دینا / اخبار مرتبط با سرمایه گذاری / اعلام زمان واریز یک درصد از صندوق توسعه ملی

اعلام زمان واریز یک درصد از صندوق توسعه ملی

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

دیه مو مرد در سال 1403، در حالتی که تمام آن کنده شود و امکان رویش مجدد آن نباشد ، یک دیه کامل و در صورت امکان رویش مجدد ، ارش می باشد . چنانچه ، قسمتی از موی سر کنده شود و دیگر نروید ، به نسبت ، برای آن ، دیه مشخص می گردد و اگر امکان رویش مجدد باشد ، ارش پرداخت می شود . تشخیص امکان رویش مجدد یا عدم امکان آن ، با کارشناس دادگاه است . 

 

طبق قانون مجازات اسلامی ، دیه ، یک مجازات اصلی ، برای مرتکبان جنایت بر جان و اعضای بدن دیگران است . کسی که به یکی از اعضای بدن دیگری صدمه می رساند یا جان دیگری را می گیرد ، باید مجازات شود . گاهی امکان اعمال مجازات قصاص ، برای مرتکبین وجود ندارد یا جرم غیر عمد بوده و از همین رو ، لازم است تا با پرداخت دیه ، این مجازات اعمال شود .

 

 قانون گذار ، با توجه به مقررات فقهی ، میزان دیه اعضای مختلف بدن را مشخص کرده است . البته ، در برخی از موارد ، دیه ، در قانون ، پیش بینی نشده و ارش تعیین می شود . یکی از اعضای بدن که قانون گذار ، برای آن ، دیه تعیین کرده ، مو می باشد . بنابراین ، کندن یا از بین بردن موی سر ، دیه دارد که میزان آن ، در سر مرد و سر زن ، تا اندازه ای متفاوت خواهد بود .

 

از این رو ، در این مقاله، قصد داریم ، دیه مو مرد در سال 1403 را مورد بررسی قرار دهیم . ابتدا ، دیه کندن موی سر مرد در سال ۱۴۰۳، در حالتی که تمام یا قسمتی از آن کنده شده را توضیح می دهیم ؛ سپس ، خواهیم گفت که وضعیت دیه ، در کندن موی سر مرد ، با رضایت وی چگونه است و در نهایت ، نکاتی را درباره مسئول تشخیص روییدن یا نروییدن مجدد مو بیان می کنیم .

دیه کندن کامل موی سر مرد 1403

برای پاسخ به این پرسش که دیه مو مرد در سال 1403 چقدر می باشد؟ باید ، بین زمانی که تمام موی سر مرد ، کنده می شود یا قسمتی از آن ، تفاوت قائل شد . در قانون مجازات اسلامی ، درباره دیه کندن موی سر مرد در سال ۱۴۰۳، تعیین تکلیف شده است . لذا باید ، پاسخ این پرسش که دیه مو مرد در سال 1403 ، چقدر می باشد را در این قانون جست و جو کرد . در این قسمت ، قصد داریم ، درباره ، دیه کندن کامل موی سر مرد در سال ۱۴۰۳، با رجوع به ماده 576 قانون مجازات اسلامی ، صحبت کنیم که به شرح زیر می باشد : 

 

دیه کندن تمام موی سر مرد ، در صورتی که دیگر نروید : این حالت ، دیه کامل دارد. در این صورت ، دیه کندن مو مرد ، معادل 1 میلیارد و 200 میلیون تومان​ خواهد بود و باید در مهلت پرداخت دیه ، توسط مسئول آن ، داده شود .

 

دیه کندن تمام موی سر مرد ، در صورتی که دوباره بروید : در این حالت ، نسبت به موی سر ، ارش تعیین می شود . ارش یعنی اینکه قاضی ، با توجه به نظر پزشکی قانونی ، اقدام به تعیین میزان دیه کند .

 

بنا بر نکات ذکر شده در بالا و بر اساس قانون مجازات اسلامی ، آنچه که بر مبلغ دیه کندن موی سر مرد در سال ۱۴۰۳، تاثیر می گذارد ، این است که امکان رویش مجدد موی کنده شده ، وجود دارد یا خیر و در این بین ، فرقی میان اینکه مو ، کم پشت باشد یا پرپشت و یا اینکه موی فرد بزرگسال باشد یا کودک ، وجود ندارد .

دیه کندن قسمتی از موی سر مرد ۱۴۰۳

در قسمت قبل ، در خصوص دیه مو مرد در سال 1403، در حالتی که تمام آن کنده شود ، صحبت کردیم و توضیح دادیم که امکان رویش مجدد موی سر یا عدم امکان رویش مجدد آن ، در تعیین دیه کندن موی سر مرد در سال ۱۴۰۳، موثر است. در این قسمت از مقاله ، قصد داریم ، دیه مو مرد ، در حالتی که بخشی از آن کنده شود را بررسی کنیم . برای بررسی دیه کندن قسمتی از موی سر مرد ، باید به ماده 578 قانون مجازات اسلامی رجوع کرد . بر اساس این ماده ، دیه مو سر مرد ، زمانی که قسمتی از آن کنده شود ، از قرار زیر خواهد بود :

 

دیه کندن قسمتی از مو سر مرد ، در صورت عدم رویش مجدد : در این حالت ، به نسبت مویی که دیگر روییده نمی شود، دیه تعیین می گردد و باید ، در مهلت پرداخت دیه ، توسط مسئول آن ، پرداخت شود.

 

دیه کندن قسمتی از مو سر مرد ، در صورت رویش مجدد : در صورت کندن قسمتی از مو سر مرد ، در صورت رویش مجدد ، باید ارش پرداخت شود .

