دینا / اخبار مرتبط با حقوق تجاری / معافیت تاکسی های اینترنتی از مالیات بر ارزش افزوده

معافیت تاکسی های اینترنتی از مالیات بر ارزش افزوده

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

در این مقاله  به بیان رجوع از طلاق ، ثبت رجوع از طلاق و مجازات عدم ثبت رجوع از طلاق می پردازیم . 

 

یکی از دسته بندی هایی که از طلاق ارائه شده است ، تقسیم آن به طلاق رجعی و طلاق بائن می باشد . طلاق رجعی به این معناست که در عده زن ، مرد امکان رجوع از طلاق و بازگشت به زندگی مشترک با زن را خواهد داشت . به همین مناسبت ، قانونگذار به جهت آنکه عدم ثبت رجوع از طلاق به حقوق زنان خللی وارد نسازد ، ثبت آن را الزام آور کرده است و در قانون حمایت از خانواده به بیان ضمانت اجرای عدم ثبت رجوع از طلاق پرداخته است . به همین مناسبت در این مقاله قصد داریم تا به بیان رجوع از طلاق ، ثبت رجوع از طلاق و مجازات عدم ثبت رجوع از طلاق بپردازیم . 

رجوع از طلاق

طلاق را می توان به دو دسته طلاق رجعی وطلاق بائن تقسیم بندی نمود . این تقسیم بندی بر اساس وجود قابلیت رجوع از طلاق یا عدم آن است . بر این اساس ، در طلاق بائن ، به محض اینکه صیغه طلاق خوانده شد دیگر زن و مرد به هم نامحرم می شوند و برای اینکه دوباره با هم زندگی کنند ، باید مجددا عقد کنند . اما در طلاق رجعی این امکان به زن و مرد داده شده است که در مدتی تحت عنوان مدت عده ، زن و مرد دوباره به زندگی مشترک با یکدیگر برگردند ، بدون اینکه نیاز به خواندن صیغه عقد باشد . بر اساس قانون مدنی ، رجوع در طلاق به هر لفظ یا فعلی حاصل می شود که دلالت بر رجوع کند ؛ مشروط بر اینکه مقرون به قصد رجوع باشد . بنابراین ، هر لفظ یا عملی از سوی مرد که دلالت بر قصد بازگشت او به زندگی مشترک کند ، رجوع تلقی می شود و باید ثبت بشود . 

ثبت رجوع از طلاق

همانگونه که گفتیم ، در طلاق رجعی ، مرد می تواند در مهلت مقرر از طلاق رجوع نماید و به زندگی مشترک با همسرش ادامه بدهد . این مهلت عبارت است از مدت عده زن در طلاق رجعی . از آن جهت که رجوع از طلاق یک تغییر در وضعیت تاهل محسوب می شود ، این واقعه بایستی به ثبت برسد . به این جهت که عدم ثبت رجوع از طلاق ممکن است به ضرر زن باشد ، قانونگذار مردان را مکلف کرده است که رجوع از طلاق را به ثبت برسانند . در این صورت ، مرد موظف است ظرف یک ماه  اقدام به ثبت آن نماید . نحوه ثبت رجوع از طلاق هم اینگونه است که بایستی به دفترخانه ای که صورتجلسه طلاق در آن ثبت شده است مراجعه نمود . بر اساس قانون حمایت از خانواده ، در صورت تحقق رجوع از طلاق ، صورتجلسه طلاق ابطال می شود و طلاق به ثبت نخواهد رسید .

مجازات عدم ثبت رجوع از طلاق

نظر به اینکه ثبت رجوع از طلاق موضوع بسیار مهمی است ، عدم ثبت رجوع از طلاق جرم تلقی شده و مجازات در پی خواهد داشت . بر اساس قانون حمایت از خانواده ، چنانچه مردی بدون ثبت در دفاتر رسمی ، تا یک ماه پس از رجوع از ثبت آن امتناع کند ، ضمن الزام به ثبت واقعه رجوع از طلاق ، به پرداخت جزای نقدی درجه پنج و یا حبس تعزیری درجه هفت محکوم خواهد شد . جزای نقدی این جرم عبارت است از هشتاد تا صد و هشتاد میلیون ریال و حبس تعزیری از 91 روز تا شش ماه حبس . 

در صورتی که طلاق صوری باشد ، از آن جهت که زن و شوهر برای بهره مند شدن از مزایای قانونی همچون دریافت مستمری زن از پدر فوت شده طلاق گرفته اند ، قانونگذار ثبت رجوع از طلاق را الزامی کرده است تا با ثبت رجوع ،امکان بهره مند شدن از این مزایا و نقض قانون از بین برود .

 

 

دادخواست الزام به ثبت رجوع از طلاق

در شرایطی که زن و مرد، در طلاق رجعی یا در شرایط بخصوصی، در طلاق خلع بائن، پس از طلاق و در مدت عده، از طلاق، رجوع کرده اند، مرد باید، بر اساس قانون، نسبت به ثبت رجوع خود، در دفاتر اسناد رسمی، اقدام نماید و قانون گذار، برای این امر، یک ماه از زمان رجوع، به مرد، فرصت داده است.

در شرایطی که مرد، نسبت به این امر، اقدام نکند، زن می تواند، ضمن یک دادخواست، از محکمه، الزام مرد، به ثبت رجوع از طلاق را بخواهد که در زیر، یک نمونه دادخواست الزام به ثبت رجوع از طلاق و فایل دانلود آن، ارائه شده است تا خوانندگان عزیز، در صورت نیاز، از آن، استفاده کنند.

 

ریاست محترم دادگاه.....

با سلام و احترام

اینجانب و خوانده محترم، در مورخ ...../....../...... به موجب حکم قطعی شماره ..........، در دفترخانه .............، به آدرس ............. از یکدیگر، به طلاق رجعی، جدا شدیم لکن، در مدت عده، خوانده محترم، از طلاق، رجوع نمودند اما، علی رغم الزام قانون گذار بر ثبت رجوع از طلاق، ایشان از انجام این امر، استنکاف می ورزند. لذا به موجب این دادخواست، از آن مقام محترم، الزام ایشان بر ثبت رجوع از طلاق مستدعی است.

 

علاقمندان به دانلود دادخواست الزام به ثبت رجوع از طلاق می توانند، از طریق لینک زیر، اقدام کنند.

دانلود دادخواست الزام به ثبت رجوع از طلاق
  • دادخواست الزام به ثبت رجوع از طلاق
  • حجم فایل: 365KB
  • منبع:دینا

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه ثبت رجوع از طلاق در کانال تلگرام حقوق خانواده عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه ثبت رجوع از طلاق پاسخ دهند.