دینا / اخبار مرتبط با موضوعات حقوقی / ابلاغ شیوه نام حمل و نقل مسافران دارای معلولیت به فرودگاه ها و شرکت های هواپیمایی

ابلاغ شیوه نام حمل و نقل مسافران دارای معلولیت به فرودگاه ها و شرکت های هواپیمایی

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

در این مقاله به بررسی شرکت سهامی و انواع آن می پردازیم . 

 

یکی از انواع هفتگانه شرکت های تجاری که قانونگذار در ماده 20 قانون تجارت از آن نام برده ، شرکت سهامی است . امروزه شرکت سهامی یکی از رایج ترین شکل تاسیس شرکت در جهان می باشد . قانونگذار موادی را در قانون تجارت به شرکت سهامی و انواع آن و شرایط و ویژگی های آنها اختصاص داده است . شرکت سهامی به دو نوع شرکت سهامی عام و سهامی خاص تقسیم می گردد . شرکت سهامی مانند هر شرکت تجاری دیگر برای انجام امور تجاری به وجود آمده است اما در نحوه تشکیل ، اداره ، انحلال و ورشکستگی با سایر شرکت های بیان شده در قانون تجارت متفاوت است . در این مقاله به بررسی تعریف شرکت سهامی ، شرکت سهامی عام و شرکت سهامی خاص می پردازیم . 

تعریف شرکت سهامی

در تعریف شرکت سهامی قانون اصلاحی قسمتی از قانون تجارت مصوب 24/12/1347 در ماده 1 ، شرکت سهامی را اینگونه تعریف می کند : « شرکت سهامی شرکتی است که سرمایه آن به سهام تقسیم شده و مسئولیت صاحبان سهام محدود به مبلغ اسمی سهام آن‌ها است . » و همچنین در ماده 2 همین قانون آمده " شرکت سهامی شرکت بازرگانی محسوب می‌شود ولو این که موضوع عملیات آن امور بازرگانی نباشد . " و ماده 3 شرکت سهامی را به دو نوع تقسیم کرده و توضیحاتی درباره هریک داده است .
در توضیح مواد فوق می توان گفت شرکت سهامی از نوع شرکت های است که در آن مهم سرمایه شرکا است و در واقع شخصیت شرکا خیلی مهم نیست به دلیل انکه در شرکت سهامی هر شریک تا میزان سرمایه مسئول است . در این شرکت سرمایه را به قسمت های مختلف تقسیم می کنند که به آن سهم می گویند . هر یک از شرکا می توانند به هر اندازه که بخواهند سهم بخرند . این نوع شرکت به دو دسته شرکت سهامی عام و خاص تقسیم می گردد . 

لازم به ذکر است که شرکت های سهامی در قانون تجارت در مقابل شرکت های غیر سهامی قرار می گیرند که شامل شرکت با مسئولیت محدود، تضامنی، نسبی، مختلط سهامی و شرکت مختلط غیر سهامی می باشد. همچنین، موسسان هر دو  نوع شرکت های سهامی و غیر سهامی، طبق قانون تجارت ملزم به ثبت شرکت مورد تاسیس در مرجع ثبت شرکت ها بوده که البته از آنجا که، مدارک لازم برای ثبت شرکت های غیر سهامی و سهامی کاملا متفاوت می باشد، ضروری است که پیش از هر گونه اقدام برای ثبت شرکت، این مدارک مورد لحاظ قرار گیرد.

شرکت سهامی عام

یکی از انواع شرکت های سهامی ، شرکت سهامی عام است . شرکت سهامی عام طبق قانون تجارت شرکتی است که موسسین آن سرمایه شرکت را از طریق فروش سهام به مردم تامین می کنند ، شرکت سهامی عام سهام خود را در بورس اوراق بهادار می فروشد . در اسم این شرکت باید حتما عبارت ( شرکت سهامی عام ) قبل یا بعد از اسم شرکت قید گردد .

شرکت سهامی خاص

تعریف شرکت سهامی خاص بر طبق قانون به این صورت بیان شده است : "  شرکت‌هایی که تمام سرمایه آن‌ها در موقع تأسیس منحصراً توسط مؤسسین تأمین گردیده است . این گونه شرکت‌ها شرکت سهامی خاص نامیده می‌شوند . " در نام گذاری این شرکت نیز عبارت شرکت سهامی خاص باید قبل یا بعد از اسم شرکت بلافاصله آورده شود . تعداد شرکا شرکت برای ثبت آن نباید از سه نفر کمتر باشد .

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد شرکت سهامی و انواع آن به کانال تلگرام ثبت و تغییرات شرکت ها مراجعه کنید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون شرکت سهامی و انواع آن​​ پاسخ دهند .