 

شایان ذکر است ، ارش ، زمانی تعیین می گردد که برای عضو آسیب دیده ، دیه مقدر ، در قانون مجازات اسلامی ، وجود نداشته و به عبارتی ، مبلغ دقیق دیه آن عضو ، در قانون ، پیش بینی نشده باشد. در این حالت ، قاضی ، با در نظر گرفتن نظر پزشکی قانونی ، به تعیین دیه ارش ، خواهد پرداخت .

کندن موی سر مرد با رضایت 1403

در قسمت های قبل ، درباره دیه مو مرد در سال 1403، در حالتی که تمام موی سر مرد ، کنده شود یا بخشی از آن ، صحبت کردیم و گفتیم که در هر دوی این حالت ها ، آنچه بر مبلغ دیه کندن موی سر مرد ، تاثیر می گذارد ، امکان رویش مجدد مو یا عدم امکان رویش مجدد مو ، می باشد . در این بخش از مقاله ، قصد داریم ، درباره دیه کندن مو سر مرد با رضایت ​خود او ، ولی قانونی وی یا در موارد ضرورت های پزشکی ، صحبت کنیم. 

 

ماده 579 قانون مجازات اسلامی ، درباره تاثیر رضایت شخص یا ولی قانونی او ، بر دیه کندن مو می باشد . این ماده ، مقرر می دارد : "کندن موی سر زن یا مرد یا ریش مرد ، چنانچه با رضایت شخص یا در مواردی که اذن شخص ، معتبر نیست ، با رضایت ولی او باشد یا به جهت ضرورت های پزشکی لازم باشد ، دیه یا ارش ندارد .

 

بنابراین ، با توجه به این ماده ، کندن مو سر مرد با رضایت ، در سه مورد ، مجازات اصلی دیه یا ارش را در پی نخواهد داشت ؛ در حالتی که خود شخص ، در کندن مو رضایت داشته باشد ، در مواردی که شخص ، قادر به اعلام رضایت نیست یا رضایت وی معتبر نبوده و ولی قانونی او رضایت می دهد و در مواردی که ضرورت های پزشکی ، نظیر جراحی ، کندن موی سر را ، ایجاب می کند . 

 

دیه روییدن موی سر مرد با عیب و نقص

در قسمت قبل ، توضیح دادیم که دیه مو مرد در سال 1403، در صورتی که تمام یا قسمتی از آن کنده شود ، چگونه و چه میزان است . در این قسمت از مقاله ، قصد داریم ، در خصوص دیه روییدن موی سر مرد ، با عیب و نقص صحبت کنیم و بگوییم که بر اساس نرخ دیه کامل ، میزان و مبلغ آن ، چقدر خواهد بود . 

 

برای بررسی دیه مو سر مرد در سال ۱۴۰۳، در حالتی که با عیب و نقص بروید ، باید به ماده 585 قانون مجازات اسلامی ، مراجعه کرد . این ماده مقرر می دارد : " هرگاه ، موی سر مرد یا زن یا ریش مرد که از بین رفته است ، با عیب و نقص بروید ، مانند آنکه رنگ یا حالت طبیعی آن تغییر کند یا کم پشت بروید ، ارش ، ثابت است. مقدار ارش مزبور ، در مورد موی سر مرد ، باید ، بیشتر از ارشی باشد که درصورت رویش بدون عیب تعیین می شود . "

 

بر اساس این ماده ، دیه مو مرد ، در مواردی که تمام یا قسمتی از آن ، کنده شود ولی با عیب و نقص بروید ، ارش می باشد و این ارش را قاضی باید ، با در نظر گرفتن نظریات کارشناسان پزشکی قانونی تعیین کند و البته ، میزان ارشی که قاضی مشخص می کند ، نباید از ارش رویش مجدد مو ، بدون عیب و نقص ، کمتر باشد . 

 

تشخیص روییدن و نروییدن مو

همانطور که در قسمت های قبل ، در بررسی دیه مو مرد در سال ۱۴۰۳ ، توضیح دادیم ، امکان یا عدم امکان رویش مجدد موی کنده شده ، بر میزان ارش یا دیه کندن موی سر مرد ، تاثیر می گذارد . همچنین ، اشاره کردیم که عدم امکان رویش مجدد موی سر ، در حالتی که تمام آن ، کنده شده ، دارای دیه کامل می باشد . لذا ، به جهت اهمیت این مساله ، در این قسمت از مقاله ، قصد داریم ، بگوییم ، تشخیص روییدن و نروییدن مو ، با چه کسی می باشد . 

 

در پاسخ به این پرسش باید گفت ، تشخیص روییدن و نروییدن مو ، با کارشناس رسمی دادگستری است . اگر نظر کارشناس ، این باشد که مو دیگر نمی روید ، قاضی پرونده ، آن را ملاک نظر خود ، در صدور رای ، قرار خواهد داد . حال ، اگر بعد از مدتی ، خلاف نظر کارشناس ثابت شود و مو مجددا بروید ، دریافت کننده دیه ، باید مقدار مازاد را بپردازد و اگر بر خلاف نظر کارشناس ، مو دیگر رشد نکند ، فرد شاکی ، می تواند ، بر مبنای مدارک موجود ، تقاضای دیه کنده شدن مو ، در حالت عدم رویش آن را داشته باشد .

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص میزان دیه کندن مو سر مرد در کانال تلگرام حقوق کیفری عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون میزان دیه کندن مو سر مرد پاسخ دهند .