دینا / اخبار مرتبط با موضوعات آیین دادرسی / راه اندازی سامانه دسترسی به ساختار قضایی کشورهای جهان

راه اندازی سامانه دسترسی به ساختار قضایی کشورهای جهان

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

در این مقاله ابتدا اینکه قرار شبه قاطع چیست را مورد بررسی قرار داده و در ادامه انواع قرارهای شبه قاطع را بیان می کنیم .

 

یکی از تصمیماتی که دادگاه ها در پی رسیدگی به پرونده ها اتخاذ می کنند ، قرارها هستند . قرارها با احکامی که دادگاه صادر می کنند تفاوت دارند . قرارهایی که توسط دادگاه صادر می شوند ، انواع مختلفی دارند . برای مطالعه در مورد اینکه قرار چیست و انواع قرار کدامند کلیک کنید . یکی از انواع قرارهایی که توسط دادگاه صادر می شوند ، قرارهای شبه قاطع هستند که شباهت اندکی به قرارهای قاطع دعوا نیز دارند ، اما با هم متفاوتند . به همین دلیل ، در این مقاله ابتدا اینکه قرار شبه قاطع چیست را مورد بررسی قرار داده و در ادامه انواع قرارهای شبه قاطع را بیان می کنیم .

قرار شبه قاطع چیست

منظور از قرارهای شبه قاطع ، قرارهایی هستند که با صدور آنها از طرف دادگاه ، یا پرونده از دور رسیدگی خارج می شود بدون اینکه از دادگاه خارج شود ، مانند قرار عدم اهلیت و یا در صورتی هم که از دادگاه خارج شود ، همان پرونده برای رسیدگی به شعبه یا دادگاه دیگری احاله می شود . مانند قرار عدم صلاحیت و قرار امتناع از رسیدگی که باعث می شود دادگاه به آن پرونده رسیدگی نکتد و آن را به جای دیگری ارجاع بدهد

انواع قرارهای شبه قاطع

مطابق قانون آیین دادرسی مدنی ، انواع قرارهای شبه قاطع را می توان شامل موارد زیر دانست :

 

- قرار عدم اهلیت یکی از طرفین


در قانون آیین دادرسی مدنی قرار عدم اهلیت یکی از طرفین دعوا پیش بینی شده است . در ماده 84 این قانون ، در صورتی که خواهان به جهتی از جهات قانونی از قبیل صِغَر ، عدم رشد ، جنون یا ممنوعیت از تصرف در اموال در نتیجه حکم ورشکستگی ، اهلیت قانونی برای اقامه دعوا نداشته باشد ، خوانده می تواند ایراد کند .

 

- قرار عدم صلاحیت 


قرار عدم صلاحیت یکی دیگر از قرارهای شبه قاطع است . با صدور این قرار ، پرونده از دادگاهی که دعوا در آن اقامه شده است خارج می شود و حسب مورد پرونده به دادگاه صالح ارجاع می شود و یا برای تعیین مرجع صالح به دیوانعالی کشور فرستاده می شود . این قرار به طرفین دعوا ابلاغ نمی شود و قابل شکایت نیست .

 

- قرار امتناع از رسیدگی 


با صدور قرار امتناع از رسیدگی ، پرونده از شعبه رسیدگی کننده به دعوا خارج می شود ، اما دعوا در شعبه دیگری از همان دادگاه یا دادگاه دیگر مورد رسیدگی قرار می گیرد . برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد قرار امتناع از رسیدگی کلیک کنید .

برای مطالعه بیشتر در مورد قرارهای شبه قاطع ، به کانال تلگرام آیین دادرسی و ادله اثبات دعوا مراجعه کنید .