دینا / اخبار مرتبط با آزمون های حقوقی / اعلام زمان مصاحبه علمی پذیرفته شدگان دانشگاهی قضاوت سازمان قضايی نیروهای مسلح

اعلام زمان مصاحبه علمی پذیرفته شدگان دانشگاهی قضاوت سازمان قضايی نیروهای مسلح

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

در این مقاله استرداد هدایای نامزدی ، استرداد هدایای مصرف شدنی و استرداد هدایای غیر مصرفی را مورد بررسی قرار می دهیم .

 

اولین مرحله ای که پیش از عقد ازدواج میان زن و مرد انجام می گیرد وعده ازدواج یا نامزدی است . نامزدی به این معناست که دو طرف درباره آینده زندگی مشترک به توافق برسند . علی رغم عرفی بودن این موضوع ، در باب نامزدی قانون مدنی مقرراتی را تدوین کرده است . یکی از احکام نامزدی این است که هریک از طرفین می تواند از این وعده رجوع کند ؛ چرا که هیچکس را نمی توان مجبور به ازدواج کرد . لذا از آن رو که ممکن است این وعده ازدواج به هم بخورد و بین طرفین به لحاظ عادات و رسوم و عرف ، هدیه یا هدایایی ردّ و بدل شده باشد ، قانونگذار استرداد هدایای نامزدی یا پس گرفتن این هدایا را پیش بینی کرده است . بنابراین در این مقاله استرداد هدایای نامزدی ، استرداد هدایای مصرف شدنی نامزدی و استرداد هدایای غیر مصرفی نامزدی را مورد بررسی قرار می دهیم .

استرداد هدایای نامزدی

بر اساس ماده 1037 قانون مدنی " هریک از نامزدها می توانند در صورت به هم خوردن وصلت منظور ، هدایایی را که به طرف دیگر یا ابوین او برای وصلت منظور داده است مطالبه کند و اگر عین هدایا موجود نباشد ، مستحق قیمت هدایایی خواهد بود که عادتا نگاه داشته می شود ، مگر اینکه آن هدایا بدون تقصیر طرف دیگر تلف شده باشد .
حکم این ماده صرفا در خصوص هدایایی است که بین مرحله خواستگاری و انعقاد عقد ازدواج داده می شود ؛ یعنی هدایای دوره نامزدی . بنابراین ، حکم آن شامل هدایای بعد از عقد و قبل از عقد و استرداد شیربها نخواهد شد و پس گرفتن هدایای دوران عقد و پیش ازعقد شامل احکام عقد هبه می شوند . همچنین این ماده میان اموال مصرفی و غیر مصرفی تفکیک قائل شده است که در ادامه به بررسی آنها می پردازیم .

نکته مهم این است که طرح دعوای استرداد هدایای نامزدی در صلاحیت دادگاه خانواده است که از طریق دادخواست استرداد هدایای نامزدی به عمل می آید .

استرداد هدایای مصرف شدنی نامزدی

در فرضی که یکی از نامزدها هدایایی را به دیگری می دهد که این هدایا جزء اموال مصرف شدنی هستند ، فرض بر این است که این اموال را به منظور مصرف کردن و منتفع شدن به طرف مقابل داده است و از آن رو که این اموال عادتا نگاه داشته نمی شوند و به مصرف می رسند ، طبیعی است که نمی توان این هدایا یا قیمت آنها را مطالبه کرد . مثل شیرینی یا میوه و ... . بنابراین ، استرداد هدایای مصرف شدنی نامزدی در هیچ موردی نمی تواند مورد درخواست باشد .

استرداد هدایای غیر مصرفی نامزدی

هدایای غیر مصرفی که معمولا نگاهداری می شوند و با یکبار استفاده از بین نمی روند حکم دیگری دارند . از آن رو که این اموال ارزش بیشتری دارند ، به منظور راضی کردن دیگری به ازدواج داده شده اند و چون اکنون وعده ازدواج به هم خورده است ، دیگر موجبی برای باقی ماندن هدایا نزد او وجود ندارد . لذا در صورت بر هم خوردن وعده ازدواج ، گیرنده باید آن را برگرداند ، مانند حلقه ازدواج . بنابراین ، بر طبق این ماده می توان این هدایا را پس گرفت .

در صورتی هم که این اموال نزد او تلف شده باشند و این تلف شدن بخاطر تقصیر نامزد باشد ، باید قیمت آن را بپردازد ولی اگر تلف شدن هدیه بخاطر تقصیر او نباشد ، مسئولیتی در پرداخت قیمت آن نخواهد داشت .

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد استرداد هدایای نامزدی به کانال تلگرام موضوعات حقوقی مراجعه کنید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون استرداد هدایای نامزدی پاسخ دهند .