دینا / اخبار مرتبط با سرمایه گذاری / عرضه اولیه وکبهمن

عرضه اولیه وکبهمن

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

میزان دیه خراشیدگی در صورتی که خراشیدگی به صورت یا دست وارد شود، به شدت آسیب و محل وقوع آن بستگی دارد. دیه خراش صورت در سال ۱۴۰۴ طبق جدول دیه مشخص شده و ممکن است متفاوت از دیه خراشیدگی سایر نقاط بدن باشد. همچنین، در مورد زخم و خراشیدگی دست، اگر آسیب به گونه ای باشد که منجر به ناتوانی یا تغییرات ظاهری در دست شود، دیه متفاوتی به آن تعلق می گیرد.

 

دیه خراشیدگی یکی از آسیب های سطحی است که ممکن است به بدن یا صورت فرد وارد شود. دیه خراش صورت در سال ۱۴۰۴ مطابق با قوانین تعیین شده، مبلغ مشخصی دارد که به نوع آسیب و محل آن بستگی دارد. به همین ترتیب، زخم و خراشیدگی دست نیز در صورتی که آسیب به عملکرد دست وارد کند، دیه خاص خود را خواهد داشت. این دیه ها به طور کلی برای جبران آسیب های وارد شده به بدن و صورت پرداخت می شوند.

 

اهمیت پرداخت دیه برای خراشیدگی های صورت از آن جهت است که در صورتی که خراشیدگی به صورت وارد شود، نه تنها ظاهر فرد تحت تاثیر قرار می گیرد، بلکه ممکن است به اعتماد به نفس او نیز آسیب بزند. همچنین، در صورتی که آسیب به دست باشد و باعث کاهش عملکرد یا اختلال در توانایی های حرکتی فرد شود و بر توانایی او در انجام امور روزمره و شغلی تاثیر بگذارد. به همین دلیل، تعیین دقیق دیه برای این نوع آسیب ها و پرداخت آن، از اهمیت زیادی برخوردار است.

 

از این رو در این مقاله، خراشیدگی پوست بررسی شده و دیه خراشیدگی بدن و صورت در سال ۱۴۰۴​، تفاوت دیه حارصه و دامیه صورت و بدن از منظر قانون مجازات اسلامی بیان شده است. در آخر نیز در مورد دیه خراشیدگی دست توضیحاتی ارائه شده است.

خراشیدگی پوست

برای همه انسان ها ممکن است پیش آمده باشد که بر اثر عمل فرد دیگری یا در یک نزاع و درگیری، دچار صدمه و آسیب جسمی شوند. این آسیب می تواند از یک خراش سطحی روی پوست باشد، تا شکستگی یا قطع و از بین رفتن یک عضو از بدن، یا از دست دادن جان فرد. باید دانست که کوچکی یا بزرگی این آسیب، معیار تعلق مجازات نمی باشد و قانون گذار، برای تمامی آسیب ها، از یک خراش ساده و کبودی گرفته تا موارد حادتر، مجازات دیه را در نظر گرفته است.

 

جراحات جزئی بر پوست، از منظر قانون، به دو دسته حارصه و دامیه، قابل تقسیم بندی می باشند و دیه آنها نیز با یکدیگر متفاوت است. بر اساس ماده 709 قانون مجازات اسلامی، حارصه عبارت است از خراشیدگی پوست، بدون آنکه خونریزی کند و دامیه جراحتی است که کمی وارد گوشت شود و همراه با جریان کم یا زیاد خون باشد.

 

لازم به ذکر است، مقدار نفوذ جراحت و وجود یا عدم وجود خونریزی در مورد آن جراحت، ملاک تعیین حارصه یا دامیه بودن خراشیدگی وارد شده بر پوست و تعلق دیه خراشیدگی بدن و صورت به آن می باشد و طول و عرض جراحت وارده به پوست، تاثیری بر تعیین نوع جراحت یا میزان دیه آن ندارد.

