق به دلیل عسر و حرج  را ثبت نماید.

عدم امنیت جانی، مالی، شرافتی زوجه: چنانچه زوج، دست بزن داشته باشد یا اقدام به فحاشی به زن نماید، از مصادیق عسر و حرج بوده و زن می تواند، اقدام به درخواست طلاق به دلیل عسر و حرج، بر اساس نمونه دادخواست طلاق بر مبنای عسر و حرج نماید.

دادخواست طلاق بر مبنای عسر و حرج

در قسمت قبل، توضیح دادیم که مفهوم عسر و حرج چیست، و گفتیم که در صورت وجود مصادیق عسر و حرج، زن، می تواند اقدام به درخواست طلاق به دلیل عسر و حرج نماید و باید بتواند، عسر و حرج خود را به دادگاه، ثابت کند. در این قسمت، قصد داریم، در خصوص دادخواست طلاق، بر مبنای عسر و حرج، از منظر قانون مدنی، توضیح دهیم.

دادخواست طلاق بر مبنای عسر و حرج، در مواردی استفاده می شود که زن، بخواهد از دادگاه، تقاضای صدور حکم طلاق، به علت وجود شرایط و مصادیق عسر و حرج را داشته باشد. در صورت وجود مصادیق عسر و حرج، زن می تواند، دادخواست عسر و حرج خود را  تکمیل نموده و اقدام به ارسال آن به دادگاه، از طریق دفاتر خدمات الکترونیکی نماید. موارد مورد نیاز، برای درخواست طلاق به دلیل عسر و حرج، عبارتند از:

داشتن عقد نامه یا رونوشت آن

داشتن شناسنامه و مدارک هویتی زوجه

داشتن ادله اثبات، نظیر استشهادیه، صورت جلسه کلانتری یا هر امر دیگری که اثبات کننده عسر و حرج زوجه باشد.

مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، جهت ثبت دادخواست عسر و حرج زوجه،  و ثبت آن، با کمک نمونه دادخواست طلاق بر مبنای عسر و حرج.

نمونه دادخواست طلاق بر مبنای عسر و حرج

در قسمت های قبل، در خصوص مصادیق عسر و حرج، و شرایطدرخواست طلاق به دلیل عسر و حرج، توضیح دادیم و گفتیم که بار اثبات وجود مصادیق عسر و حرج، بر عهده زوجه می باشد. پس از توضیح، در خصوص عسر و حرج و دادخواست عسر و حرج زوجه، در این قسمت، قصد داریم، یک نمونه دادخواست طلاق بر مبنای عسر و حرج را خدمت شما عزیزان ارائه نماییم.

 

نمونه دادخواست طلاق بر مبنای عسر و حرج زوجه

 

جهت دانلود نمونه دادخواست طلاق بر مبنای عسر و حرج، از طریق لینک زیر، اقدام نمایید.

نمونه دادخواست طلاق بر مبنای عسر و حرج
  • نویسنده:دینا
  • حجم:295KB

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نمونه دادخواست طلاق بر مبنای عسر و حرج​ در کانال تلگرام آیین دادرسی و ادله اثبات دعوا عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نمونه دادخواست طلاق بر مبنای عسر و حرج​ پاسخ دهند.