دینا / اخبار مرتبط با موضوعات حقوقی / ممنوعیت ارائه تسهیلات بانکی به مشمولان غایب سربازی

ممنوعیت ارائه تسهیلات بانکی به مشمولان غایب سربازی

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب


در این مقاله به بررسی تعریف چک وعده دار یا مدت دار می پردازیم .

 

چک به عنوان وسیله ای که مردم اعتبارات خود را از طریق آن انجام می دهند ، یکی از مهمترین اسناد تجاری محسوب می شود . از این رو مردم باید اطلاعات و آگاهی خود را درباره چک برگشتی ، مجازات صدور چک برگشتی ، شکایت کیفری از چک ، وصول چک از طریق اداره ثبت ، وصول چک از طریق دادگاه حقوقی خود افزایش داده و هم چنین به بررسی انواع چک از جمله چک تضمینی ، چک بین بانکی ، چک بانکی ، چک سفید امضا ، چک مدت دار و ... . دراینجا ما قصد داریم به بررسی یکی از انواع چک یعنی چک مدت دار یا چک وعده دار بپردازیم زیرا اغلب مردم نمی دانند فرق چک وعده دار و چک روز چیست . از این رو در این مقاله به بررسی تعریف چک وعده دار یا چک مدت دار می پردازیم . 

چک وعده دار یا چک مدت دار

زمانی که چک به عنوان یک وسیله پرداخت وارد جامعه شد ، هدف اولیه و اصلی آن  این بود که چک وسیله ای برای پرداخت روز باشد به این ترتیب که صادر کننده به جای پرداخت وجه نقد ، چکی را به تاریخ همان روز صادر می کرد تا دارنده بتواند آن را از طریق بانک نقد کند و به این ترتیب از جا به جایی پول خودداری می شد . اما کم کم کاربرد چک تغییر کرد و صادر کنندگان با فراموش کردن فلسفه وجودی چک ، اقدام به صدور آن برای روزهای آینده کردند ؛ برای مثال در صورتی که روی چکی تاریخ 6 دی 97 درج شده باشد ، اصل بر این است که چک برای همان روز صادر شده است یعنی تاریخ صدور چک و تاریخ درج شده روی آن یکی است . به چکی که تاریخ درج شده روی آن و تاریخ صدور آن یکی نباشد ، چک وعده دار یا چک مدت دار می گویند .

 

اثبات وعده دار یا مدت دار بودن چک

در تجارت اصل بر این است که چک روز است و طبق قواعد حقوقی کسی که ادعایی دارد باید آن را ثابت کند از این رو اثبات این موضوع که تاریخ درج شده روی چک و تاریخ صدور آن یکی نیست و چک مدت دار است ، با کسی است که ادعا می کند این دو تاریخ متفاوتند  زیرا همانطور که گفته شد اصل بر روز بودن چک است . بنابراین در صورتی که صادر کننده چک ادعا کند که چک وعده دار یا چک بدون تاریخ بوده است باید این ادعا را ثابت کند که معمولا این کار با صدور قرار کارشناسی ، توسط کارشناس دادگستری صورت می گیرد . 

برای مطالعه درباره صدور چک در روز تعطیل کلیک کنید .

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد چک وعده دار یا مدت دار به کانال تلگرام چک و سفته مراجعه کنید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون چک وعده دار یا مدت دار پاسخ دهند .