دینا / اخبار مرتبط با حقوق تجاری / تمدید مهلت آزادسازی سهام عدالت

تمدید مهلت آزادسازی سهام عدالت

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

جرم برداشت اینترنتی پول از حساب دیگران از مصادیق جرایم رایانه ای است که فرد با انجام دادن کار هایی مانند ایجاد اختلال در سامانه های رایانه ای و مخابراتی ، از حساب دیگران پول بردارد . مجازات دزدی از کارت عابر بانک ممکن است یکی از مجازات های حبس بین یک تا پنج سال ، جزای نقدی بیست تا صد میلیون ریال و یا هر دوی آن ها باشد .


با پیشرفت جوامع و تکنولوژی ها اشکال مختلف جرم هم تغییر می کند . در گذشته مجرمین برای دزدیدن مال از روش های سنتی آن استفاده می کردند در حالی که امروزه از وسایل جدید استفاده می کنند و تعداد جرایم رایانه ای روز به روز افزایش پیدا می کند و قانون گذار هم برای حفظ نظم جامعه لازم است تا این اعمال را جرم انگاری کند .

جرم برداشت اینترنتی پول از حساب دیگران یا کلاهبرداری رایانه ای یکی از مصادیق جرایم رایانه ای محسوب شده و یکی از رایج ترین جرایم است و آمار ارتکاب آن روز به روز افزایش می یابد . از این رو قانون گذار مقرراتی را در زمینه جرایم رایانه ای و جرم برداشت اینترنتی پول از حساب دیگران به عنوان یکی از مصادیق آن ، وضع کرده و مجازات هایی را برای آن مقرر کرده است.

جرم برداشت اینترنتی پول از حساب دیگران مانند جرایم دیگر سه عنصر تشکیل دهنده دارد . در این مقاله ، عناصر جرم برداشت اینترنتی پول از حساب دیگران ، شامل عنصر معنوی ، عنصر مادی و عنصر قانونی جرم برداشت اینترنتی پول از حساب دیگران را بررسی خواهیم کرد و در آخر هم به مجازات دزدی از کارت عابر بانک خواهیم پرداخت .

عنصر مادی جرم برداشت اینترنتی پول از حساب دیگران

عنصر مادی به معنی فعل و یا ترک فعلی است که با انجام آن ، جرم محقق می شود . در همه جرایم عنصر مادی وجود دارد که شامل انجام دادن ، و یا انجام ندادن کاری می شود . عنصر مادی جرم برداشت اینترنتی پول از حساب دیگران ، اجزای متفاوتی دارد و همه این اجزا باید اتفاق بیفتند تا جرم کلاهبرداری اینترنتی محقق شود . 

اولین جزء از اجزای عنصر مادی جرم دزدی از کارت عابر بانک به صورت اینترنتی این است که مجرم ، به گفته ماده 13 قانون جرایم رایانه ای " اعمالی از قبیل وارد کردن، تغییر، محو، ایجاد یا متوقف کردن داده‌ها یا مختل کردن سامانه " انجام بدهد . 

جزء دوم از اجزای عنصر مادی جرم سرقت اینترنتی پول از حساب دیگران این است که فرد " وجه یا مـال یا منفعت یا خدمات یا امتیازات مالی برای خود یا دیگری تحصیل کند " به این معنی که برای تحقق این جرم ، مجرم حتما باید از حساب دیگری پول برداشت کند .

نکته مهم این است که هر دوی این اجزا باید اتفاق بیفتد تا جرم برداشت اینترنتی پول از حساب دیگران یا کلاهبرداری اینترنتی اتفاق بیفتد . هر کس جزء اول را انجام داده و جزء دوم را انجام ندهد ، یعنی در واقع شروع به جرم کند ، جرم برداشت اینترنتی پول از حساب دیگران انجام نشده است و ممکن از یکی از جرایم تخریب داده ، جعل رایانه ای ، سرقت داده و یا دسترسی غیر مجاز صورت گرفته باشد. 

