دینا / اخبار مرتبط با موضوعات کیفری / اولویت زنان زندانی برای استفاده از پابند الکترونیک نسبت به مردان

اولویت زنان زندانی برای استفاده از پابند الکترونیک نسبت به مردان

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

 در این مقاله به بررسی استرداد جهیزیه قبل از طلاق و دادخواست استرداد جهیزیه قبل از طلاق خواهیم پرداخت . 

 

در کشور ما ، بردن جهیزیه از سوی دختر و خانواده اش امری مرسوم است که نشان دهنده همکاری زن در تشکیل کانون خانواده می باشد . اما به لحاظ قانونی و شرعی زن هیچگونه تکلیفی بابت بردن جهیزیه ندارد و وظیفه تشکیل زندگی خانوادگی به لحاظ قانونی بر عهده مرد قرار گرفته است . به همین خاطر ، زن مالک جهیزیه یعنی وسایل و لوازمی است که به منزل شوهر می برد ؛ لذا هر زمان که بخواهد می تواند اقدام به استرداد جهیزیه نماید . به همین مناسبت در این مقاله به بررسی استرداد جهیزیه قبل از طلاق و دادخواست استرداد جهیزیه قبل از طلاق خواهیم پرداخت . 

استرداد جهیزیه قبل از طلاق

همانگونه که اشاره شد ، به لحاظ قانونی و شرعی زن مکلف به تامین وسایل زندگی یا جهیزیه نمی باشد و این امر نشان دهنده حسن نیت و همکاری وی با همسر در تشکیل خانواده است . بنابراین ، اموالی که تحت عنوان جهیزیه از سوی زن به زندگی مشترک برده می شود در مالکیت زن می باشد . معنای مالکیت زن بر جهیزیه آن است که می تواند هر گونه اقدامی که بخواهد با آن انجام دهد . مثلا آن را پس بگیرد ، بفروشد و غیره . لذا مرد در این خصوص تنها حق استفاده از جهیزیه را دارد و بر آن اموال مالکیتی نخواهد داشت . ثمره این مطلب آن است که زن پیش از طلاق نیز می تواند اقدام به استرداد جهیزیه خود نماید . هر چند که به لحاظ عرفی معمولا دادخواست استرداد جهیزیه در حین دعوای طلاق به دادگاه ارائه می شود ؛ یعنی بعد از اینکه زوجین با هم به اختلاف بخورند ، زن تقاضای استرداد جهیزیه می دهد . اما به لحاظ قانونی استرداد جهیزیه قبل از طلاق امکان پذیر است که مدت زمان استرداد جهیزیه، بسته به اینکه از شورا درخواست گردد یا دادگاه، متفاوت است. برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد استرداد جهیزیه و روش های آن کلیک کنید .  

دادخواست استرداد جهیزیه قبل از طلاق

اولین گام برای استرداد جهیزیه قبل از طلاق این است که دادخواست استرداد جهیزیه را تنظیم و به دادگاه ارائه نمائیم . دادگاه صلاحیت دار برای رسیدگی به دعوای استرداد جهیزیه ، دادگاه خانواده می باشد . نحوه نگارش دادخواست استرداد جهیزیه نیز مانند سایر دادخواست ها می باشد . یعنی بایستی مشخصات را پر کرده و آن را امضا کرد . برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه تنظیم دادخواست کلیک کنید .

نکته مهم در خصوص دادخواست استرداد جهیزیه قبل از طلاق آن است که بهای خواسته باید به دقت تعیین شود چرا که دادگاه بر مبنای آن حکم صادر می کند و هزینه دادرسی استرداد جهیزیه نیز بر مبنای این مبلغ تعیین می شود .  همچنین ، برای جلوگیری از ضایع شدن و از بین رفتن جهیزیه می توان تقاضای صدور قرار تأمین خواسته نمود . نهایتا اینکه باید لیست یا سیاهه جهیزیه معتبر و یا فاکتور خرید آنها را ضمیمه دادخواست استرداد جهیزیه قبل از طلاق نمود و به دادگاه ارائه داد . برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه تنظیم دادخواست استرداد جهیزیه کلیک کنید . 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد دادخواست استرداد جهیزیه قبل از طلاق به کانال تلگرام حقوق خانواده مراجعه کنید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون دادخواست استرداد جهیزیه قبل از طلاق پاسخ دهند .