دینا / اخبار مرتبط با سرمایه گذاری / عرضه اولیه اپال

عرضه اولیه اپال

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

اینکه مهریه دختر باکره چقدر است، کاملا بستگی به شرایط دارد. در صورتی که دختر باکره، در دوران زوجیت، بدون اینکه بخواهد طلاق بگیرد، مهریه خود را مطالبه نماید، مستحق تمام مهریه است. اما چنانچه مطالبه مهریه، هم زمان با طلاق یا بعد از وقوع آن انجام گیرد، تنها نیمی از مهریه مندرج در سند نکاحیه، به او تعلق خواهد گرفت. باکره، در فسخ نکاح، مهریه ندارد، مگر آنکه علت فسخ، عنن مرد باشد که در این صورت، مستحق نیمی از مهر است.

 

یکی از مهمترین حقوق مالی که به محض وقوع عقد ازدواج میان زن و مرد، به زنان تعلق می گیرد، مهریه است. به موجب قانون مدنی، زنان به محض انعقاد عقد، چه انعقاد عقد دائم و چه انعقاد عقد موقت، مالک مهریه محسوب می شوند و می توانند هر زمان که بخواهند، بدون هیچ قید و شرطی، آن را مطالبه کنند.

 در صورتی که زوجین در دوران عقد، قصد طلاق و جدایی داشته باشند و زن همچنان باکره باشد، میزان مهریه ای که پس از طلاق و در صورت باکره بودن، به زن تعلق می گیرد، متفاوت از میزان مهری است که در حالت های دیگر، به زوجه تعلق می گیرد.

به همین دلیل، قصد داریم در این مقاله، به بررسی این سوال بپردازیم که مهریه دختر باکره چقدر است، ایا طلاق در دوران عقد مهریه تعلق میگیرد و سپس رای دیوان عالی کشور، نحوه محاسبه و نحوه به اجرا گذاشتن مهریه دختر باکره را بیان کنیم. چنانچه سوالاتی پیرامون مهریه دختر باکره دارید، با ما همراه باشید.

مهریه دختر باکره

یکی از مهمترین حقوق مالی که به موجب قانون، به زنان تعلق می گیرد، مهریه می باشد. بر اساس ماده 1082 قانون مدنی، به محض عقد، زن مالک تمام مهر می شود و می تواند هر گونه تصرفی که بخواهد در آن بنماید. در این زمینه، تفاوتی بین عقد موقت و عقد دائم و زنان باکره و زنان غیر باکره نیست.

 

البته در برخی از شرایط، ممکن است که زن مستحق تمام مهریه نباشد. نظیر زمانی که زن باکره است، عمل نزدیکی نیز میان او و همسرش رخ نداده و در همین حالت، از همسر خود طلاق بگیرد. در صورتی که زنی، باکره از همسر خود طلاق بگیرد، مهریه در طلاق غیر مدخوله بدین صورت بوده که زن، مستحق دریافت نصف مبلغ مهریه ای است که در سند نکاحیه، به عنوان مهریه او مشخص شده است و چنانچه بیش از نصف را دریافت نموده باشد، باید آن را برگرداند.

 

ماده 1101 قانون مدنی، اشعار می دارد:"هرگاه عقد نكاح قبل از نزدیكی، به جهتی فسخ شود، زن حق مهریه ندارد، مگر در صورتی كه موجب فسخ، عنن باشد كه در این صورت با وجود فسخ نكاح، زن مستحق نصف مهر است." بنابراین، چنانچه نکاح به واسطه عنن فسخ شود، زوجه باکره، به شرط ارائه گواهی بکارت، مستحق نیمی از مهریه است، اما در صورت فسخ نکاح، به هر علتی غیر از عنن، مهریه ای نخواهد داشت.

مهریه دختر باکره چگونه محاسبه می شود

در خصوص اینکه مهریه دختر باکره در دوران عقد چقدر است، باید گفت، همانطور که در قسمت قبل توضیح دادیم، به محض اینکه عقد ازدواج میان زن و مرد بسته شد، زن می تواند تمام مهریه خود را دریافت کند. منتها، نحوه محاسبه و پرداخت مهریه در خصوص دختر باکره، کمی متفاوت است. بر اساس قانون مدنی، مهریه دختر باکره، در صورت طلاق، نصف می شود. منظور آن است که در صورتی که زن و مرد، در دوران عقد تصمیم به جدایی بگیرند و بین آنها اعمال زناشویی رخ نداده باشد و دختر، باکره باشد، مهریه ای که مرد باید به زن، در صورت جاری شدن طلاق بپردازد، نصف مهریه ای است که تعیین شده است.

 

نکته مهمی که در این خصوص وجود دارد، آن است که ممکن است زن در دوران عقد، بخواهد مهریه اش را به اجرا بگذارد، اما بحث جدایی و طلاق در میان نباشد؛ یعنی زن، قصد گرفتن مهریه بدون طلاق را داشته باشد که در این صورت، مرد، موظف به پرداخت کل مهریه به زن است. با این حال، اگر زن در همان دوران عقد و در حالت باکره بودن از شوهر خود جدا بشود، موظف است، هر آنچه مازاد بر نصف مهریه، دریافت کرده است را به مرد بازگرداند. ملاک نصف شدن مهریه زن در دوران عقد، باکره بودن زوجه در هنگام طلاق است.

