دینا / اخبار مرتبط با حقوق تجاری / پیوستن ایران به سرویس ثبت الکترونیکی اظهارنامه بین المللی علائم تجاری

پیوستن ایران به سرویس ثبت الکترونیکی اظهارنامه بین المللی علائم تجاری

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

در پاسخ به این پرسش که در چه صورت حضانت به مادر میرسد می توان گفت که حضانت فرزند دختر، بر اساس قانون جدید، تا هفت سالگی با مادر او می باشد و بعد از هفت سالگی، تا سن بلوغ دختر (نه سالگی)، حضانت با پدر خواهد بود، مگر در صورت بروز اختلاف که در این صورت، دادگاه مصلحت طفل را لحاظ خواهد کرد.

 

 

حضانت فرزند دختر مطابق با قانون مدنی و قانون حمایت از خانواده، تا سن ۷ سالگی با مادر بوده و پس از آن تا سن 9 سالگی بر عهده پدر می باشد. همچنین در قانون جدید، قانونگذار در صورت بروز اختلاف در این مسئله، با توجه به مصلحت طفل، حضانت او را به شخص دارای صلاحیت می سپارد.

 

اهمیت موضوع حضانت فرزند دختر از این جهت است که، قانونگذار تکلیف حضانت فرزند دختر را تا حدودی از وضعیت حضانت فرزند پسر، متمایز کرده و وجود این تفاوت در دعوای حضانت، حائز اهمیت می باشد. چرا که حضانت فرزند دختر بستگی به این دارد که دختر در چه سنی بوده و حضانت او بر عهده چه کسی خواهد بود.

 

با توجه به اهمیت موضوع حضانت فرزند دختر، به این پرسش که در چه صورت حضانت دختر به مادر داده می شود و حضانت فرزند دختر با کیست و این حضانت تا چند سالگی بر عهده مادر است؛ پاسخ داده شده است. همچنین عناوینی نظیر قانون جدید حضانت فرزند دختر، حضانت دختر تا هفت، از 7 تا 9 سالگی، مورد بررسی قرار گرفته است. 

 

حضانت فرزند دختر با کیست

در پاسخ به سوال حضانت فرزند دختر با کیست، می توان چنین گفت که، حضانت فرزند دختر با والدین اوست و در صورت عدم وجود والدین، این حضانت به افراد عهده دار حضانت فرزند سپرده می شود. سوالی که در اینجا مطرح می شود این است که، اگر والدین از یکدیگر جدا شده باشند، تکلیف حضانت فرزند دختر چیست؟ حضانت فرزند دختر برعهده مادر است یا پدر؟

 

بر اساس ماده 1169 قانون مدنی، "برای حضانت و نگهداری طفلی که ابوین او جدا از یکدیگر زندگی‌ می‌ کنند، مادر تا سن هفت سالگی اولویت دارد و پس از آن با پدر است." بر اساس این ماده، در صورتی که والدین از هم طلاق بگیرند، یا به هر دلیل جدا از هم زندگی کنند، حضانت فرزند دختر تا رسیدن به سن هفت سالگی، با مادر است و پدر در این خصوص حقی نخواهد داشت.

 

در واقع قانونگذار، حضانت فرزند دختر و همچنین حضانت فرزند پسر تا سن هفت سالگی را به این دلیل بر عهده مادر قرار داده است که عواطف مادری، اقتضا می کند که فرزند نزد او باشد؛ همچنین اینکه مادر در این سن، قادر است که بهتر نیازهای فرزندان خود را برطرف کند. از این رو عهده داری حضانت فرزند دختر به سن او بستگی دارد و این حضانت در سن های مختلف برعهده مادر یا پدر قرار می گیرد. 

 

قانون جدید حضانت فرزند دختر

همانطور که گفته شد حضانت فرزند دختر، برعهده پدر و مادر وی تحت عنوان والدین طفل، می باشد. اما معمولا مسئله حضانت فرزند، همراه با مسئله طلاق والدین مطرح می شود. در واقع زمانی که زوجین تصمیم به جدایی گرفته و اقدام به طرح دعوای طلاق نمایند، یکی از موضوعاتی که همواره مطرح می شود؛ بحث حضانت فرزندان است. 

