دینا / اخبار مرتبط با سرمایه گذاری / اعطای کارت رفاهی به مشمولین سهام عدالت و یارانه بگیران

اعطای کارت رفاهی به مشمولین سهام عدالت و یارانه بگیران

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

در این مقاله ابتدا طلاق بائن را بررسی نموده و سپس آثار طلاق بائن را به تفکیک مطرح می نماییم . 

 

بر اساس مقررات قانون مدنی ، طلاق را می توان به دو قسم طلاق رجعی و طلاق بائن تقسیم بندی کرد . طلاق بائن نوعی از طلاق است که سبب انحلال عقد نکاح میان زن و مرد می شود و حقوق و تکالیفی که زن و مرد پیش از طلاق بر عهده داشتند را منتفی می کند . بعلاوه اینکه برخی از آثار زوجیت از قبیل توارث میان زن و مرد نیز از بین می رود . به همین مناسبت در این مقاله قصد داریم به بررسی این مسئله بپردازیم که آثار طلاق بائن چیست . به همین مناسبت ، ابتدا طلاق بائن را بررسی نموده و سپس آثار طلاق بائن را به تفکیک مطرح می نماییم . 

طلاق بائن

یکی از اقسام طلاق ، طلاق بائن است که در مقابل طلاق رجعی قرار دارد . طلاق بائن در واقع به طلاقی گفته می شود که مرد نمی تواند در مدت عده به زن رجوع کند . بنابراین به محض وقوع طلاق بائن ، عقد نکاح و رابطه زوجیت خاتمه می یاید . بر اساس ماده 1145 قانون مدنی ، در موارد زیر طلاق بائن است :
- طلاقی که قبل از نزدیکی واقع شود ؛
- طلاق زن یائسه ؛
- طلاق خلع و مبارات مادامی که زن به عوض رجوع نکرده است ؛
- سومین طلاق که پس از سه وصلت متوالی به عمل آید ؛ اعم از اینکه وصلت در نتیجه رجوع باشد یا در نتیجه نکاح جدید . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد اینکه طلاق بائن و موارد آن کلیک کنید . 

آثار طلاق بائن

طلاق بائن که به نوعی خاتمه روابط زناشویی میان زن و مرد می باشد ، سبب به وجود آمدن آثاری در روابط میان زن و مرد می شود . آثار طلاق بائن را می توان در چند مورد تفکیک و بررسی نمود که عبارتند از :

 

انحلال عقد نکاح

عقد نکاح از تاریخ وقوع طلاق بائن منحل می شود . بنابراین ، بر اثر طلاق بائن ، زن و مرد از قید زوجیت یکدیگر رها می شوند و دیگر عنوان زن و شوهر نخواهند داشت . اگر طلاق از نوع طلاق بائن باشد ، به محض اینکه زن و مرد به طلاق بائن از هم جدا شدند ، به یکدیگر نامحرم می شوند لذا در صورتی هم که زن و مرد بخواهند مجددا با هم ازدواج کنند ، باید دوباره عقد بخوانند . اما در طلاق رجعی ، رجوع از طلاق در طول مدت عده زن امکانپذیر است و نیازی به خواندن مجدد صیغه عقد نیست . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد طلاق رجعی کلیک کنید .


ازدواج مجدد زوجین

یکی دیگر از آثار طلاق بائن آن است که مرد می تواند بلافاصله بعد از طلاق بائن ، دوباره ازدواج کند ؛ بدون اینکه نیاز به حکم دادگاه برای ازدواج مجدد داشته باشد . زن نیز اگر از جمله زنانی که عده طلاق ندارند باشد ، می تواند بلافاصله بعد از طلاق بائن به عقد دیگری درآید ؛ در غیر این صورت تا سپری شدن مدت عده باید صبر کند .

 

حقوق و تکالیف متقابل زوجین

بعد از اینکه زن و مرد به طلاق بائن از یکدیگر جدا شدند ، حقوق و تکالیفی که بر عهده آنان قرار گرفته بود  ساقط می شود . مثلا ، زن دیگر موظف به تمکین در برابر شوهر خود نیست ، اقامتگاه وی از اقامتگاه شوهرش جدا می شود ، مرد مکلف به پرداخت نفقه ایام عده به زن نمی باشد ( مگر در صورت باردار بودن زن ) و در صورت فوت ، زن و مرد از هم ارث نمی برند . بر خلاف طلاق رجعی که در مدت عده ، مرد باید به همسرش نفقه بدهد و در صورت فوت یکی ، دیگری از او ارث می برد . برای دریافت اطلاعات کامل در مورد  آثار طلاق رجعی کلیک کنید .

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد آثار طلاق بائن به کانال تلگرام حقوق خانواده مراجعه کنید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون آثار طلاق بائن پاسخ دهند .