نحوه به اجرا گذاشتن مهریه دختر باکره

در قسمت های قبل، در خصوص اینکه مهریه دختر باکره در دوران عقد چقدر است و نحوه محاسبه مهریه دختر باکره، توضیح دادیم. در ادامه، درباره نحوه به اجرا گذاشتن مهریه دختر باکره، توضیحاتی را ارائه خواهیم داد. به اجرا گذاشتن مهریه دختر باکره، هیچ تفاوتی با به اجرا گذاشتن مهریه در حالت های دیگر ندارد. 

 

برای به اجرا گذاشتن مهریه دختر باکره، همانند به اجرا گذاشتن مهریه در سایر حالت ها، زوجه یا وکیل وی، باید در ابتدا به دایره اجرائیات ثبت مراجعه کرده و فرم مطالبه مهریه را پر بکنند. در این حالت از اموال و دارایی های رسمی مرد، استعلام به عمل می آید و چنانچه ظرف ده روز از صدور اجرائیه، مرد اقدام به پرداخت مهریه همسر خود نکند، زوجه می تواند اقدام به توقیف اموال مرد و فروش آنها در مزایده نماید و از محل فروش اموال، مهریه خود را وصول کند.

 

در گام بعدی و بعد از استعلامات اجرائیات ثبت، چنانچه مشخص شد مرد دارایی رسمی نداشته یا اموال او کفایت مهریه همسرش را نمی کند، زوجه یا وکیل وی، می توانند با مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی و تنظیم دادخواست مطالبه مهریه، اقدام به مطالبه مهریه از طریق دادگاه نمایند.

 

رای دیوان عالی کشور در خصوص مهریه دختر باکرہ چیست؟

رای شعبه هشتم دیوان عالی کشور، در خصوص مهریه دختر باکره بیان می دارد که ملاک تعلق کل مهریه به زوجه، پارگی پرده بکارت نمی باشد، بلکه صرف اثبات وقوع عمل نزدیکی بین زوجین، کافی است تا زوجه مستحق کل مهریه مندرج در سند نکاحیه گردد و دادگاه برای احراز این امر، باید طرفین را به پزشکی قانونی ارجاع دهد.

 

بنابراین و به استناد این رای از شعبه دیوان عالی کشور، چنانچه عمل نزدیکی بین زوجین واقع شده باشد، لکن زوجه هنوز باکره بوده، صرف عمل نزدیکی و اثبات آن از طریق پزشکی قانونی، کافی است تا زوجه، مستحق کل مهریه مندرج در سند نکاحیه گردد و مرد نمی تواند به استناد باکره بودن همسر خویش، صرفا نیمی از مهریه مندرج در سند نکاحیه را هنگام طلاق، به وی پرداخت کند.

 

نکته حائز اهمیت این است که چنانچه زوجه باکره باشد و عمل نزدیکی نیز میان آنها صورت نگرفته باشد و در این شرایط، از همسر خویش جدا شود، نیاز به نگاه داشتن عده طلاق نخواهد داشت و می تواند با ارائه گواهی سلامت مبنی بر باکره بودن، اقدام به حذف اسم همسر سابق خود از شناسنامه اش نماید.

 

آیا به طلاق در دوران عقد مهریه تعلق میگیرد؟

زمانی که زن و مرد باهم  تصمیم به ازدواج می گیرندبه علت آنکه هر دو از لحاظ فرهنگی ،اجتماعی و یا از جهت طبقات فرهنگی در محیط خانوادگی متفاوتی رشد کرده اند ممکن است دچار مشکلاتی در دوران عقد شوند که تصمیم به جدایی بگیرند.

 

در خصوص طلاق در دوران عقد باید بین دو مورد قائل به تفکیک شد باکره بودن و باکره نبودن زوجه؟ باکره بودن دختر در میزان و نحوه دریافت مهریه در زمان طلاق تاثیر دارد. مطابق ماده 1092قانون مدنی: "هرگاه شوهر قبل از نزدیکی، زن خود را طلاق دهد زن مستحق نصف مهر خواهد بود و اگر شوهر بیش از نصف را قبلا داده باشد حق دارد مازاد از نصف را عینا یا مثلا یا قیمتا استرداد کند."

 

در پاسخ به این پرسش که  آیا به طلاق در دوران عقد مهریه تعلق میگیرد؟ باید گفت، بله در صورت باکره نبودن زن، مرد باید تمام مهریه را به زن پرداخت کند و در صورت باکره بودن زوجه، وی مالک نیمی از مهریه خواهد بود. همچنین در صورت فسخ نکاح پیش از نزدیکی به سبب عنن نیز زن مستحق نیمی از مهریه خواهد بود ولی در صورت فسخ به هر علت دیگر پیش از نزدیکی زوجه مستحق مهر نخواهد  بود.

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد مهریه دختر باکره در کانال تلگرام حقوق خانواده عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون مهریه دختر باکره پاسخ دهند .