رایج ترین راه دزدی از کارت عابر بانک ، فیشینگ است . فیشینگ وقتی اتفاق می افتد که یک نفر، یک درگاه پرداخت جعلی ایجاد می کند و با استفاده از آن به اطلاعات کارت دیگری دست پیدا می کند .

عنصر روانی جرم برداشت اینترنتی پول از حساب دیگران

عنصر روانی یا نیت مجرمانه به این معنی است که فرد در زمان ارتکاب جرم ، با اراده آزاد و با سوء نیت مرتکب یک جرم بشود . همه جرایم نیازمند داشتن عنصر روانی نیستند مانند تخلفات رانندگی ، با این حال برای تحقق جرم برداشت اینترنتی پول از حساب دیگران ، فرد باید سوء نیت داشته باشد .

عنصر روانی جرم برداشت اینترنتی پول از حساب دیگران این است که مجرم ، اولا در ارتکاب این جرم اراده آزاد داشته باشد و تحت شرایط اکراه نباشد و دوما با آگاهی مرتکب این عمل بشود و بداند که عملی که انجام می دهد جرم است و با سوء نیت از حساب دیگری دزدی کند .

بنابراین در صورتی که عنصر مادی محقق شود اما فرد قصد انجام آن ، یعنی عنصر روانی آن را نداشته باشد ، این جرم محقق نشده است . با این حال باید در هر صورت پولی را که از حساب دیگری برداشته است به او بازگرداند و مسئولیت مدنی او همچنان پا بر جاست .

مجازات جرم برداشت اینترنتی پول از حساب دیگران یا عنصر قانونی آن

نکته مهمی که در ارتباط با مجازات جرم برداشت اینترنتی پول از حساب دیگران وجود دارد آن است که برداشت پول از حساب مسدود شده گاهی سبب توقیف حساب بانکی می شود که در این صورت ، باید اقدام به رفع توقیف از حساب بانکی نمود .

بر اساس اصل قانونی بودن جرم و مجازات ، یک عمل تنها در صورتی مجرمانه است و مرتکب به آن باید مجازات شود که آن در قانون به عنوان جرم تلقی شده باشد و برای آن مجازات پیش بینی شده باشد به قانونی که آن عمل را جرم پیش بینی کرده و مجازات آن را مشخص کرده است، عنصر قانونی جرم می گویند. عنصر قانونی جرم برداشت اینترنتی پول از حساب دیگران در ماده 13 قانون جرایم رایانه ای مشخص شده است.

مجازات جرم برداشت اینترنتی پول از حساب دیگران طبق این ماده از قرار زیر است :
" هر كس به طور غیرمجاز از سامانه های رایانه ای یا مخابراتی با ارتكاب اعمالی از قبیل وارد كردن، تغییر، محو، ایجاد یا متوقف كردن داده ها یا مختل كردن سامانه، وجه یا مـال یا منفعت یا خدمات یا امتیازات مالی برای خود یا دیگری تحصیل كند علاوه بر رد مال به صاحب آن به حبس از یك تا پنج سال یا جزای نقدی از بیست میلیون (20.000.000) ریال تا یكصد میلیون (100.000.000) ریال یا هر دو مجازات محكوم خواهد شد. "

بنابراین مجازات کلاهبرداری اینترنتی یا جرم برداشت اینترنتی پول از حساب دیگران این است که مرتکب به حبس از یک تا پنج سال یا جریمه نقدی از از بیست میلیون (20.000.000) ریال تا یكصد میلیون (100.000.000) ریال محکوم خواهد شد .

وجود " یا " بین مجازات حبس و جریمه نقدی به این معناست که قاضی می تواند بین هر یک از این مجازات ها یکی را انتخاب کند . البته با توجه به نوع و شدت جرم قاضی می تواند هر دوی آنها را هم اعمال کند

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص جرم برداشت اینترنتی پول از حساب دیگران و مجازات آن ، به کانال تلگرام حقوق کیفری مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون جرم برداشت اینترنتی پول از حساب دیگران و مجازات آن پاسخ دهند .