دینا / اخبار مرتبط با سرمایه گذاری / آغاز معاملات قرار داد های در اختیار مخابرات

آغاز معاملات قرار داد های در اختیار مخابرات

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

نحوه تعیین میزان دیه جراحت سر و صورت و قیمت هر بخیه پیشانی در سال 1403، بر اساس عمق جراحت وارده و نفوذ آن می باشد، نه سایز و اندازه طول و عرض آن. میزان دیه بخیه سر و صورت، با توجه به نوع جراحت وارده و عمق آن، از یک صدم دیه کامل در جراحت حارصه، شروع شده و حداکثر آن، یک سوم دیه کامل همراه با ارش، در جراحت دامغه می باشد.  

 

 

دیه، یکی از انواع مجازات اصلی بوده، با این توضیح که کسی که با ارتکاب یک عمل خلاف قانون، به دیگری، صدمه جسمی وارد کرده است، باید مقدار وجه نقدی که در قانون، مشخص شده است را به فرد آسیب دیده بپردازد. البته، در جنایات عمدی، زمانی، حکم به پرداخت دیه می شود که امکان اجرای مجازات قصاص، به هر دلیلی وجود ندارد . 

 

یکی از بخش های بدن، سر و صورت می باشد که با توجه به حساس بودن این نواحی، قانون گذار در قانون مجازات اسلامی، ضمن ماده قانونی جداگانه، به تعیین دیه بخیه آن پرداخته است. از آنجا که میزان این نوع از دیه، دارای احکام خاصی بوده و از جزئیات خاصی برخوردار است، لازم است، به بررسی بیشتر این موضوع پرداخت.

 

به همین دلیل، در این مقاله، به بررسی مسئله دیه بخیه جراحات سر و صورت خواهیم پرداخت؛ در بخش اول، نحوه تعیین میزان این نوع دیه را توضیح داده و در بخش دوم، در مورد میزان دیه بخیه جراحات سر و صورت در سال ۱۴۰۳​، صحبت خواهیم کرد.

نحوه تعیین میزان دیه بخیه سر و صورت ۱۴۰۳​

برای پاسخ به این سوال که نحوه تعیین میزان دیه بخیه سر و صورت، از جمله دیه زبان و قیمت هر بخیه پیشانی 1403، به چه نحو می باشد؟ بهترین راه، مراجعه به قانون مجازات اسلامی بوده که اصلی ترین منبع حقوق کیفری، در کشور ما، به طور عام و مبحث دیه، به طور خاص می باشد. با نگاهی به مبحث دیات قانون مجازات اسلامی، می توان، پاسخ سوال فوق را در ماده 709 این قانون، پیدا کرد.    

 

مطابق ماده 709 قانون مجازات اسلامی، جراحت های سر و صورت، به 9 گروه، تقسیم شده است که عبارتند از: دامیه، متلاحمه، سمحاق، موضحه، هاشمه منقله، مامومه و دامغه؛ اما، چنانچه، با دقت به تعریف این جراحات، نگریسته شود، معلوم می شود که ملاک قانون گذار، برای تعیین میزان دیه بخیه سر و صورت و میزان دیه زیبایی صورت، عمق جراحت وارده می باشد، نه سایز و اندازه طول و عرض آن.

 

این ملاک، در نحوه تعیین میزان دیه بخیه سر و صورت ۱۴۰۳​، یعنی عمق جراحت، در تبصره 2 ماده 709 قانون مجازات اسلامی نیز مورد تصریح قانون گذار، قرار گرفته است. مطابق این تبصره: «ملاک دیه، در جراحت های مذکور، میزان نفوذ جراحت بوده و طول و عرض آن، تاثیری در میزان دیه ندارد.»

میزان دیه بخیه سر و صورت 1403

در بخش قبل، در مورد نحوه تعیین میزان دیه بخیه سر و صورت و قیمت هر بخیه پیشانی ۱۴۰۳​، به عنوان یکی از انواع مجازات اصلی، صحبت کرده و توضیح دادیم که  ملاک قانون گذار، برای تعیین میزان دیه بخیه سر و صورت، عمق جراحت وارده و میزان نفوذ آن بوده و بنابراین، اندازه طول و عرض جراحت، تاثیری در نحوه تعیین میزان دیه بخیه سر و صورت ندارد. اکنون، در این بخش، به توضیح میزان دیه بخیه سر و صورت می پردازیم.

 

میزان دیه بخیه سر و صورت، در ماده 709 قانون مجازات اسلامی، بیان گردیده است. مطابق این ماده، جراحت های سر و صورت، به 9 گروه اصلی تقسیم می شوند که قانون برای هر یک تعریفی را بیان کرده است، در ادامه، نام، تعریف و میزان دیه هر یک را توضیح خواهیم داد.

 

حارصه: دیه حارصه، یعنی دیه خراش پوست که در آن، خون جاری نمی شود، یک صدم دیه کامل

 

دامیه: جراحتی که به میزان کم، وارد گوشت شده و با جریان کم یا زیاد خون، همراه می باشد، دوصدم دیه کامل

 

متلاحمه: جراحتی که سبب بریدگی عمیق گوشت شده، ولی عمق آن، در حدی نیست که به پوست نازک، روی استخوان برسد، سه صدم دیه کامل

 

سمحاق: جراحتی که آن قدر، عمیق شده که به پوست نازک روی استخوان می رسد، چهار صدم دیه کامل

 

موضحه: جراحتی که پوست نازک روی استخوان را کنار زده و در نتیجه، استخوان دیده می شود، پنج صدم دیه کامل

 

هاشمه: جنایتی که به شکستگی استخوان منتهی شده، هرچند، موجب ایجاد جراحت و زخم نشود، ده صدم دیه کامل

 

مُنَقَّله: جنایتی که صرفا با جابه جا کردن استخوان، درمان شود، پانزده صدم دیه کامل

 

مامومه: جراحتی که عمق آن، در حدی است که به کیسه مغز می رسد، یک سوم دیه کامل

 

دامغه: صدمه یا جراحتی که به پاره شدن کیسه مغز، منتهی شده، که در مورد آن، علاوه بر دیه مامومه، حکم به ارش پاره شدن کیسه مغز نیز داده می شود.

 

به موجب تبصره 1 ماده 709، دیه سر و صورت 1403، شامل تمام جراحاتی است که به سر و صورت، وارد می شود؛ بنابراین، دیه جراحتی که به گوش، بینی، لب، زبان و داخل دهان وارد می شود هم جزء دیه جراحات سر و صورت، محسوب می گردد، مگر اینکه در مواد دیگر قانون، برای این اعضا، دیه جداگانه ای در نظر، گرفته شده باشد.

 

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص دیه بخیه جراحات سر و صورت ​​۱۴۰۳ در کانال تلگرام حقوق کیفری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون دیه بخیه جراحات سر و صورت​​​ 1403 پاسخ دهند .