دینا / اخبار مرتبط با سرمایه گذاری / عرضه اولیه بوعلی

عرضه اولیه بوعلی

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

واخواهی یک روش اعتراض به حکم دادگاه است که صرفا در خصوص احکام غیابی صادر شده از دادگاه ها امکان پذیر می باشد و باید ظرف مهلت بیست روز از تاریخ صدور رای مطرح شود .

 

از جمله احکامی که توسط دادگاه ها صادر می شوند ، احکام غیابی هستند . احکام غیابی در شرایطی صادر می شوند که خوانده دعوا در ضمن فرایند دادرسی توسط دادگاه حضور نداشته و لایحه ای هم نفرستاده باشد و یا اینکه اخطاریه دادگاه به او ابلاغ نشده باشد تا بتواند در دادگاه حضور پیدا کرده و از خود دفاع کند .

بنابراین ، قانونگذار به کسی که در این دعوا محکوم می شود حق داده است تا در صورت تمایل ، نسبت به دعوا واخواهی کند . مطابق قانون آیین دادرسی مدنی ، درخواست واخواهی تنها در خصوص احکامی که غیابی صادر شده اند امکان پذیر است و در خصوص احکام حضوری کاربردی نخواهد داشت . به همین دلیل ، در این مقاله ابتدا اینکه واخواهی چیست را بررسی کرده و در ادامه به توضیح واخواهی از رأی غیابی می پردازیم .

تعریف واخواهی چیست

یکی از روش های اعتراض به حکم دادگاه ، واخواهی از احکامی است که در دادگاه به صورت غیابی صادر شده اند . در آیین دادرسی مدنی هرجا که صحبت از واخواهی باشد ، شکایت یا اعتراض نسبت به حکم غیابی مد نظر است . برای اینکه با مفهوم واخواهی آشنا شویم ، لازم است تا ابتدا حکم غیابی را بشناسیم . مطابق قانون آیین دادرسی مدنی ، حکمی غیابی محسوب می شود که :

هیچ یک خوانده ، وکیل یل قائم مقام او در هیچکدام از جلسات دادگاه حضور نیافته باشند ؛ 

هیچ یک از خوانده ، وکیل یا قائم مقام او لایحه ای به دادگاه نفرستاده باشند ؛

و در نهایت اینکه اخطاریه دادگاه جهت حضور طرفین دعوا در دادگاه ، ابلاغ واقعی نشده باشد .

بنابراین ، در صورتی که حکمی بصورت غیابی صادر شد ، می توانیم در مهلت تعیین شده برای واخواهی ، به دادگاه اعتراض کنیم . بر اساس قانون آیین دادرسی مدنی ، مهلت واخواهی برای اشخاصی که مقیم ایران هستند بیست روز و برای اشخاص مقیم خارج از کشور دو ماه از تاریخ ابلاغ حکم غیابی است .

واخواهی از رای غیابی

همانگونه که گفتیم واخواهی یکی از روش های اعتراض به احکامی است که بصورت غیابی صادر شده اند . لذا احکام ذیل را می توان مورد درخواست واخواهی قرار داد :

 

الف ) احکام غیابی صادر شده از دادگاه بدوی نخستین

واخواهی تنها نسبت به احکام غیابی امکانپذیر است و نسبت به احکام حضوری نمی توان واخواهی کرد . لذا تمامی احکام غیابی که در دادگاه های عمومی و دادگاه انقلاب در دعاوی حقوقی صادر شده اند را می توان مورد درخواست واخواهی قرار داد . 

 

ب ) آراء غیابی صادر شده توسط شورای حل اختلاف

به موجب قانون شوراهای حل اختلاف ، معیار حضوری یا غیابی بودن آراء قاضی شورای حل اختلاف همان است که در مورد احکام دادگاه نخستین وجود دارد . محکوم علیه غایب می تواند در مهلت مقرر برای واخواهی نسبت به آن اقدام کند که به چنین اعتراضی نیز واخواهی گفته می شود . 

 

ج ) احکام غیابی صادره از دادگاه تجدیدنظر

احکام غیابی صادر شده از دادگاه تجدیدنظر نیز در مهلت مقرر قابل واخواهی هستند . این واخواهی در همان دادگاه تجدیدنظر به عمل می آید . به علاوه اینکه اعتراض نسبت به حکم غیابی صادر شده از دادگاه تجدیدنظر استان نیز مشابه واخواهی از حکم غیابی دادگاه نخستین است .

مرجع واخواهی کجاست

در قسمت قبل به بررسی اینکه واخواهی از رای غیابی به چه معناست و اینکه واخواهی از رای چه مراجعی امکان پذیر است پرداختیم ؛ با این حال سوال مهمی که در مورد واخواهی وجود دارد آن است که مرجع واخواهی رای غیابی کجاست و به عبارت دیگر ، در صورتی که محکوم علیه حکم غیابی قصد داشته باشد واخواهی نماید ، باید به کدام مرجع قضایی رجوع کند ؟

در پاسخ به این سوال می توان گفت که به طور کلی مرجع تقدیم دادخواست واخواهی ، همان دادگاه یا مرجعی است که حکم غیابی را صادر کرده است ؛ فلذا اگر حکم غیابی توسط شورای حل اختلاف صادر شود ، اعتراض واخواهی نیز به شورای حل اختلاف ارائه می شود . همچنین ، واخواهی از رای غیابی دادگاه بدوی در دادگاه بدوی و اعتراض واخواهی از رای دادگاه تجدیدنظر ، در دادگاه تجدید نظر مطرح خواهد شد .

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد واخواهی از رأی غیابی به کانال تلگرام آیین دادرسی و ادله اثبات دعوا مراجعه کنید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون واخواهی از رأی غیابی پاسخ دهند .