دینا / اخبار مرتبط با موضوعات حقوقی / ابلاغ نحوه رسیدگی به شکایات خودرویی

ابلاغ نحوه رسیدگی به شکایات خودرویی

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

عدم تمکین در عقد موقت به موجب ماده 1082 قانون مدنی، زن به موجب جاری شدن عقد نکاح، مالک مهریه خود می شود لذا در عقد نکاح که اساس آن بهره مندی جنسی زوجین می باشد، هنگامی که زن در دوران عقد نکاح از شوهر خود تمکین نکند زوج به دادگاه خانواده دادخواست عدم تمکین زوجه را ارائه می دهد و از دادن نفقه به زن خودداری می کند.

زن و مرد برای تشکیل خانواده و یا برای روابط مشروع خود باید عقد نکاح دائم و یا صیغه موقت بین خود جاری کنند. که در این عقد زوجین دارای وظایف شرعی و قانونی نسبت به هم پیدا می کنند که در صورت رعایت این وظایف زن حق برخورداری از مهریه   تعیین شده و ارث و نفقه می گردد ولی در ازدواج موقت در صورت تمکین زن از شوهر حق برخورداری از مهریه می باشد.

 

 اگر تمکین در عقد موقت بین طرفین در زمان عقد باشد در صورت تمکین، زن ازمهریه برخوردار می شود و لذا حق ارث و نفقه از او سلب می شود مگر در ضمن عقد قید شود و مرد آن را پذیرفته باشد. شرطی هم برای مهریه قرار گیرد و اگر این شرط با تمکین درعقد، قید نشده باشد، نمی توان ارتباطی بین مهریه و الزام به تمکین برقرار کرد و لذا زوجین پس از طلاق می توانند ازدواج کنند. ولی زن ناشزه  نمی تواند با فرد دیگری عقد کرده و ازدواج کند. زیرا نشوز او باعث بطلان عقد نشده و در نکاح شوهر خود می باشد. 

 

 اما سوال مهمی که در این خصوص مطرح است این است که آیا در عقد موقت یا صیغه نیز زن موظف به تمکین در برابر شوهر است؟ ابتدا حکم تمکین زن در عقد موقت یا صیغه موقت چیست؟ بررسی می شود و سپس عدم تمکین در عقد موقت را مورد توجه قرار می دهیم، در ادامه آیا زن ناشزه می توا ند صیغه شود؟ بررسی می شود  و در آخر نمونه رای الزام به تمکین در عقد موقت ارائه می گردد. برای پاسخ دادن به این سوالات در این مقاله ابتدا به بررسی تمکین زن در عقد موقت و نیز صیغه شدن زن در هنگام نشوز، نمونه رای الزام به تمکین در عقد موقت را مورد  بررسی قرار خواهیم داد.

تمکین در عقد موقت

به موجب عقد نکاح، زن مکلف به تمکین در برابر شوهر می شود و در مقابل این تکلیف، از حق نفقه برخوردار خواهد شد. در حالت کلی، زن موظف به تمکین عام و خاص از همسر خود می باشد، که تمکین عام عبارت است از پذیرش برتری شوهر در امور کلی مربوط به زندگی مشترک می باشد و تمکین خاص ناظر بر روابط جنسی و زناشویی متعارف بین زوجین است. 

 

سوالی که در اینجا مطرح می شود، این است که تمکین در عقد موقت چیست؟ در پاسخ به این سوال بهتر است بگوییم، در ازدواج موقت مبنای این ازدواج بهره مندی جنسی طرفین از یک دیگر می باشد. زن و شوهر باید حسن انجام معاشرت با یکدیگر را داشته باشند و در ایفای نقش زناشویی نقش خود را به درستی انجام دهند.

 

بنابراین تمکین در عقد موقت براساس بهره مندی جنسی طرفین مقرر می شود که زن و شوهر با حسن انجام معاشرت با یکدگیر در ایفای زناشویی خود انجام می دهند و در برابر این تکلیف زن از حق نفقه بهره مند می گردد که این حق در ذمه شوهر می باشد که باید به زن پرداخت نماید .

 

عدم تمکین در عقد موقت

در عقد موقت زوجین برای ایجاد عقد باید مقدار مهریه و مدت زمان عقد را تعیین نمایند. زیرا اگر در ازدواج موقت مهریه یا مدت زمان مشخص نشود عقد باطل خواهد بود، زیرا اساس عقد موقت بر تعیین میزان مهریه و مدت زمانی که زوجین با هم توافق کرده اند می باشد. اگر زوجه در مدت عقد مهریه خود را مطالبه کند و زوج از پرداخت کردن آن استنکاف ورزد زوجه می تواند به دادگاه دادخواست ارائه دهد. 

