دینا / اخبار مرتبط با سرمایه گذاری / تاسیس 5 نهاد مالی به مجوز سازمان بورس

تاسیس 5 نهاد مالی به مجوز سازمان بورس

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

در این مقاله ابتدا مفهوم اسناد ثبت احوال و سپس انواع اسناد ثبت احوال را مورد بررسی قرار می دهیم . 

 

مهمترین وقایعی که در طول زندگی هر فردی به وقوع می پیوندد ، بر اساس قانون بایستی حتما به ثبت برسند . لزوم ثبت احوال شخصیه از قبیل ولادت طفل ، ازدواج ، طلاق و فوت هر فرد به دلیل حفظ نظم اجتماعی بوده و سبب بهره مندی صاحب سند از برخی مزایا می شود . به عنوان مثال ، هر فرد با ارئه شناسنامه می تواند هویت خود را به طرف مقابل بشناساند . در این مقاله در پی بررسی اسناد ثبت احوال و انواع آن هستیم . بنابراین ، ابتدا مفهوم اسناد ثبت احوال و سپس انواع اسناد ثبت احوال را مورد بررسی قرار می دهیم . 

مفهوم اسناد ثبت احوال

اسناد مربوط به احوال شخصیه را اسناد ثبت احوال یا اسناد سجلی می گویند که برابر مقررات ثبت احوال به وسیله مأمورین رسمی تنظیم می شوند . ثبت احوال شامل ثبت ولادت ، فوت ، ازدواج ، طلاق ( وقایع چهارگانه ) و نام خانوادگی در دفاتر و اوراق و اسناد مربوط است . بر اساس ماده اول قانون آیین نامه ثبت احوال ،" سند سجلی عبارت است از سندی که مطابق مقررات قانون ثبت احوال به ثبت رسیده و مندرجات آن رسمی و معتبر است " . پس از آشنایی با مفهوم اسناد ثبت احوال ، لازم است تا انواع اسناد ثبت احوال را بشناسیم که ذیلا مورد بررسی قرار خواهد گرفت . 

انواع اسناد ثبت احوال

با عنایت به قوانین و مقررات مختلف ، انواع اسناد ثبت احوال عبارتند از :

1. سند ثبت ولادت ؛

2. سند ثبت مرگ ؛

3. دفتر کل ثبت وقایع که در آن ولادت ، ازدواج ، طلاق ، رجوع از طلاق ، بذل مدت ، مرگ زوج و زوجه ، ولادت و مرگ فرزندان و مرگ صاحب سند از روی مندرجات اسناد ولادت و مرگ و اعلامیه ها و سایر اسناد و مدارک ذی ربط ثبت می گردد ؛

4. برگ ولادت بر اساس قانون قدیم ثبت احوال پس از ثبت ولادت اگر طفل ایرانی بود ، سندی به نام برگ ولادت برای او صادر می شد که در حال حاضر بر اساس اصلاح قانون ، شناسنامه صادر می شود ؛

5. گواهی ولادت ؛ اگر طفل خارجی باشد پس از ثبت ولادت او گواهی ولادت صادر و تسلیم می شود ؛

6. شناسنامه ؛

7. کارت شناسایی ؛

8. دفتر رسمی ازدواج و عقدنامه یا قباله نکاح ؛

9. دفتر رسمی طلاق ؛

10. دفتر نام خانوادگی که حق تقدم اشخاص را نسبت به این نام مشخص می کند ؛

11. رونوشت شناسنامه ؛

12. سایر اسناد سجلی و اطلاعیه های مربوط به ثبت احوال که به وسیله مأموران رسمی تهیه می شوند . 

بر اساس ماده 8 قانون ثبت اسناد ، کلیه اسناد یاد شده از جمله اسناد رسمی محسوب می شوند و انکار و تردید نسبت به آنها امکانپذیر نیست . به عبارت دیگر ، تا زمانی که این اسناد به موجب تصمیم هیأت حل اختلاف و یا رأی دادگاه تصحیح یا باطل نشده اند به قوت خود باقی می مانند . 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد اسناد ثبت احوال و انواع آن به کانال تلگرام موضوعات حقوقی مراجعه کنید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون اسناد ثبت احوال و انواع آن پاسخ دهند .