 

مستفاد از ماده 1169 قانون مدنی که مادر را تا هفت سالگی، در اولویت برای حضانت فرزند دختر می داند و بعد از آن، حق حضانت را برای پدر در نظر می گیرد، می توان گفت که حضانت فرزند دختر بعد از سن هفت سالگی، بر عهده پدر قرار خواهد گرفت؛ مگر اینکه اختلافی رخ دهد که در این شرایط، قاضی با در نظر گرفتن مصلحت طفل، تصمیم می گیرد.

 

در واقع قانون جدید حضانت دختر، به این صورت است که، حضانت فرزند دختر تا سن 7 سالگی، بر عهده مادر بوده و بعد از آن به دستور قانونگذار بر عهده پدر قرار می گیرد. از آنجایی که حضانت حق و تکلیف می باشد؛ نه پدر و نه مادر نمی توانند از این تکلیف سر باز زنند. همچنین هیچ یک از پدر و مادر نمی توانند حق حضانت را از یکدیگر سلب کرده و یا مانع این حضانت شوند. 

 

در چه صورت حضانت دختر به مادر داده میشود

همانطور که گفته شد، حضانت فرزند با توجه به سن او متفاوت بوده و می تواند به هر کدام از والدین سپرده شود. اما در اینجا این پرسش مطرح می شود که، در چه صورت حضانت دختر به مادر داده میشود؟ در این قسمت از مقاله، مواردی که قانونگذار جهت سپردن حضانت دختر به مادر معین کرده، مورد بررسی قرار گرفته است.

 

حضانت فرزند دختر تحت شرایطی می تواند بر عهده مادر قرار گیرد. در واقع قانونگذار در بعضی شرایط و حتی با وجود زنده بودن پدر و جد پدری این حضانت را به مادر واگذار کرده و به هیچ شخصی اجازه سلب این حضانت از مادر را نمی دهد. این موارد به شرح زیر است: 

 

فوت پدر 

 

عدم صلاحیت پدر 

 

حضانت فرزند تا 7 سالگی 

 

توافق والدین 

 

فوت پدر یکی از مواردی است که طی آن، حضانت فرزند دختر به مادر داده می شود. در این جا حتی اگر پدر وصی معین کرده باشد و مسئولیت نگهداری از فرزند را بر عهده او گذاشته باشد هم، حضانت فرزند دختر با مادر اوست. در واقع بر اساس ماده 1171 قانون مدنی، در صورت فوت هر یک از والدین، حضانت فرزند با والد زنده می باشد. 

 

مطابق قانون مدنی حضانت فرزند دختر، حضانت در صورت زنده بودن مادر، فوت پدر و وجود جد پدری به مادر می رسد. حال اگر پدر و جد پدری هر دو در قید حیات باشند، حضانت فرزند دختر بر اساس شرایط قانونی یا بر عهده پدر قرار می گیرد یا مادر. اما در صورت ازدواج مجدد مادر، حضانت فرزند دختر به پدر سپرده می شود. 

 

در مسئله عدم صلاحیت نیز می توان چنین گفت که، اگر پدر صلاحیت نگهدای فرزند را به هر نحوی نداشته باشد، مادر می تواند از مرجع قضایی مربوطه درخواست سلب حضانت از پدر را نموده و با ارائه مدارک و شواهد، این عدم صلاحیت را اثبات نماید. در این صورت حضانت فرزند دختر به مادر سپرده می شود.

 

به طور معمول در طلاق توافقی، حضانت فرزند دختر و پسر، بر اساس توافق طرفین طی یک توافقانه به پدر یا مادر سپرده می شود. در واقع اگر پدر و مادر در طلاق توافقی بر سر حضانت فرزند دختر اختلافی نداشته باشند و پدر این حضانت را به مادر واگذار نماید، این توافق از نظر مرجع صالح، محترم و قابل اجرا شمرده می شود. 

 

 

حضانت دختر تا چند سالگی با مادر است

 همانطور که در قسمت های قبلی مقاله توضیح داده شد، حق حضانت فرزند دختر، اختصاص به والد خاصی نداشته، بلکه، بازه سنی ای که فرزند دختر در آن قرار دارد و همچنین، مصلحت او، تعیین کننده این خواهد بود که چه کسی، حق حضانت را داشته باشد. در این قسمت از مقاله به پرسش حضانت دختر تا چند سالگی با مادر است، پاسخ داده شده است. 

 

بدین شرح که به طور قانونی، در صورت عدم وجود موارد سلب حضانت، تا ۷ سالگی تمام دختر، حضانت وی، با مادر او است. در واقع از آنجایی که فرزند از بدو تولد نیاز مبرمی به مادر داشته و مادر می تواند به خوبی نیاز های او را بر طرف نماید، قانونگذار حضانت فرزند را از بدو تولد تا 7 سالگی بر عهده مادر قرار داده است. 

