دینا / / جرم بودن آزار و اذیت در فضای مجازی

جرم بودن آزار و اذیت در فضای مجازی

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

حضانت دختر بعد از نه سالگی، به انتخاب خود او خواهد بود. فرزند دختر پس از سن ۹ سالگی، از سن حضانت خارج شده و خودش می تواند انتخاب کند با کدام یک از والدینش باشد. تا سن هفت سالگی، مادر، فارغ از جنسیت فرزندان، برای حضانت آن ها، در اولویت بوده و پس از آن، تا سن بلوغ که در دختران، 9 سال تمام قمری می باشد، حضانت با پدر است. 

 

یکی از مهمترین دعاوی که در دادگاه خانواده مطرح می شود، حضانت فرزندان، بعد از طلاق والدین و حضانت فرزندان، بعد از فوت والدین است. بر اساس قانون مدنی، حضانت فرزند، چه پسر و چه دختر، تا سن هفت سالگی، بر عهده مادر آن هاست و بعد از سن هفت سالگی، تا رسیدن به سن بلوغ، بر عهده پدر است.

 

از آنجایی که سن بلوغ، در دختران، نه سال تمام قمری است، ممکن است این سوال مطرح شود که حضانت فرزند دختر بعد از سن 9 سالگی، با چه کسی خواهد بود و مرجع تصمیم گیرنده در این خصوص، چه نهادی است. آیا حضانت دختر بعد از نه سالگی، نیازمند تصمیم گیری و رای دادگاه است، یا والدین، اقدام به تصمیم گیری در این خصوص می نمایند.

 

از این رو، در این مقاله، ابتدا، حضانت فرزند دختر قبل از نه سالگی مورد بررسی قرار داده شده و در ادامه، به حضانت دختر بعد از نه سالگی، از منظر قانون مدنی، پرداخته شده است. چنانچه مخاطب سوالاتی پیرامون حضانت فرزند دختر پس از ۹ سالگی دارد، این مقاله را مطالعه نماید.

حضانت دختر قبل از 9 سالگی

به معنای سرپرستی و نگهداری است و معمولا، هنگامی که والدین، اقدام به جدایی از یکدیگر می نمایند، در خصوص این امر که حضانت فرزندان بعد از طلاق، با کدام یک از آن ها است و سن حضانت فرزندان دختر و پسر، دچار اختلاف می شوند. از جمله این اختلافات، مربوط به حضانت دختر بعد از 9 سالگی و حضانت دختر قبل از نه سالگی است.

 

در خصوص حضانت دختر بعد از طلاق و حضانت دختر قبل از نه سالگی، باید به قانون مدنی، مراجعه کرد. ماده 1169 قانون مدنی اشعار می دارد: " برای حضانت و نگهداری طفلی که ابوین او، جدا از یکدیگر زندگی می کنند، مادر، تا سن هفت سالگی اولویت دارد و پس از آن با پدر است ". به موجب این ماده، به دلیل اینکه فرزندان، تا سن هفت سالگی، بیشتر نیازمند مهر و عاطفه از جانب مادر هستند، قانونگذار، حضانت فرزند دختر تا سن هفت سالگی را بر عهده مادر، قرار داده است.

 

بر اساس ماده 1169 قانون مدنی، حضانت دختر پس از هفت سالگی، تا زمانی که دختر به سن بلوغ برسد، با پدر است. سن بلوغ در دختران، نه سال تمام قمری می باشد. البته با توجه به تبصره ماده 1169، باید دانست، بعد از 7 سالگی و در صورت بروز اختلاف، دادگاه با توجه به مصلحت طفل، تصمیم می گیرد.

 

حضانت دختر بعد از ۹ سالگی

در قسمت قبل، حضانت فرزند دختر قبل از نه سالگی را مورد بررسی قرار گرفته شد. به این صورت که حضانت تا سن هفت سالگی با مادر است و از هفت سالگی تا نه سالگی، یعنی تا سن بلوغ، بر عهده پدر است. اما اکنون این سوال مطرح می شود که حضانت فرزند دختر پس از سن 9 سالگی، با چه کسی است؟ در این قسمت از مقاله به بررسی موضوع حضانت فرزند دختر پس از ۹ سالگی، پرداخته شده است.

 

در پاسخ به این سوال که حضانت فرزند دختر پس از ۹ سالگی، با چه کسی است، باید به نکته مهمی اشاره کنیم و آن این است که مفهوم و ماهیت حضانت، تنها در خصوص فرزندان، قبل از سن بلوغ مطرح می شود. به عبارت دیگر، زمانی که یک کودک، اعم از پسر یا دختر، به سن بلوغ می رسد، از حضانت والدین خود خارج می شود و دیگر نمی توان او را در حضانت کسی قرار داد.

 

بر اساس مقررات قانونی، پس از سن بلوغ، کودک، خودش این توانایی را به دست می آورد که انتخاب کند با کدام یک از والدینش می خواهد زندگی کند. بر این اساس، حضانت دختر بعد از نه سالگی، یعنی زمانی که دختر به سن بلوغ برسد، (نه سال تمام قمری)، به این صورت خواهد بود که خودش می تواند انتخاب کند، می خواهد با مادرش زندگی کند یا با پدرش.

 

گاها می بینیم که مادر یا پدری، به دنبال گرفتن حضانت دختر بعد از ۹ سالگی، یا حضانت دختر دوازده ساله خود هستند؛ این در حالی است که دختران در این سن، از حضانت، خارج شده اند و گرفتن حضانت آنان، نیازمند اقدام قانونی در این خصوص نیست. باید در نظر داشت، اگرچه والدین جدا از یک دیگر هستند و در خصوص حضانت فرزند دختر پس از 9 سالگی، خود او تصمیم می گیرد، ولیکن، نفقه فرزند دختر، همچنان با پدرش است، اگرچه با او زندگی نکند.

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد حضانت دختر بعد از نه سالگی در کانال تلگرام حقوق خانواده عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون حضانت دختر بعد از نه سالگی پاسخ دهند.