دینا / اخبار مرتبط با سرمایه گذاری / عرضه اولیه فتوسا

عرضه اولیه فتوسا

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

عدم تمکین زوجه و مهریه دو مقوله بسیار مهمی هستند که ممکن است زوجین در طول زندگی مشترک با آن روبرو شوند. عدم تمکین زن از شوهر ساقط نفقه است اما عدم تمکین و مهریه ارتباط مستقیمی با یکدیگر ندارند و حتی در صورتی که زن ناشزه باشد مستحق دریافت مهریه می باشد.

 

عقد نکاح سبب به وجود آمدن آثاری در روابط میان زوجین می شود و حقوق و تکالیفی را بر عهده طرفین قرار می دهد. به موجب عقد ازدواج، زن مالک مهریه می شود از جمله وظایف شرعی و قانونی او این است که باید از همسر خود تمکین کند. در مقابل، مرد نیز موظف به پرداخت مهریه زن می شود.

 

یکی از سوالاتی که در ارتباط با عدم تمکین و مهریه مطرح است، آن است که چه رابطه ای میان عدم تمکین زوجه و ندادن مهریه وجود دارد؟ آیا زوجه در صورت عدم تمکین همچنان از حق مهریه برخوردار است؟ بنابر این آشنایی با قوانین و مقررات مربوط به مهریه و عدم تمکین اهمیت قابل توجهی دارد.

 

 در پاسخ به این سوالات، قصد داریم در این مقاله ابتدا به بررسی مهریه زن و عدم تمکین پرداخته و در ادامه رابطه عدم تمکین و مهریه را مورد بررسی قرار دهیم. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص رابطه عدم تمکین و مهریه مطالعه مقاله پیش رو توصیه می گردد. با ما همراه باشید.

مهریه زن

مهریه زن مالی است که به محض انعقاد عقد نکاح چه دائم و چه موقت به مالکیت زن درآمده و ن می تواند در آن تصرف کند. مهریه می تواند نوعی ضمانت برای حفظ زنگی مشترک و یا پشتوانه مالی برای زوجه در طول زندگی مشترک باشد. زن می تواند هر زمان که بخواهد مهریه خود را دریافت کند.

 

بر اساس ماده 1082 قانون مدنی، " به مجرد عقد، زن مالک مهر می شود و می تواند هر نوع تصرفی که بخواهد در آن بنماید ". بر اساس این ماده، مهریه زن حقی است که به محض عقد نکاح به وی تعلق می گیرد. بنابراین، زن می تواند به محض انعقاد عقد ازدواج، اقدام به مطالبه مهریه خود کند و یا حتی مهریه اش را ببخشد. مهریه را می توان شامل دو نوع مهریه عندالمطالبه و مهریه عندالاستطاعه دانست که هریک احکام و شرایط ویژه خود را دارند.

 

مطالبه مهریه علی الخصوص به هنگام جدایی و طلاق زوجین از مسائلی است که افراد با آن روبرو می شوند. برای مطالبه مهریه دو روش در قانون پیشبینی شده است. روش اول مطالبه مهریه از طریق دادگاه و روش دوم از طریق اجرائیات ادار ه ثبت می باشد. اما سوالی که عموما برای آقایان مطرح می شود این است که روش طلاق دادن بدون مهریه چیست؟ برای آشنایی بیشتر مطالعه مقاله زیر توصیه می گردد.

عدم تمکین

همین که زن و مرد به عقد هم درآمدند، بر اساس شرع و قانون، مکلف به انجام اموری در قبال یکدیگر می شوند. یکی از این تکالیف که به لحاظ قانونی بر عهده زن قرار گرفته است، تمکین می باشد. تمکین از شوهر در دو معنای عام و خاص مطرح است. تمکین عام یعنی اطاعت از شوهر در امور کلی زندگی خانوادگی و تمکین خاص هم ناظر بر روابط زناشویی میان زوجین است.

 

اما عدم تمکین از سوی زن سبب می شود که زن مرتکب نشوز شود و حق دریافت نفقه خود را از دست بدهد. یعنی در صورتی که مرد بتواند عدم تمکین از سوی زن را به اثبات برساند، دیگر وظیفه ای برای پرداخت نفقه نخواهد داشت. در حقیقت اگر مرد بتواند در دادگاه این موضوع را به اثبات برساند و رای دادگاه مبنی نشوز زن صادر و قطعی شود زن مستحق نفقه نخواهد بود.

 

عدم تمکین تنها ساقط نفقه حال می باشد و در صورتی که زوجه، سابقا در زندگی مشترک تمکین نموده اما نفقه دریافت نکرده می تواند نفقه معوقه خود را دریافت کند و تنها ز زمان صدور حکم به بعد است که زوجه مستحق نفقه نیست. پرداخت نفقه دارای شرایط به خصوصی می باشد، برای اشنایی با ان مطالعه مقاله زیر توصیه می گردد.

رابطه عدم تمکین و مهریه

سوال مهمی که ممکن است در اینجا مطرح شود آن است که رابطه عدم تمکین و مهریه چیست؟ آیا در صورت عدم تمکین از سوی زن، زوجه حق مهریه خواهد داشت؟ یا اگر زن از تمکین از شوهر خودداری نماید و مثلا به منزل پدری اش برود، همچنان می تواند اقدام به دریافت مهریه اش نماید؟

 

در پاسخ به این سوال همانگونه که اشاره شد، پرداخت مهریه زن وظیفه ای برای مرد است. همچنین، تمکین زن از شوهر نیز وظیفه ای است که بر عهده شوهر قرار گرفته است. اما این دو تکلیف ارتباطی به یکدیگر ندارند. یعنی در صورتی که زن از تمکین در برابر شوهر خودداری نماید، از آن جهت که به محض عقد نکاح مالک مهریه اش شده است، باز هم می تواند مهریه اش را مطالبه کند. عدم تمکین زن تنها سبب از بین رفتن حق نفقه وی می شود؛ نه مهریه.

 

از جمله مواردی که زن ناشزه است هنگامی است که سوء رفتار مرد در زندپی باعث شده که ادامه زندگی مشترک برای زوجه مقدور نباشد، در این صورت ممکن است زوجه بگوید مهرم حلال و جانم آزاد و مهریه خود را ببخشد. اگر زوجه مهریه خود را ببخشد یعنی در اصطلاح حقوقی آن ابرا کند دیگر نمی تواند نسبت به دریافت آن ادعایی داشته باشد.

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد عدم تمکین زوجه و مهریه به کانال تلگرام حقوق خانواده مراجعه کنید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون عدم تمکین زوجه و مهریه پاسخ دهند.