دینا / اخبار مرتبط با سرمایه گذاری / تشکیل صندوق بازارگردانی شستا با مدیریت صبا تامین

تشکیل صندوق بازارگردانی شستا با مدیریت صبا تامین

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

دیه کما در سال 1403، بستگی به این دارد که فرد ، بر اثر کما ، فوت کند یا به هوش آید . دیه اغما در سال ۱۴۰۳ ، در صورتی که فرد فوت کند ، یک دیه کامل و در صورتی که به هوش آید ، برای مدت بیهوشی ، ارش خواهد بود. چنانچه فرد ، بر اثر اغما ، دچار عوارض گردد ، حسب مورد ، به او ، دیه یا ارش ، تعلق می گیرد .

 

دیه ، مجازاتی می باشد که قانون گذار ، برای جنایات عمدی و غیر عمدی ، بر نفس و اعضای بدن انسان ، در نظر گرفته است . یکی از موارد دیه ، دیه منفعتی است که انسان ، از اعضای بدنش دریافت می کند . مثلا ، از دست دادن منافع ناشی از عقل ، دیه دارد ؛ مثل دیه جنون ، دیه از دست دادن حافظه ، دیه از دست دادن بویایی و مسائلی از این قبیل .

 

حوادث و جرایم منجر به کما نیز ، مشمول دیه هستند . برای به کما رفتن ، از این رو دیه در نظر گرفته می شود که فرد ، توانایی های خود را برای ادامه حیات ، از دست می دهد . بر این اساس ، در صورتی که شخصی ، آسیب هایی را بر دیگری وارد سازد که به خاطر آن آسیب ها ، دیگری ، به کما برود ، علاوه بر دیه آسیب های وارده ، به خاطر کما رفتن و در حالت اغما قرار گرفتن نیز دیه ای جداگانه مشخص و تعیین خواهد شد که مبلغ سنگینی می باشد .

 

از این رو ، در این مقاله ، قصد داریم ، ابتدا ، دیه کما در سال ۱۴۰۳ را بررسی کنیم و بگوییم، میزان دیه به کما رفتن چقدر است . سپس ، دیه اغما در سال 1403، در صورتی که منجر به مرگ شود را توضیح داده و در نهایت ، به دیه عوارض ناشی از این امر ، اشاره کنیم .

دیه کما 1403

در پاسخ به این پرسش که میزان دیه به کما رفتن چقدر است یا دیه کما در سال 1403، به چه شکل محاسبه می شود ؟ باید گفت ، به کما رفتن یا به اغما رفتن ، حالتی است که فرد ، در وضعیت ناهوشیاری قرار دارد و با دردناک ترین محرک های فیزیکی هم به حالت هوشیاری بر نمی گردد . عوامل مختلفی ، موجب به وجود آمدن حالت کما می شوند ؛ مانند عفونت ، سموم یا خوردن ضربه به سر بر اثر جنایت های عمدی ، نظیر دعوا یا جرایم غیر عمدی ، نظیر تصادف . 

 

آسیبی که منجر به کما شود ، در قانون مجازات اسلامی ، دارای دیه است . دیه ، یک مجازات اصلی بوده که در قانون ، برای مرتکبان جرایم عمدی که امکان اعمال مجازات قصاص برای آن ها وجود ندارد و در جرایم غیر عمدی ، در نظر گرفته می شود . البته ، در مواردی ، مقدار دیه در قانون ، مشخص نشده که این صورت ، قاضی با توجه به نظر کارشناس ، اقدام به تعیین دیه می کند که به آن ، ارش گفته می شود .

 

 دیه اغما در سال ۱۴۰۳ ، در ماده 680 قانون مجازات اسلامی ، به این صورت بیان شده است : " هرگاه ، در اثر جنایتی ، مجنی علیه ، بیهوش شود و به اغما برود ، چنانچه منتهی به فوت او گردد، دیه نفس ، ثابت می شود و چنانچه به هوش آید، نسبت به زمانی که بیهوش بوده ، ارش ، ثابت می شود و چنانچه عوارض و آسیب های دیگری نیز به وجود آید، دیه یا ارش عوارض مزبور نیز باید پرداخت شود. " . بر اساس این ماده ، بسته به نوع اتفاقی که بعد از به کما رفتن فرد اتفاق می افتد ، مرتکب ، به پرداخت دیه یا ارش یا هر دو ، محکوم می شود .

دیه کما منجر به مرگ ۱۴۰۳

در قسمت قبل ، دیه کما در سال 1403 را به طور اجمالی ، از منظر قانون مجازات اسلامی، مورد بررسی قرار دادیم و گفتیم که دیه اغما در سال ۱۴۰۳ ، کاملا ، بسته به این دارد که فرد ، بعد از کما ، به هوش بیاید یا فوت شود . در این قسمت از مقاله ، قصد داریم ، دیه اغما در سال 1403، در صورت فوت فرد را بررسی کنیم و بگوییم که در این حالت ، میزان دیه به کما رفتن چقدر است؟

 

دیه کما منجر به مرگ ، در ماده 680 قانون مجازات اسلامی مشخص شده است . بر اساس این ماده ، هرگاه ، در اثر جنایتی ، قربانی ، بیهوش شود و به کما برود ، چنانچه منتهی به فوت او شود ، دیه نفس ثابت می شود . بنابراین ، طبق این ماده ، دیه کمای منتهی به مرگ ، دیه کامل انسان است که نرخ و مبلغ آن ، بر اساس نرخ دیه سال ۱۴۰۳، 1 میلیارد و 200 میلیون تومان در ماه غیر حرام و 1 میلیارد و 600 میلیون تومان در ماه حرام می باشد . البته برای تغلیظ دیه در ماه حرام ، فوت و جرم منجر به فوت ، هر دو باید ، در ماه حرام اتفاق بیفتند . 

دیه عوارض ناشی از به کما رفتن

در قسمت قبل ، گفتیم که چنانچه فرد ، بر اثر سانحه یا جنایتی به کما برود و در این حالت ، فوت کند ، میزان دیه به کما رفتن چقدر است . همچنین ، گفتیم که دیه کما در سال 1403، چنانچه فرد ، به هوش بیاید ، برای مدتی که بیهوش بوده ، ارش خواهد بود . پس از بررسی دیه اغما در سال ۱۴۰۳، پس از بهبودی و دیه کما در سال 1403، در صورت فوت ، لازم است تا این مطلب نیز بررسی شود که آیا می توان برای عوارض ناشی از به کما رفتن نیز دیه یا ارش گرفت ؟

 

پاسخ به این سوال ، در ادامه ماده 680 قانون مجازات اسلامی آمده است که بر اساس آن ، باید ، دیه عوارض ناشی از به کما رفتن، نیز پرداخت شود . یعنی ، در صورتی که فرد به کما رفته ، از بابت به کما رفتن ، دچار عوارضی شده باشد ، با توجه به عارضه به وجود آمده ، ارش یا دیه آن عارضه ، مشخص خواهد شد و بسته به موضوع عارضه ، دیه یا ارش تعیین می گردد که مبلغ ارش را قاضی ، طبق نظر کارشناس دادگاه ( پزشک قانونی ) مشخص خواهد کرد .

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص میزان دیه کما​ رفتن​ در کانال تلگرام حقوق کیفری عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون میزان دیه کما رفتن پاسخ دهند .