دینا / اخبار مرتبط با حقوق تجاری / محدودیت ها و دردسرهای صدور چک بلامحل

محدودیت ها و دردسرهای صدور چک بلامحل

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

 از جمله صلاحیت هایی دادگاه خانواده، رسیدگی به دعاوی و اختلافات مربوط به مطالبه مهریه می باشد. زوجه باید دادخواستی مبنی بر مطالبه مهریه به اجرای ثبت جهت توقیف اموال برای وصول مهریه را به نمایند. در صورت عدم حصول نتیجه از اجرای ثبت برای طرح دادخواست مطالبه مهریه می تواند به یکی از دفاتر خدمات قضایی پس از ثبت دادخواست مطالبه مهریه به دادگاه خانواده مراجعه نماید.

 

 

مهمترین حقوق مالی زن که در حقوق اسلامی نیز به آن اشاره شده است مهریه می باشد. مهریه یکی از دارایی های زنان به شمار می رود که بعد از جاری شدن عقد نکاح به مالکیت زن در می آید و هر نوع تصرفی که بخواهد می تواند در آن انجام دهد یا آن را از همسر خود مطالبه کرده و یا آن را به صورت بذل یا هبه به همسر خود می بخشد.

 

ازجمله مهمترین دعاوی که امروزه در دادگاه خانواده مطرح می شود، دعوای مطالبه مهریه است. حجم فراوان پرونده های مربوط به مطالبه مهریه سبب شده است که به موجب قانون حمایت خانواده، مطالبه مهریه های تا بیست میلیون تومان در صلاحیت شورای حل اختلاف قرار گیرد. بنابراین اجرای مهریه از طریق دادگاه، نیازمند طی شدن یکسری مراحل قانونی می باشد.

 

 به همین دلیل در ادامه این مقاله قصد داریم تا ابتدا به بررسی مطالبه مهریه پرداخته و سپس در ادامه مطلب روش های مطالبه مهریه را مورد بررسی قرار خواهیم داد و در آخر سخن نیز به بحث و بررسی مطالبه مهریه از طریق دادگاه خواهیم پرداخت. علاقمندان جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشند.

مطالبه مهریه

یکی از مهمترین حقوق مالی که به موجب عقد نکاح به زنان تعلق می گیرد، مهریه است. بر اساس ماده 1082 قانون مدنی: "به مجرد عقد نکاح زن مالک مهریه می شود و می تواند هر نوع تصرفی که بخواهد در آن به نماید." بنابراین زن هر زمان که بخواهد می تواند اقدام به مطالبه مهریه خود نماید.

 

سوالی که در این زمینه مطرح می شود این است که مطالبه مهریه از چه راهی امکان پذیر است؟ در پاسخ به این سوال بهتر است که بگوییم مطالبه مهریه گاها در پی وقوع اختلاف میان زن و مرد پر رنگ تر می شود؛ اما باید دانست که حتی مطالبه مهریه بدون طلاق نیز امکان پذیر است. علاوه بر اینکه زن می تواند هر زمان که بخواهد اقدام به مطالبه مهریه نماید، بر اساس قانون، می تواند اقدام به بخشیدن مهریه نماید.

 

بنابراین همانطور که در ماده 1082 قانون مدنی ملاحظه شد، مهریه به مجرد جاری شدن عقد نکاح در مالکیت زن قرار می گیرد و در ذمه شوهر است. لذا زن هر زمان که در زندگی زناشویی با شوهر خود قرار دارد می تواند برای مطالبه مهریه خود اقدام کند، مهریه بعد از جاری شدن عقد نکاح در ذمه شوهر می باشد و جز دیون او به حساب می آید و بعد از فوت شوهر، زن می تواند مهریه خود را از ترکه متوفی وصول کند و یا با بذل مهریه شوهر خود را از مطالبه مهریه بری نماید. 

