دینا / اخبار مرتبط با سرمایه گذاری / فراهم شدن امکان حذف سفارش فروش سهام عدالت

فراهم شدن امکان حذف سفارش فروش سهام عدالت

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

در این مقاله ، سقوط حق حبس زوجه و موارد سقوط حق حبس زوجه را مورد بررسی قرار می دهیم . 

 

یکی از اصطلاحات حقوقی که معمولا در پی اختلاف میان زن و مرد در دوران عقد مطرح می شود ، استفاده زن از حق حبس است . مانند سایر عقود معوض ، زن حق دارد تا زمانیکه مهریه اش را دریافت نکرده از ایفای وظایفی که در قبال شوهر دارد خودداری کند . البته استفاده از این حق منوط به شرایطی است که در قانون مدنی به آن اشاره شده است . لذا در مواردی ممکن است که حق حبس زوجه از بین برود و دیگر نتواند به آن استناد کند . از همین رو در این مقاله ، سقوط حق حبس زوجه و موارد سقوط حق حبس زوجه را مورد بررسی قرار می دهیم . 

سقوط حق حبس زوجه

بر اساس قانون مدنی ، زن می تواند تا زمانیکه مهریه به او تسلیم نشده است از ایفای وظایفی که در مقابل شوهر دارد امتناع کند . بنابراین ، زن می تواند تا زمانیکه مهریه اش را نگرفته است از تمکین در برابر شوهرش خودداری کند . البته استفاده زن از حق حبس ، نیازمند وجود شرایطی است که صرفا در صورت فراهم بودن این شرایط زن می تواند از حق حبس استفاده کند . اولا مهریه زن باید حال باشد و ثانیا اینکه زن قبلا تمکین نکرده باشد . در همین راستا ، مواردی که بر اساس آن حق حبس زن ساقط شده و از بین می رود را می توان شامل دو مورد دانست که ذیلا به آنها پرداخته می شود . 

موارد سقوط حق حبس زوجه

همانگونه که گفتیم ، زن در هر شرایطی نمی توان از حق حبس عقد نکاح استفاده کند . بلکه در مواردی ، حق حبس زن از بین می رود و دیگر نمی تواند به آن استناد کند . موارد سقوط حق حبس زن در قانون مدنی بیان شده است . بر این اساس :

 

تعیین مهلت برای پرداخت مهریه

 

یکی از شرایط استفاده زن از حق حبس در انتهای ماده 1085 قانون مدنی  چنین پیش بینی شده است : " مشروط بر اینکه مهر او حال باشد "لذا در موردی که برای پرداختن مهر مهلتی معین شده باشد ، در این حالت زن پذیرفته است که مهریه پس از گذشت آن مهلت به وی داده شود . لذا این شرایط ، به این معناست که از حق حبس خود گذشته است . همچنین ، گذشت مهلتی که برای پرداخت مهریه تعیین شده است نیز سبب نمی شود که مهریه حال شده باشد و بتوان با استناد به آن از حق حبس استفاده کرد . 

پرسش مهمی که در این خصوص بوجود می آید این است که آیا عندالاستطاعه بودن مهریه نیز سبب می شود که زن نتواند از حق حبسش استفاده کند ؟ در این رابطه میان حقوقدانان و در رویه قضایی اختلاف نظر وجود دارد . اما به طور کلی ، در صورتی که مهریه عندالاستطاعه باشد و زن بتواند از شوهرش اموالی را معرفی کند ، همچنان می تواند از حق حبسش استفاده کند . اما اگر قادر به اینکار نباشد ، عندالاستطاعه بودن مهریه مانع استفاده از حق حبس خواهد بود . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد مهریه عندالاستطاعه و حق حبس کلیک کنید .

 

ایفای وظایف زناشویی از طرف زن

 

بر اساس ماده 1086 قانون مدنی ، اگر زن قبل از دریافت مهر به اختیار خود به ایفای وظایفی که در مقابل شوهر دارد اقدام نمود ، دیگر نمی تواند از حق حبس استفاده کند . نکته ای که در این خصوص حایز اهمیت است آن است که در عمل ، تمکین عام در برابر شوهر سبب از بین رفتن حق حبس زن نمی شود . بلکه تنها تمکین خاص یعنی رابطه زناشویی میان زن و مرد سبب از بین رفتن حق حبس می شود .

برای دریافت اطلاعات بیشتر در موارد سقوط حق حبس زوجه به کانال تلگرام حقوق خانواده مراجعه کنید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون  موارد سقوط حق حبس زوجه پاسخ دهند .