 

سوالی که در اینجا مطرح می شود این است که آیا عدم تمکین در عقد موقت وجود دارد؟ در پاسخ به این سوال بهتر است تا بگوییم، ازدواج موقت برمبنای بهر مندی جنسی بین طرفین و مدت زمان عقد نکاح می باشد، اگر در این مدت زوجه از این موضوع استنکاف ورزد، زوج می تواند دادخواست عدم تمکین زوجه را به دادگاه ارائه دهد و این در زمانی است که زوجه در ضمن عقد نکاح عدم تمکین را قید نکرده باشد که اگر شرط کرده باشد زوجه در برابر شوهر خود تکلیفی در این خصوص   نخواهد داشت.

 

بنابر آنچه که بیان شد، عقد ازدواج چه از نوع دائم و چه از نوع عقد موقت، سبب می شود که زن و مرد موظف به حسن معاشرت در مقابل یکدیگر بوده و زن نیز موظف است در مقابل شوهر خود تمکین نماید، عدم تمکین در ازدواج موقت معنایی ندارد و این زمانی معنا پیدا می کند که زن در ضمن عقد نکاح عدم تمکین را قید کرده باشد، که در اینجا شوهر نمی تواند در برابر او دادخواستی به دادگاه در خصوص عدم تمکین زن ارائه دهد. 

آیا زن ناشزه می توا ند صیغه شود

ناشزه به معنای برخواستن و بلند شدن در لغت می آید. در اصطلاح حقوقی منظور به نافرمانی و سرباز زدن یکی از زوجین از حقوق واجب و وظایف شرعی و قانونی که بر ذمه خود دارد است. به این معنی که زوج یا زوجه در عقد نکاح چه دائم یا موقت در برابر هم وظایفی دارند که اگر هر یک از زوجین از انجام وظایف و حدود خود استنکاف زنند به این فرد ناشزه گفته می شود. 

 

سوالی که در اینجا مطرح می شود این است که زن ناشزه می تواند صیغه کند؟ در پاسخ به این سوال بهتر است که بگوییم که زن ناشزه چون در عقد نکاح همسرش می باشد و بعلت آن که در برابر شوهر خود تمکین نکرده و وظایف شرعی خود را به درستی انجام نداده است از این جهت ناشزه خوانده می شود ولی اینکه قادر باشد ازدواج کند در اینجا به علت آن که در نکاح شوهر خود می باشد غیر ممکن است و زمانی می تواند ازدواج دوباره انجام دهد که طلاق خود را از شوهرش گرفته باشد. 

 

بنابر آنچه که بیان شد، اگر هر یک از زوجین از حدود و وظایف شرعی و قانونی خود سرباز زنند و به تکالیف خود در برابر دیگری عمل نکنند ناشزه خوانده می شوند و ناشزه بودن به معنای جدایی وطلاق نمی باشد و در اینجا زن ناشزه حق ازدواج مجدد را زمانی خواهد داشت که از شوهر خود طلاق گرفته باشد. و نکته ای که در اینجا مطرح می شود این است که به زن ناشزه نفقه ای تعلق نخواهد گرفت همانطور که مرد تکلیف دارد به پرداختن نفقه درمقابل زن نیز مکلف به تمکین از شوهر می باشد.

 

نمونه رای الزام به تمکین در عقد موقت

از آن جایی که  در عقد موقت باید مدت زمان و میزان مهریه مشخص شود تا عقد نکاح جاری شود، و از آن جایی که در صیغه موقت زوجین براساس بهره مندی جنسی با هم ازدواج می کنند نه برای تشکیل خانواده، از این رو هر گاه زن از شوهر خود تمکین نکند زوج می تواند با مراجعه به دادگاه دادخواست الزام به تمکین همسر خودش را درخواست کند و دادگاه نیز درچنین شرایطی و با توجه به اینکه زوج ادله کافی در این خصوص ارائه داده، رای الزام به تمکین را صادر می کند. 

نمونه رای الزام به تمکین

 

 

 

 

 

دریافت اطلاعات بیشتر در مورد عدم تمکین در عقد موقت در کانال تلگرام حقوق خانواده عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون عدم تمکین در عقد موقت پاسخ دهند.