 

همانطور که گفته شد، ملاک تشخیص اینکه یک جراحت، خراشیدگی است، عمق آن است، نه طول و عرض آن؛ یعنی، در صورتی که جراحتی، تنها به اندازه یک خراشیدگی بدون خونریزی باشد، حارصه است و اینکه طول آن روی پوست به اندازه یک بند انگشت یا یک وجب باشد، فرقی ندارد. دیه حارصه یا دیه خراشیدگی پوست ۱۴۰۴​، در مورد جراحتی که به پوست صورت وارد می شود با جراحتی که به پوست سایر اعضای بدن وارد می شود، متفاوت است که در ادامه توضیح داده خواهد شد.

دیه خراشیدگی صورت 1404

ممکن است پوست صورت شما، یکی از قسمت هایی باشد که بر اثر اصابت با جسم دیگر، حین تصادف، یا بر اثر اعمال شخص دیگری در دعوا، آسیب ببیند. یکی از این آسیب ها، ممکن است، ایجاد خراشیدگی بر روی پوست سر و صورت شما باشد. خراشیدگی صورت یکی از انواع جراحات صورت است و دیه آن، در دسته دیه جراحات صورت قرار دارد.

 

قانون گذار، در ماده 709 قانون مجازات اسلامی، دیه خراشیدگی صورت یا حارصه صورت را مشخص کرده است. در بند الف ماده 709 قانون مجازات اسلامی، میزان دیه خراشیدگی صورت به این ترتیب ذکر شده است: "دیه حارصه یا دیه خراش پوست، بدون آنکه خونی جاری شود: یک صدم دیه کامل است". و در تبصره همین ماده بیان شده، خراشی که روی بینی، لب، زبان و داخل دهان ایجاد می شود، در حکم جراحت سر و صورت هست، ولی گردن، جز سر و صورت نیست.

 

دیه خراشیدگی سر و صورت 1404، یک صدم دیه کامل، یعنی 16 میلیون تومان می باشد.

 

دیه خراشیدگی پوست بدن ۱۴۰۴​

در بخش های قبل، دیه خراشیدگی پوست صورت و نقاطی که جزو سر و صورت می باشند از منظر قانون مجازات اسلامی، توضیح داده شد. قانون گذار، در خصوص دیه خراشیدگی بدن، در ماده 710 قانون مجازات اسلامی، تعیین تکلیف نموده است و بر اساس ماده مذکور و تبصره های آن، هر گاه خراشیدگی پوست، در غیر سر و صورت، یعنی در سایر نقاط بدن واقع شود، دو حالت رخ می دهد:

 

برای آن عضو در قانون، دیه مشخص شده است در این حالت، دیه خراشیدگی پوست آن عضو(حارصه)، به نسبت یک صدم دیه آن عضو، باید در نظر گرفته شود. به عنوان مثال، دیه یک دست، نصف دیه کامل، یعنی 800 میلیون تومان بوده و دیه حارصه نیز یک صدم دیه کامل می باشد. بنابراین، دیه حارصه یک دست، 8 میلیون تومان خواهد بود.

 

برای آن عضو در قانون، دیه مشخص نشده است، که در این حالت، ارش، ثابت است. یعنی، قاضی با توجه به نظر پزشکی قانونی، درباره میزان و نوع جراحت، مقدار دیه را تعیین می کند که به این نوع دیه، دیه ارش می گویند.

 

لازم به ذکر است، برای دریافت دیه، مجنی علیه می بایست، وقوع جرم را از طرقی، مانند قسامه، اقرار، شهادتو یا امارات قضایی و قانونی، در جلسه دادرسی اثبات نماید. برای کسب اطلاعات بیشتر، در مورد راه های اثبات دیه، مقاله زیر را مطالعه نمایید.

 

تفاوت دیه حارصه صورت و دیه دامیه صورت

همانگونه که در بخش های قبل توضیح داده شد، جراحات جزئی وارد شده بر بدن، در حین یک حادثه یا دعوا، ممکن است به صورت جراحت و خراشیدگی پوست، بدون آنکه خونی جاری شود، بوده، یا ممکن است، جراحت وارده بر پوست، اندکی وارد گوشت شود و همراه با جریان کم و زیاد خون باشد.