 

این حضانت ۷ ساله مادر بر فرزند دختر، توسط اشخاصی دیگر بخصوص پدر قابل سلب نمی باشد. البته توجه به این نکته ضروری است که اگر مادر در زمانی حضانت فرزند دختر با اوست ، صلاحیت نگهداری از فرزند را نداشته باشد و یا در این مدت ازدواج مجدد نماید، حتی اگر این موارد در بازه 7 ساله حضانت مادر بر فرزند دختر باشد، حضانت فرزند دختر از او سلب خواهد. 

 

البته با توجه به ماده 45 قانون حمایت از خانواده که این گونه بیان می کند: " رعایت غبطه و مصلحت کودکان و نوجوانان در کلیه تصمیمات دادگاه‌ها و مقامات اجرائی الزامی است. " می توان چنین گفت که اگر مادر در مرجع قضایی این امر را ثابت نماید که صلاحیت حضانت فرزند دختر را داشته و بودن فرزند با او به صلاح فرزند دختر است، حضانت از او گرفته نمی شود. این موضوع در تمام موارد گفته شده وجود داشته و صلاح فرزند تحت هر شرایطی در اولویت قرار خواهد گرفت.

 

حضانت دختر تا هفت سالگی 

همانطور که در قسمت قبل گفته شد، حضانت فرزند دختر در صورت طلاق والدین، در ابتدا بر عهده مادر قرار دارد، یعنی اگر زن و مردی از یک دیگر طلاق گرفته باشند و فرزند به سن هفت سال نرسیده باشد، این حضانت بر عهده مادر قرار می گیرد. این مسئله در مواردی که زن باردار بوده و امر طلاق اتفاق می افتد نیز، به همین منوال می باشد. 

 

قانونگذار در ماده 1169 قانون مدنی، به وضوح بیان می کند که: "برای حضانت و نگهداری طفلی که ابوین او جدا از یکدیگر زندگی می‌کنند، مادر تا سن هفت سالگی اولویت دارد." این ماده قانونی، حضانت دختر تا هفت سالگی را بر عهده مادر قرار داده و حق سلب این حضانت را از پدر گرفته است. 

 

شایان به ذکر است که مواردی مانند انحطاط اخلاقی، جنون، ازدواج مجدد، عدم نگهداری و مواظبت از طفل و ... می تواند حضانت فرزند دختر را از مادر سلب کرده و این حضانت را بر عهده پدر قرار دهد. توجه به این نکته ضروری است که، این سلب حضانت می تواند در ۷ سال حضانت قانونی مادر نیز اتفاق بی افتد.

 

حضانت دختر از 7 تا 9 سالگی 

همانطور که در تمام قسمت های قبل توضیح داده شد، حضانت فرزند دختر، تا 7 سالگی و در صورت عدم وجود موارد سلب حضانت بر عهده مادر می باشد. اما حضانت دختر از ۷ تا 9 سالگی بر عهده چه کسی می باشد. آیا مادر می تواند بعد از 7 سالگی فرزند دختر، فرزند را نزد خود نگه دارد؟ در این قسمت از مقاله حضانت دختر از ۷ تا ۹ سالگی، مورد بررسی قرار گرفته است. 

 

مطابق ماده ۱۱۶۹ قانون مدنی، حضانت فرزد بعد از 7 سالگی با پدر است. در واقع زمانی که فرزند دختر به سن هفت سالگی می رسد، حضانت او بر عهده پدر قرار گرفته و مادر نمی تواند این حق را از پدر سلب نماید. توجه به این نکته ضروری است که ازدواج مجدد پدر، برعکس مادر، حضانت فرزند دختر را از او سلب نمی کند.

 

لازم به ذکر است که اگر بعد از 7 سالگی فرزند دختر، در مورد حضانت آن میان والدین اختلافی رخ دهد، دادگاه با در نظر گرفتن مصلحت فرزند، شخص مناسب جهت حضانت فرزند را تشخیص و حضانت را به او واگذار می نماید. اما در صورت عدم بروز اختلاف، حضانت دختر از 7 تا ۹ سالگی بر عهده پدر می باشد. 

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد حضانت فرزند دختر در کانال تلگرام حقوق خانواده عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون حضانت فرزند دختر پاسخ دهند.