دینا / اخبار مرتبط با حقوق تجاری / اعلام نرخ 10 درصدی مالیات حقوق اعضای هیات علمی دانشگاه ها و قضات

اعلام نرخ 10 درصدی مالیات حقوق اعضای هیات علمی دانشگاه ها و قضات

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

حکم طلاق در مدت عادت ماهیانه، بطلان طلاق می باشد، مگر در مواردی که قانون گذار، بر اساس شرع، استثنا نموده است. طلاق در زمان بارداری یا طلاق زن باردار، طلاق قبل از وقوع نزدیکی یا طلاق غیر مدخوله و طلاق از جانب شوهر غایب، از موارد استثنا خواندن صیغه طلاق در زمان پریودی می باشند.

 

یکی از راه های بر هم زدن نکاح دائم که در قانون مدنی، مورد پیش بینی قانون گذار قرار گرفته، طلاق است. بر اساس فقه اسلام و قانون مدنی، طلاق، یک عمل تشریفاتی بوده، یعنی قانونگذار، بر اساس شرع، برای جاری شدن صیغه طلاق، شرایطی را پیش بینی کرده که صرفا وقوع طلاق، در آن شرایط، صحیح و شرعی خواهد بود.

یکی از شرایطی که هنگام جاری شدن صیغه طلاق، برای زنان مقرر شده، پاک بودن زن می باشد. یعنی اینکه، طلاق در زمان حیض و نفاس زن صورت نگیرد؛ چراکه برای زن و مرد، تبعات قانونی جبران ناپذیری خواهد داشت. البته، با وجود اینکه این امر، ممنوع بوده، اما قانون گذار، استثنائاتی را برای آن، قائل شده است. 

از این رو، در این مقاله، قصد داریم، بررسی کنیم که حکم طلاق در مدت عادت ماهیانه چیست و موارد مجاز خواندن صیغه طلاق در زمان پریودی، چه می باشد. چنانچه، پیرامون این موضوع، سوالاتی دارید، با ما همراه باشید.

حکم طلاق در زمان عادت ماهانه

در پاسخ به این پرسش که خواندن صیغه طلاق در زمان پریودی، امکان پذیر است یا خیر و حکم طلاق در مدت عادت ماهیانه چیست؟ باید، به قانون مدنی، مراجعه کرد. قانون مدنی، به پیروی از فقه اسلامی، حکم طلاق در زمان عادت ماهانه زن را مشخص نموده است. ماده 1140 قانون مدنی، در این خصوص مقرر می دارد:

" طلاق زن، در مدت عادت زنانگی یا در حال نفاس صحیح نیست ... " .

بنابراین، بر اساس آنچه ماده 1140 قانون مدنی، به پیروی از شرع، مقرر می دارد، طلاق در صورتی به طور صحیح واقع می شود که در زمان عادت ماهیانه یا نفاس نبوده باشد . نفاس، حالتی است، مانند عادت زنانگی که هنگام زایمان یا سقط جنین، در زنان به وجود می آید و آن ها، به مدت ده روز یا بیشتر، (مدت آن، حداکثر ده روز بعد از زایمان می باشد)، خون از دست می دهند.

ابطال ثبت واقعه طلاق ، به این صورت است که متقاضی ، باید با تهیه مدارک لازم ، نمونه دادخواست ابطال سند طلاق را به دادگاه ارائه نماید و دادگاه ، در صورتی که وجود یکی از شرایط ابطال طلاق ، از قبیل فقدان شرایط شهود طلاق ، فقدان قصد در طرفین و یا طلاق در زمان حیض یا نفاس را احراز نماید ، طلاق ثبت شده را باطل می نماید .

شاید، هدف از این قاعده، آن باشد که طلاق، در زمانی انجام شود که امکان معاشرت و نزدیکی بین زن و مرد وجود داشته تا به این سبب، بین آن ها، علقه و نزدیکی ایجاده شود و از طلاق جلوگیری گردد. به هر حال ، طلاق در حالت عادت ماهیانه زن و طلاق در حیض و نفاس، به حکم قانون، باطل می باشد.

پس از توضیح حکم طلاق در زمان عادت ماهانه و طلاق در حیض و نفاس، در ادامه قصد داریم، درباره موارد مجاز خواندن صیغه طلاق در زمان پریودی صحبت کنیم، با ما همراه باشید.

 

موارد مجاز طلاق در زمان عادت ماهانه

در قسمت قبل، توضیح دادیم که حکم طلاق در مدت عادت ماهیانه چیست و گفتیم که جز در موارد استثنا مورد نظر قانون گذار، در سایر موارد، خواندن صیغه طلاق در زمان پریودی، سبب بطلان طلاق می گردد. پس از توضیح در این خصوص که حکم طلاق در مدت عادت ماهیانه چیست، در این قسمت، قصد داریم، موارد مجاز خواندن صیغه طلاق در زمان پریودی را بررسی کنیم که به شرح زیر می باشند: 

 

طلاق زن آبستن یا باردار: معمولا، در دوران حاملگی، عادت زنانگی یا نفاس وجود ندارد؛ به همین دلیل، طلاق در این دوران، بلامانع است و قانونگذار، پاکی زن را در این مورد، یعنی در طلاق زن حامله، شرط نمی داند.

 

طلاق قبل از نزدیکی: هرگاه، زن و مرد، بخواهند از هم طلاق بگیرند، در صورتی که تا کنون، رابطه زناشویی، بین آنها واقع نشده باشد، پاکی زن، هنگام وقوع طلاق، شرط نخواهد بود.

 

طلاق از طرف شوهر غایب: اگر شوهر زن، غایب بوده باشد و بخواهد زن را طلاق دهد، به این علت که نمی تواند اطلاع حاصل کند که زن در عادت ماهیانه است یا خیر، پاکی زن، شرط طلاق نمی باشد. 

چنانچه، قصد کسب اطلاعات بیشتر در خصوص طلاق بدون حضور شاهد را دارید، مطالعه مقاله ای که در قسمت در ادامه بخوانید آمده است، به شما پیشنهاد می گردد.

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد طلاق در زمان عادت ماهیانه در کانال تلگرام حقوق خانواده عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون طلاق در زمان عادت ماهیانه پاسخ دهند.