 

به جراحت و خراش پوست، بدون خون ریزی، حارصه و به جراحت وارده بر پوست همراه خون ریزی، دامیه می گویند. همچنین، توضیح داده شد که چنانچه خراشیدگی یا حارصه، بر سر و صورت باشد، میزان دیه آن، با زمانی که خراشیدگی بر پوست بدن وارد شود، متفاوت است.

 

در خصوص حارصه یا خراش وارد شده بر صورت و دامیه یا جراحت وارد شده بر صورت نیز، باید قائل به تفاوت شد. تفاوت دیه حارصه و دیه دامیه بر صورت، در میزان دیه جراحت وارد شده است. دیه 1404 خراشیدگی پوست صورت، یک صدم دیه کامل و دیه دامیه وارد شده بر پوست صورت، دو صدم دیه کامل است.

 

دیه حارصه و خراشیدگی صورت، یک صدم دیه کامل، یعنی 16 میلیون تومان و دیه دامیه صورت، دو صدم دیه کامل، یعنی، 32 میلیون تومان در سال ۱۴۰۴​ است.

 

تفاوت دیه حارصه بدن و دیه دامیه بدن

در بخش های قبل، توضیح داده شد که چنانچه خراشیدگی و حارصه بر پوست بدن وارد شود، میزان دیه ۱۴۰۴ آن، با هنگامی که خراشیدگی بر پوست صورت واقع شود، متفاوت است، همچنین، در خصوص دیه حارصه و خراشیدگی پوست بدن ، گفته شد که دو حالت، متصور است: یا آن عضو خراشیده شده، دارای دیه معین است، که در این صورت یک صدم دیه، به نسبت دیه آن عضو آسیب دیده، محاسبه می شود و یا آن عضو از بدن که خراشیده شده، دیه ندارد که در این حالت ارش تعیین می شود.

 

در خصوص حارصه یا خراشیدگی بدن و دامیه یا جراحت وارد شده بر بدن نیز، باید قائل به تفاوت شد. تفاوت دیه حارصه بدن و دیه دامیه بدن در میزان دیه جراحت وارد شده است. دیه خراشیدگی بدن، چنانچه آن عضو، دیه مشخص داشته باشد، یک صدم دیه آن عضو و چنانچه، دیه معین نداشته باشد، ارش است؛ همچنین، دیه دامیه وارد شده بر پوست بدن، در صورتی که عضو آسیب دیده، دیه معین داشته باشد، دو صدم دیه آن عضو و در صورت عدم دیه معین، ارش است.

 

دیه خراشیدگی دست

دیه خراشیدگی دست بر اساس نوع و شدت آسیب وارد شده به فرد تعیین می شود. در قانون مجازات اسلامی، خراشیدگی های سطحی که به عنوان جراحت حارصه شناخته می شوند، معمولا دیه کمتری دارند. دیه حارصه معادل یک صدم دیه کامل یا نیم درصد از دیه آن عضو است که در سال 1404 حدود ۱۶ میلیون تومان محاسبه خواهد شد.

 

در محاسبه دیه خراشیدگی دست، محل آسیب و تاثیر آن بر عملکرد دست نیز مهم است. اگر خراشیدگی در نواحی حساس یا در دست باشد که به طور مستقیم بر کارکرد دست تاثیر بگذارد، ممکن است دیه افزایش یابد. همچنین، اگر خراشیدگی با خونریزی همراه باشد یا نیاز به درمان بیشتر داشته باشد، دیه آن نیز بیشتر خواهد بود. در این موارد، دیه جراحت دامیه که به جراحتی با خونریزی کم یا زیاد اشاره دارد، ممکن است اعمال شود.

 

برای دریافت دیه خراشیدگی دست، فرد باید مدارک لازم مانند گزارش پزشکی قانونی و تصاویر از آسیب را جمع آوری کند. در برخی موارد، اگر آسیب در ماه های حرام رخ دهد، دیه افزایش می یابد. بنابراین، پیگیری دقیق و به موقع پرونده ضروری است.

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد دیه خراشیدگی صورت و بدن در سال 1404 در کانال تلگرام حقوق کیفری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون دیه خراشیدگی صورت و بدن در سال ۱۴۰۴​ پاسخ دهند.