روش های مطالبه مهریه

 امروزه در جوامع اسلامی به خصوص در کشور ایران بیشترین اختلاف میان زن و مرد در طول زندگی مطالبه مهریه ای است که طبق عقد نکاح به زن تعلق گرفته است. مهریه نیز مال منقول و یا غیر منقولی است که بر اثر توافق زوجین قبل از ازدواج در خصوص مقدار آن به توافق رسیده اند و انجام امر مطالبه مهریه نیز به دو روش صورت می گیرد. 

 

سوالی که در اینجا مطرح می شود این است که روش های مطابه مهریه چیست؟ در پاسخ به این سوال بهتر است که بگوییم برای مطالبه مهریه از طریق دو روش امکان پذیر می باشد. لذا روش های مطالبه مهریه عبارتند از مطالبه مهریه باید مراجعه به اجرای ثبت اسناد و سپس از طریق دادگاه صورت می گیرد. هر کدام از این روش ها مراحل خاص خود را دارند که در هر مورد، خانم ها باید با این روش ها و مراحل آشنا باشند تا بتوانند بر طبق آن اقدام به مطالبه مهریه نمایند.

 

مطالبه مهریه ابتدا از طریق اجرای ثبت اسناد صورت می گیرد. از آنجایی که سند ازدواج یک سند رسمی می باشد، زوجه یا وکیل او می تواند با در دست داشتن سند ازدواج و اصل شناسنامه و کارت ملی به دفتر ازدواجی که عقد نکاح در آن جاری شده و شماره آن در سند ازدواج نیز درج شده است مراجعه کند. لذا اموالی که متعلق به زوج می باشد را جهت توقیف آنها برای وصول مهریه معرفی نماید و سردفتر نیز برگه اجرائه صادر و به اداره ثبت ارسال می کند. اداره ثبت نیز پس از وصول پرونده اقدام به توقیف اموال می نماید و یک برگه ابلاغیه به زوج ارسال می شود که ظرف مدت 10 روز از تاریخ ابلاغیه، نسبت به وصول طلب خود اقدام نماید و یا در غیر این صورت اموال توقیفی جهت وصول مهریه پس از کارشناسی و ارزش گذاری در مزایده قرار خواهد گرفت. 

مطالبه مهریه از طریق دادگاه

 زمانی زوج می تواند از طریق اجرای ثبت مهریه خود را وصول نماید که زوج اموالی برای توقیف داشته باشد اما اگر زوج اموالی نداشته باشد زوجه باید برای مطالبه مهریه خود از طریق دادگاه اقدام نماید. همانا اگر زوجه از طریق اجرای ثبت مبنی بر وصول مطالبه مهریه خود موفق نشود باید برای وصول مهریه خود به دادگاه محل سکونت زوج مراجعه نماید.

 

سوالی که در اینجا مطرح می شود این است که مطالبه مهریه از طریق دادگاه چگونه است؟ در پاسخ به این سوال ابتدا باید بگوییم که هنگامی که مطالبه مهریه به علت نبودن اموالی از طرف زوج برای توقیف، زوجه با مراجعه به یکی از دفاتر خدمات الکترونیکی قضایی مراجعه نموده و دادخواست مطالبه مهریه را ثبت می نماید، به جهت اینکه دعوای مطالبه مهریه یک دعوای مالی است، بایستی هزینه دادرسی مربوط به آن پرداخته شود و پرونده برای رسیدگی به دادگاه ارجاع می شود. 

 

بنابراین پرونده به دادگاه خانواده ارجاع شده و وقت رسیدگی تعیین می شود که نحوه پیگیری دادخواست مهریه از طریق سامانه ثنا انجام می شود. در این مرحله زن می تواند اقدام به توقیف اموال همسرش در راستای وصول مهریه نماید که بایستی با معرفی دقیق اموال زوج، از دادگاه تقاضای توقیف اموال را بنمایید. در صورتی که این اموال جز مستثنیات دِین نباشند، قرار تامین خواسته صادر می شود.

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد مطالبه مهریه از طریق دادگاه به کانال تلگرام حقوق خانواده مراجعه کنید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون مطالبه مهریه از طریق دادگاه​ پاسخ دهند.